Grotere beursgenoteerde bedrijven zijn verplicht om vanaf 2025 te rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen. Kleinere bedrijven (mkb’ers) hoeven dat nog niet, maar moeten al wel vragen beantwoorden van hun klanten, bijvoorbeeld supermarkten. Het is een flinke klus om goed voorbereid te zijn voor de rapportage. Hoe pakken foodbedrijven dit aan?
Luiten Vleeswaren
In het webinar op 23 oktober vertelt QA-manager Wouter Kleijbeuker van vleeswarenproducent Luiten vleeswaren hoe hij het traject aanvliegt. Welke strategie volgen ze en hoe pakken ze het traject praktisch aan? Is veel data al beschikbaar? Wat betekent het voor Kleijbeuker als QA-manager om zich ook in duurzaamheid te verdiepen? Wanneer schakel je externe hulp in, waarvoor en hoe werk je daarmee samen?
Boboli
Boboli produceert broodspecialiteiten voor klanten in heel Europa. Jan Mones, kwaliteitsmanager, vertelt wat het betekent voor de kant-en-klaar-producent om zich voor te bereiden op de duurzaamheidswetgeving. Hoe pakken zij dit aan? Welke tips hebben zij voor andere producenten?
Factor Delta
Factor Delta helpt bedrijven in verschillende sectoren met een duurzaamheidsstrategie. Zij delen tijdens het webinar ervaringen die ze hebben opgedaan tijdens implementatie van de CSRD bij verschillende producenten. Welke tips hebben zij voor uitvoering van CSRD in de praktijk?
Aanmelden
Weten hoe anderen het CSRD-traject aanpakken? Tips en tricks krijgen van experts?
Meld je aan voor het webinar: Hoe zie je de bomen door het ‘CSRD-bos’? Zo pakken foodbedrijven dat aan