Zoet eiwit moet suikergehalte in cranberrysap verlagen

Sappenproducent Ocean Spray werkt samen met Amai Proteins om het suikergehalte in cranberrysap te verlagen. Dit willen zij doen door suiker te vervangen door een nieuw, zoetsmakend eiwit.
Delen:

Ocean Spray en Amai Proteins kondigen aan samen een cranberrysap te ontwikkelen met tenminste 40% minder suiker. Amai Proteins ontwikkelt een zoet eiwit dat volgens de producent duizenden keren zoeter is dan suiker. Door suiker te vervangen met het zoete eiwit willen de producenten een sap ontwikkelen met de gewenste suikerreductie.

Computational Protein Design

Door middel van Computational Protein Design (CPD) kan Amai Proteins de aminozuursamenstelling van eiwitten aanpassen. De eiwitproducent kan naar eigen zeggen de eiwitten zo herontwerpen, dat ze voldoen aan de eisen van de markt, waaronder een betere houdbaarheid en temperatuurstabiliteit. Het zoete eiwit zou daarnaast betaalbaar zijn en een goed voedingsprofiel hebben.

Inspelen op consumentenbehoefte

Door een sap te ontwikkelen met een verlaagd suikergehalte, wil Ocean Spray inspelen op de consumentenvraag naar gezonde voeding. “Ocean Spray is er trots op samen te werken met Amai Proteins om consumenten extra opties te bieden voor het veranderen van gewoonten en levensstijlen”, vertelt Katy Latimer, vice president R&D bij Ocean Spray.

Smaakprofiel

Volgens de sappenproducent werken veel andere bedrijven aan suikerreductie bij levensmiddelen, maar gaat dit vaak ten koste van de smaak. Door samen te werken met Amai Protein wil het bedrijf blijven innoveren op het gebied van suikerarme sappen die een goed smaak- en voedingsprofiel hebben. “Wij zullen doorgaan met het ontwikkelen van suikerarme alternatieven die de gezondheidsvoordelen van cranberry laten zien”, aldus Latimer.