28-03-2024 | NEN Informatiebijeenkomst Voedselverspilling

28-03-2024 | NEN Informatiebijeenkomst Voedselverspilling
Foto: NEN

NEN organiseert 28 maart 2024 het evenement Informatiebijeenkomst Voedselverspilling. Tijdens het evenement wordt er gesproken over hoe normalisatie kan bijdragen aan het behalen van ambities op het gebied van voedselverspilling. Ook worden de ontwikkelingen op internationaal gebied besproken.

Normalisatie is een van de middelen die gebruikt wordt om voedselverspilling voor 2030 te halveren ten opzichte van 2015. In 2022 is de internationale normalisatie organisatie (ISO) een nieuw project gestart met als doel het ontwikkelen van normen die bijdragen aan de effectieve aanpak van verspilling in de voedselketen en binnen organisaties. Er wordt gewerkt aan een internationaal Management System Standard, een norm die bedrijven en organisaties kunnen inzetten in hun bedrijfsvoering. Deze managementvorm moet praktische handvaten bieden voor aan verschillende bedrijven en organisaties in de agrofoodketen. Daarnaast wordt ook gewerkt aan een ISO vorm over het kwantificeren, meten, monitoren en rapporteren over voedselverspilling.

Tijdens het evenement wordt onder andere meerdere presentaties gegeven. Daarnaast begint het evenement met een situatieschets en eindigt het met een discussie.

Meer informatie en aanmelden kan via deze link.

Mozzarellaproducent Milcobel wint hoogwaardig eiwit uit reststroom

Mozzarellaproducent Milcobel wint hoogwaardig eiwit uit reststroom

De Belgische zuivelverwerker Milcobel investeerde 19 miljoen euro in een membraan-installatie die het eiwit filtert uit de weistroom die vrijkomt bij...

Kiprundergehakt en CO2-uitstoot op verpakking: zo wil Albert Heijn CO2-uitstoot verminderen

Kiprundergehakt en CO2-uitstoot op verpakking: zo wil Albert Heijn...

Albert Heijn introduceert half om halfproducten die een combinatie zijn van kip en rundvlees. Dit product heeft een lagere CO2e-uitstoot dan regulier...

Joep Rats, NZO: "Er is een verdedigende houding ontstaan, omdat de sector zich aangevallen voelt. Dat is logisch. Maar het is belangrijk om samen naar oplossingen te zoeken in plaats van tegenover elkaar te staan."

NZO-directeur: 'In een meer plantaardig voedingspatroon hebben we...

De zuivelsector wordt vaak neergezet als 'heel vervuilend' en zou daarom sterk moeten worden teruggedrongen. Dat steekt Joep Rats, nu sinds enkele...

Beeld: Arla Foods Ingredients

Van reststroom tot innovatie: Arla verwerkt wei tot gefermenteerd...

Arla Foods Ingredients lanceert een nieuw product in Latijns Amerika. Het yoghurtdrankje is ontwikkeld op basis van wei-reststromen. Veel bedrijven...

Foto: Shutterstock

Standaarden in ontwikkeling: 'Voedselveiligheid moet niet ten koste...

De belangrijkste GFSI-erkende foodnormen zoals BRCGS, IFS of FSSC 22000, zijn bezig om duurzaamheid binnen de standaarden te verankeren. Geen...

Foto: Jumbo Supermarkten. 
v.l.n.r.: Ron Krekels (algemeen directeur Uniekaas Holland), Guus Mensink (bestuursvoorzitter DOC Kaas), Leonie en Frans Zanderink (melkveehouders), Menno Wigtman (inkoopmanager Jumbo Supermarkten)

Jumbo nieuwe 'kaas koers' in met Uniekaas Holland en DOC Kaas

Jumbo Supermarkten zet naar eigen zeggen een stap richting de verduurzaming van haar kaasketen. Dit doet het bedrijf in samenwerking met Uniekaas...

Beeld: Burg Group

Burg Group breidt uit naar de Verenigde Staten: 'Meer mensen weten...

Natuurazijn producent Burg Group heeft een nieuwe productielocatie geopend in de Verenigde Staten. Het is voor de producent de eerste vestiging...

Consumenten kopen meer biologisch fruit

Consumenten kopen meer biologisch fruit

25% van de foodomzet komt vanuit producten met een keurmerk. Dat blijkt uit de jaarlijkse Monitor Keurmerken Retail van Circana. Volgens de...