14-03-2024: Précon kennismiddag duurzaamheid

14-03-2024: Précon kennismiddag duurzaamheid
Foto: Précon

Précon organiseert op donderdag 14 maart 2024 een kennismiddag over duurzaamheid. Verschillende thema's worden uitgediept en er wordt praktische informatie en handvatten gedeeld voor een goede en praktische invulling van de onderwerpen binnen het bedrijf.

Duurzaamheid is een actueel onderwerp. Steeds meer wetgeving vraagt aandacht voor duurzaamheidsthema's, maar ook klanten focussen zich meer dan ooit op duurzaamheid.

Hoe kun je je als bedrijf voorbereiden, waar moet je rekening mee houden en hoe kun je de diverse duurzaamheidsonderwerpen het beste handen en voeten geven binnen je bedrijf? Om die vragen te kunnen beantwoorden organiseert Précon een kennismiddag.

Onder andere Marcel Tijhuis, directeur van Précon, en meteoroloog & weerman Reinier van den Berg komen aan het woord. Verder zullen er verschillende kennissessies plaatsvinden. De onderwerpen voor deze kennissessies zijn:

  1. Duurzaamheidsclaims
  2. Duurzaam verpakken
  3. Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)
  4. CO2-Footprint

Meer informatie en aanmelden kan via deze link

Beeld: Arla Foods Ingredients

Van reststroom tot innovatie: Arla verwerkt wei tot gefermenteerd...

Arla Foods Ingredients lanceert een nieuw product in Latijns Amerika. Het yoghurtdrankje is ontwikkeld op basis van wei-reststromen. Veel bedrijven...

Foto: Shutterstock

Standaarden in ontwikkeling: 'Voedselveiligheid moet niet ten koste...

De belangrijkste GFSI-erkende foodnormen zoals BRCGS, IFS of FSSC 22000, zijn bezig om duurzaamheid binnen de standaarden te verankeren. Geen...

Foto: Jumbo Supermarkten. 
v.l.n.r.: Ron Krekels (algemeen directeur Uniekaas Holland), Guus Mensink (bestuursvoorzitter DOC Kaas), Leonie en Frans Zanderink (melkveehouders), Menno Wigtman (inkoopmanager Jumbo Supermarkten)

Jumbo nieuwe 'kaas koers' in met Uniekaas Holland en DOC Kaas

Jumbo Supermarkten zet naar eigen zeggen een stap richting de verduurzaming van haar kaasketen. Dit doet het bedrijf in samenwerking met Uniekaas...

Beeld: Burg Group

Burg Group breidt uit naar de Verenigde Staten: 'Meer mensen weten...

Natuurazijn producent Burg Group heeft een nieuwe productielocatie geopend in de Verenigde Staten. Het is voor de producent de eerste vestiging...

Consumenten kopen meer biologisch fruit

Consumenten kopen meer biologisch fruit

25% van de foodomzet komt vanuit producten met een keurmerk. Dat blijkt uit de jaarlijkse Monitor Keurmerken Retail van Circana. Volgens de...

ING: 'Zuivelverwerkers willen CO2-uitstoot verminderen, maar consument wil er nauwelijks voor betalen'

ING: 'Zuivelverwerkers willen CO2-uitstoot verminderen, maar...

Steeds meer grote internationale zuivelverwerkers willen de CO2-uitstoot van de productie van melk omlaag brengen. Ze worstelen hoe ze de hogere...

Johan Hamster & Jos Jennissen openen de emissievrije mouterij

Holland Malt opent eerste emissievrije mouterij: 'We hopen een zaadje...

Holland Malt gaat volledig van het gas af. Zo opent het bedrijf naar eigen zeggen 's werelds eerste emissievrije mouterij. Door het dichtdraaien van...

Kan ik ervoor zorgen dat de verpakking goed gerecycled kan worden, is een cruciale vraag voor voedselfabrikanten. (Foto: Shutterstock)

Verpakkingsdilemma's: laveren tussen duurzaamheid, recyclebaarheid en...

Het kiezen van de juiste verpakking voor voedingsmiddelen is een complexe puzzel. Het is laveren tussen duurzaamheid, recyclebaarheid, houdbaarheid,...