28-03-2024 | NEN Informatiebijeenkomst Voedselverspilling

28-03-2024 | NEN Informatiebijeenkomst Voedselverspilling
Foto: NEN

NEN organiseert 28 maart 2024 het evenement Informatiebijeenkomst Voedselverspilling. Tijdens het evenement wordt er gesproken over hoe normalisatie kan bijdragen aan het behalen van ambities op het gebied van voedselverspilling. Ook worden de ontwikkelingen op internationaal gebied besproken.

Normalisatie is een van de middelen die gebruikt wordt om voedselverspilling voor 2030 te halveren ten opzichte van 2015. In 2022 is de internationale normalisatie organisatie (ISO) een nieuw project gestart met als doel het ontwikkelen van normen die bijdragen aan de effectieve aanpak van verspilling in de voedselketen en binnen organisaties. Er wordt gewerkt aan een internationaal Management System Standard, een norm die bedrijven en organisaties kunnen inzetten in hun bedrijfsvoering. Deze managementvorm moet praktische handvaten bieden voor aan verschillende bedrijven en organisaties in de agrofoodketen. Daarnaast wordt ook gewerkt aan een ISO vorm over het kwantificeren, meten, monitoren en rapporteren over voedselverspilling.

Tijdens het evenement wordt onder andere meerdere presentaties gegeven. Daarnaast begint het evenement met een situatieschets en eindigt het met een discussie.

Meer informatie en aanmelden kan via deze link.

Beeld: Arla Foods Ingredients

Van reststroom tot innovatie: Arla verwerkt wei tot gefermenteerd...

Arla Foods Ingredients lanceert een nieuw product in Latijns Amerika. Het yoghurtdrankje is ontwikkeld op basis van wei-reststromen. Veel bedrijven...

Foto: Shutterstock

Standaarden in ontwikkeling: 'Voedselveiligheid moet niet ten koste...

De belangrijkste GFSI-erkende foodnormen zoals BRCGS, IFS of FSSC 22000, zijn bezig om duurzaamheid binnen de standaarden te verankeren. Geen...

Foto: Jumbo Supermarkten. 
v.l.n.r.: Ron Krekels (algemeen directeur Uniekaas Holland), Guus Mensink (bestuursvoorzitter DOC Kaas), Leonie en Frans Zanderink (melkveehouders), Menno Wigtman (inkoopmanager Jumbo Supermarkten)

Jumbo nieuwe 'kaas koers' in met Uniekaas Holland en DOC Kaas

Jumbo Supermarkten zet naar eigen zeggen een stap richting de verduurzaming van haar kaasketen. Dit doet het bedrijf in samenwerking met Uniekaas...

Beeld: Burg Group

Burg Group breidt uit naar de Verenigde Staten: 'Meer mensen weten...

Natuurazijn producent Burg Group heeft een nieuwe productielocatie geopend in de Verenigde Staten. Het is voor de producent de eerste vestiging...

Consumenten kopen meer biologisch fruit

Consumenten kopen meer biologisch fruit

25% van de foodomzet komt vanuit producten met een keurmerk. Dat blijkt uit de jaarlijkse Monitor Keurmerken Retail van Circana. Volgens de...

ING: 'Zuivelverwerkers willen CO2-uitstoot verminderen, maar consument wil er nauwelijks voor betalen'

ING: 'Zuivelverwerkers willen CO2-uitstoot verminderen, maar...

Steeds meer grote internationale zuivelverwerkers willen de CO2-uitstoot van de productie van melk omlaag brengen. Ze worstelen hoe ze de hogere...

Johan Hamster & Jos Jennissen openen de emissievrije mouterij

Holland Malt opent eerste emissievrije mouterij: 'We hopen een zaadje...

Holland Malt gaat volledig van het gas af. Zo opent het bedrijf naar eigen zeggen 's werelds eerste emissievrije mouterij. Door het dichtdraaien van...

Kan ik ervoor zorgen dat de verpakking goed gerecycled kan worden, is een cruciale vraag voor voedselfabrikanten. (Foto: Shutterstock)

Verpakkingsdilemma's: laveren tussen duurzaamheid, recyclebaarheid en...

Het kiezen van de juiste verpakking voor voedingsmiddelen is een complexe puzzel. Het is laveren tussen duurzaamheid, recyclebaarheid, houdbaarheid,...