Het VMT Food Safety Event is dé jaarlijkse bijeenkomst waar professionals uit de voedingsindustrie samenkomen om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voedselveiligheid te bespreken en te netwerken. Dit evenement wordt hoog gewaardeerd door QA-managers, kwaliteitsprofessionals en voedselveiligheidsexperts. Of het nu gaat om nieuwe regelgeving, microbiologische risico’s of praktische uitdagingen in de keten, na afloop ben je weer volledig op de hoogte van de belangrijkste trends en inzichten.
Een greep uit de onderwerpen van 2025:
QA-manager 2030: specialist of generalist? – carrière- en competentiedebat in Lagerhuisvorm
PFAS & andere voedselcontaminanten – van oplopende meetgevoeligheid tot strengere MRL-grenzen voor pesticiden
Toezicht 2026+ – NVWA-beleidslijnen, regeldruk en de (nieuwe) rol van Food Safety Culture
Handboek microbiologie – hoe werkt het nieuwe NVWA-handboek in de praktijk
Proceswater onder druk – contaminanten, microbiologische risico’s, duurzaamheid en beschikbaarheid
Voedselzekerheid in crisistijd – landelijk crisisplan, flexibele handhaving en rol van het bedrijfsleven daarin
MOAH & MOSH – van haast onmeetbaar naar beheersbaar: nieuwste analysetechnieken en ketenaanpak
Grondstofveiligheid & Infoblad 64 – borging van integriteit in veranderende ketens
Voedselfraude-clinic – oorzaken, detectietools en afschrikking in een wereldwijde keten





