Robotica steeds belangrijker voor voedingsfabrikanten

Robotica steeds belangrijker voor voedingsfabrikanten

Steeds meer fabrikanten van levensmiddelen nemen mensen aan die kennis hebben over robotica. Producenten zetten steeds meer in op technologische hulpmiddelen.

Dat blijkt uit cijfers van het nieuwe databedrijf Global Data. In juni van dit jaar lag het percentage bedrijven dat personeel op roboticagebied aanneemt een stuk hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Van de onderzochte bedrijven heeft 26,1 procent iemand werken die zich met robotica bezighoudt.

In maand tijd stijging van bijna 2 procent

Die 26,1 procent was het percentage dat werd gemeten in juni. Dat percentage lag in juni 2021 nog op 20,8 procent. Ook ten opzichte van mei dit jaar, een maand eerder dus, is er een verschil te zien. Toen had 24,3 procent van de levensmiddelenfabrikanten een robotica-personeelslid in dienst.

‘Robots in toekomst steeds belangrijker’

Global Data is ervan overtuigd dat voedingsfabrikanten de komende jaren steeds meer te maken zullen krijgen met robotica. Bedrijven die daar aandacht voor hebben zouden beter voorbereid zijn op het toekomstige bedrijfslandschap, waarin robots steeds belangrijker zullen zijn. Om optimaal te profiteren van robotica is wel kennis nodig. Dat is terug te zien in het aantal vacatures op dat gebied en het aantal mensen dat wordt aangenomen.

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Hoewel de globale verwerkende voedselindustrie meer data genereert dan de financiële sector, wordt nog altijd maar een fractie daarvan gebruikt:...

'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

'Meer winst verwacht bij bedrijven die inzetten op automatisering'

Onderzoek* van Aptean toont aan dat technologie van cruciaal belang is om succesvol te zijn in de voedings- en drankensector. Productiebedrijven...

15-16/05-2024 | Food Tech Event

15-16/05-2024 | Food Tech Event

Food Tech Event benadrukt de cruciale rol van techniek in de toekomst van de voedingsindustrie.

15-05-2024 | Food Tech Event Mikrocentrum

15-05-2024 | Food Tech Event Mikrocentrum

Mikrocentrum organiseert 15 en 16 mei 2024 de vakbeurs Food Technology onder een nieuwe naam: Food Tech Event. Met deze nieuwe naam legt Mikrocentrum...

Stefan Droogendijk: “De traditionele kwaliteitscontroles met een pen en een hele stapel papier behoren zo tot het verleden.”

Trending 2024 | Normec Foodcare: 'Voedselkwaliteit objectief...

"We willen dat alle mensen onbezorgd kunnen genieten van goed en veilig eten." Die missie staat prominent op de website van Normec Foodcare. Normec...

Joris Kolff, Director Food & Beverage en Martijn Pattje, Vice President Sales, Europe.

Trending 2024 | Aptean: 'Hogere winstverwachting voor foodbedrijven...

Aptean kijkt vooruit. Afgelopen augustus deed het softwarebedrijf, samen met onderzoeksbureau B2B International, onderzoek naar de...

Welke rol speelt technologie in de voedingstransitie?

Welke rol speelt technologie in de voedingstransitie?

De overgang naar meer plantaardige voeding vereist niet alleen een breed scala aan plantaardige grondstoffen en ingrediënten. Ook technologische...

De toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector

De toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector

Terwijl de wereld zich buigt over duurzame voeding, staat de sector van alternatieve eiwitten in de schijnwerpers, balancerend tussen innovatie en...