VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Zonder toegevoegd suiker

  • Suiker7 nov. 23

    Eerste Kamer wil geen extra belasting op havermelk en vruchtensappen

    Dranken zonder toegevoegde suikers zouden niet onder de verhoogde heffing voor alcoholvrije dranken moeten vallen, zegt de Eerste Kamer. 

  • Ingredient18 sep. 23

    Peijnenburg wil suiker deels vaarwel zeggen en komt met herlancering...

    Peijnenburg wil los komen van het imago 'toetje van het ontbijt' en herlanceert daarom het assortiment. Een deel van het ontbijtkoek-assortiment moet nu een verantwoord tussendoortje zijn zonder toegevoegde suikers.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    R&D20 feb. 23

    Voor abonnees VMT 1 (2023): Hoe deal je met suikerreductie?

    Suikerreductie is en blijft een belangrijk thema voor productontwikkelaars. Hoe pakken foodbedrijven dit aan? Wat zijn de mogelijkheden? In dit themanummer belichten we de laatste ontwikkelingen in suikerreductie.

  • Op de SIAL presenteren verschillende producenten hun producten in de drankencategorie
    SIAL9 nov. 22

    Zo gaan deze 8 dranken producenten om met trends: suiker en alcohol...

    Op de SIAL in Parijs zijn veel drankenproducenten te vinden. Producenten zetten vooral in op minder of geen toegevoegd suiker, lage calorieën, functionele dranken, gemak en alcohol/alcoholvrij. In dit artikel enkele voorbeelden van producten en hoe zij op deze trends inspelen.

  • Ingrediënt & Product25 aug. 21

    Belgische frisdrankproducenten overtroeven Europese doelstellingen

    Het Koninklijk Verbond van de Industrie van Waters en Frisdranken (VIWF) onderschrijft het nieuwe engagement rond gezondheid en voeding die UNESDA, de koepelfederatie van Europese frisdrankfabrikanten, heeft aangekondigd.

  • Wetgeving & Toezicht24 mrt. 21

    Suikertax in UK zorgt voor afname suikerconsumptie

    Een jaar na de invoering van de suikertax in het Verenigd Koninkrijk is de consumptie van suiker uit frisdranken met tien procent afgenomen. De hoeveelheid verkochte frisdrank bleef nagenoeg gelijk.

  • Ingrediënt & Product1 mrt. 21

    Chocolade zonder suiker? Een Amerikaanse suikerproducent investeert...

    American Sugar Refining, Inc (ASR) investeert geld in startup Bonumose. Het doel van ASR is suiker-verlagende producten op de markt te brengen samen met Bonumose en The Hershey Company.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Suiker en Zoetstoffen21 dec. 20

    Voor abonnees E-lecture: Met digitale tools sneller herformuleren (met demo)

    Consumenten letten tegenwoordig beter op welke ingrediënten hun voedingsmiddelen bevatten. Bevat het niet te veel vet, suiker en zout? Heeft het genoeg vezels? Is het plantaardig? Herformuleren is daardoor complex. Met digitale tools is dit proces te versnellen, zeggen experts van Wageningen Universiteit.

  • Ingrediënt & Product18 dec. 20

    Novel eiwit kan zoete smaak van suiker vervangen

    Amai Proteins ontwikkelt eiwitten die de zoete smaak van suiker in levensmiddelen kunnen vervangen. VMT sprak met de producent over dit novel food ingrediënt dat waarschijnlijk pas over 2 jaar in Europa toegestaan is.

  • Ingrediënt & Product15 dec. 20

    Zoet eiwit moet suikergehalte in cranberrysap verlagen

    Sappenproducent Ocean Spray werkt samen met Amai Proteins om het suikergehalte in cranberrysap te verlagen. Dit willen zij doen door suiker te vervangen door een nieuw, zoetsmakend eiwit.

Meer artikelen

  1. Voedingssector breidt engagement voor verantwoorde reclame naar kinderen uit
  2. Ingredion Emea lanceert nieuwe zoetstof
  3. Grolsch introduceert bieren: 'We willen consument laten wennen aan minder zoete smaak'
  4. Consumentenbond: 'fabrikant stop met misleidende suikerclaims'
  1. Minder suiker prikkelt omzet Coca-Cola
  2. Nestlé introduceert 70% pure chocolade volledig van cacaovrucht
  3. Tip van jouw advocaat: let op bij 'zonder toegevoegd suiker'
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen