Karin Verzijden

Advocaat Axon Advocaten

Karin is een life sciences advocaat met een focus op functionele voeding en farmaceutische producten. Zij begeleidt bedrijven in de gehele keten bij de introductie van innovaties in de markt. Dit omvat de kwalificatie van nieuwe ingrediënten, het sluiten van R&D- en licentieovereenkomsten met betrekking tot deze producten en het op de markt brengen ervan met gebruik van voedings- en gezondheidsclaims. Zij adviseert daarbij ook wat betreft personalisatie van levensmiddelen en levensstijlinterventies op basis van de verplichtingen voortvloeiende uit de AVG.

Wat betreft voedingsmiddelen is Karin in het bijzonder vertrouwd met zgn. nieuwe levensmiddelen, waaronder nieuwe proteïnen zoals kweekvlees en insecten en producten vervaardigd op basis van Cannabis. Karin assisteert meerdere bedrijven op dit gebied en spreekt hierover regelmatig op nationale en internationale life sciences events, zoals het Future Food Event van VMT, de Dutch Life Sciences Conference, Vitafoods en Food Matters Live.

Karin rapporteert actuele ontwikkelingen op het gebied van het levensmiddelenrecht op haar blog www.FoodHealthLegal.eu.

Axon Advocaten is kennispartner van VMT binnen het kennisgebied Levensmiddelenwetgeving. Axon is een advocatenkantoor geheel gericht op de life sciences, waaronder food & feed.

Beeld: Shutterstock

Benamingen van vleesvervangers: belangrijke ontwikkelingen op...

Beyond Meat en drie andere partijen spanden recent een zaak aan bij het Europese Hof van Justitie (HvJEU) tegen de Franse staat. De vraag hierbij is...

Proeverijen van gecultiveerd vlees: antwoord op 6 prangende vragen

Proeverijen van gecultiveerd vlees: antwoord op 6 prangende vragen

Eind 2023 vond in Barcelona de conferentie Regulating the Future of Foods plaats. Hier kwamen meer dan honderd professionals op het gebied van...

Nieuwe Genomische Technieken: bedreiging of kans?

Nieuwe Genomische Technieken: bedreiging of kans?

Genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) kunnen doorgaans niet op een warme ontvangst rekenen bij de gemiddelde EU-burger. Mogelijk is hier sprake...

Primeur: eerste uitspraak over huidige Novel Food Verordening

Primeur: eerste uitspraak over huidige Novel Food Verordening

Op 25 mei jl. deed het Europese Hof van Justitie (HvJEU) uitspraak in een geschil ontstaan tussen twee producenten van voedingssupplementen. Dit is...

In dit artikel de overeenkomsten en verschillen tussen de WVDIO en de CSDDD op een rij

Dit zijn de verschillen tussen de Nederlandse en Europese...

De Nederlandse Wet Verantwoord en Duurzaam Internationaal Ondernemen (de "WVDIO") en de Europese Corporate Sustainability Due Diligence Directive (de...

Wat is de laatste status rondom de introductie van gecultiveerd vlees?

Zo zit het met de benaming van gecultiveerd vlees in vier EU...

Producenten van gecultiveerd vlees kiezen vaak voor een eerste marktintroductie in Singapore en dan in de Verenigde Staten. Is deze keuze...

Zo ziet de handhaving door de NVWA eruit in de praktijk

Zo ziet de handhaving door de NVWA eruit in de praktijk

Bedrijven die actief zijn in de productie, bereiding, opslag, handel of het transport van levensmiddelen moeten zich laten registreren of een...

De RCC oordeelde over verschillende abriposters van Dier & Recht

Zuivel bashing - is dat nu de oplossing?

KENNISPARTNER - Hoe vind je het juiste evenwicht tussen vrijheid van meningsuiting en het voorkomen van oneerlijke reclame? In dit artikel meer over...

Clean labelling - slimme productinnovatie of tricky business?

Clean labelling - slimme productinnovatie of tricky business?

KENNISPARTNER - De laatste tien jaar heeft de trend van clean labelling in consumentenvoeding steeds meer terrein gewonnen. Clean labelling houdt in...

Foodvalley NL presenteert op 7 oktober het Personalised Nutrition Position Paper

Foodvalley NL presenteert op 7 oktober het Personalised Nutrition...

KENNISPARTNER - Gepersonaliseerde voeding is het fenomeen waarbij voeding en voedingsadvies wordt afgestemd op persoonlijk gemeten behoeften. Het...