Robotica steeds belangrijker voor voedingsfabrikanten

Robotica steeds belangrijker voor voedingsfabrikanten

Steeds meer fabrikanten van levensmiddelen nemen mensen aan die kennis hebben over robotica. Producenten zetten steeds meer in op technologische hulpmiddelen.

Dat blijkt uit cijfers van het nieuwe databedrijf Global Data. In juni van dit jaar lag het percentage bedrijven dat personeel op roboticagebied aanneemt een stuk hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Van de onderzochte bedrijven heeft 26,1 procent iemand werken die zich met robotica bezighoudt.

In maand tijd stijging van bijna 2 procent

Die 26,1 procent was het percentage dat werd gemeten in juni. Dat percentage lag in juni 2021 nog op 20,8 procent. Ook ten opzichte van mei dit jaar, een maand eerder dus, is er een verschil te zien. Toen had 24,3 procent van de levensmiddelenfabrikanten een robotica-personeelslid in dienst.

‘Robots in toekomst steeds belangrijker’

Global Data is ervan overtuigd dat voedingsfabrikanten de komende jaren steeds meer te maken zullen krijgen met robotica. Bedrijven die daar aandacht voor hebben zouden beter voorbereid zijn op het toekomstige bedrijfslandschap, waarin robots steeds belangrijker zullen zijn. Om optimaal te profiteren van robotica is wel kennis nodig. Dat is terug te zien in het aantal vacatures op dat gebied en het aantal mensen dat wordt aangenomen.

Wat zijn de fijne kneepjes om de productie brandschoon en Listeria buiten de deur te houden?

Hygiëne en techniek komen samen in voedselfabriek: dit is waarom dat...

Hygiëne en techniek zijn twee totaal verschillende dingen die samenkomen bij bereiding van voedingsmiddelen. Het goed vertalen van hygiënisch ontwerp...

Aviko vervangt verouderd productspecificatiesysteem

Aviko vervangt verouderd productspecificatiesysteem

Aviko, Europa's grootste aardappelproductenproducent, heeft een Product Lifecycle Management (PLM)-oplossing van Centric Software ingevoerd om groei...

'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

Onderzoek* van Aptean toont aan dat technologie van cruciaal belang is om succesvol te zijn in de voedings- en drankensector. Productiebedrijven...

Beeld: Shutterstock

Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat...

Cradle biedt bedrijven een softwareplatform waarmee ze sneller eiwitten kunnen ontwerpen, enzymen kunnen optimaliseren en fermentatieprocessen kunnen...

Koolzaad, kikkererwt of soja: pilotplant NIZO niet alleen voor zuivel

Koolzaad, kikkererwt of soja: pilotplant NIZO niet alleen voor zuivel

Foodbedrijven waaronder startups en scale-ups kunnen in de pilot plant van NIZO terecht voor de ontwikkeling van plantaardige alternatieven voor...

Een ‘Factory of the Future’ is een ‘Factory With a Future’.

Factory of the Future winnaar Alpro: 'Mensen maken het verschil'

Alpro won dit jaar voor het eerst de Factory of the Future. Cargill en Danone verlengden hun titel voor drie jaar. Bij Alpro komen de food heroes op...

“We werken in de origine landen nauw samen met cacaoboeren om de ‘beste’ cacaobonen in te kunnen kopen. Zo zorgen we ervoor dat onze chocolade een geweldige smaak heeft.”

'Kwaliteitspremie en de chocoladebonus zijn tot 5 maanden extra...

Belcolade wil in 2025 koolstofneutraal produceren, maar voor de chocoladefabrikant houdt duurzaamheid meer dan dat in. "We hebben de ambitie om het...

Anuga FoodTec wordt gehouden in de KoelnMesse van 19 tot en met 22 maart.

Anuga FoodTec 2024: 'Een blik op een duurzame toekomst van...

Anuga FoodTec, een internationale vakbeurs voor de voedings- en drankindustrie, zet in 2024 vol in op duurzaamheid. Van 19 tot 22 maart verwelkomt de...