VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Voedselverlies

  • Voedselverlies17 jun. 25

    Voedselverlies in fabriek: snijverlies, menselijke fouten en kwaliteitsissues grootste boosdoeners

    Bij voedselverlies in productieprocessen zijn met name snijverlies, kwaliteitsproblemen en menselijke fouten de belangrijkste oorzaken. Wereldwijd heeft slechts minder dan een kwart van de voedselproducenten voedselverspilling en -verlies hoog op de strategische agenda staan.

  • Anuga FoodTec8 aug. 24

    Hoe bruiner de biefstuk, hoe lager de koopbereidheid. Is klant te herprogrammeren in strijd tegen verspilling?

    In de strijd tegen voedselverspilling lijkt er soms minder aandacht te zijn voor vlees, vindt Dr. Annika Thies van het Duitse Thünen Institute for Market Analysis. Als consumenten gaan leren dat een bruiner gekleurde biefstuk nog steeds een goed en veilig te consumeren product is, hoeft er veel minder van worden weggegooid.

  • Chef-kok Sharon de Miranda kookt als eerste in Nederland volgens het 'Menu van de Toekomst'.
    Duurzaamheid & MVO12 okt. 21

    Horeca en catering krijgen richtlijnen voor 'gezond en duurzaam' menu voorgeschoteld

    Greendish -een initiatief dat voedselaanbieders helpt een duurzamer en gezonder aanbod neer te zetten- lanceert richtlijnen voor gezonder en duurzamer menu voor horeca en catering.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit29 sep. 21

    Vijf tips van FAVV om voedselverspilling tegen te gaan

    De Belg zou met gemiddeld 345 kilogram voedsel per jaar volgens de FAO de op één na de grootste voedselverspiller van Europa zijn.

  • Duurzaamheid & MVO7 jun. 21

    FoodWIN en HelloFresh vormen één front tegen voedselverspilling

    9 op 10 Vlamingen vindt dat ze thuis voedselverspilling moeten verminderen. Dat blijkt uit onderzoek door HelloFresh, die de krachten bundelt met FoodWIN om het dit voedselprobleem op te lossen.

  • Duurzaamheid & MVO14 apr. 21

    Brief aan regering: 'Zet voedselverspilling centraal op agenda'

    De stichting Samen Tegen Voedselverspilling wil dat de nieuwe regering voedselverspilling centraal heeft staan op de klimaat- en circulaire economie-agenda's. De stichting besloot daarom een open brief naar de informateur en de onderhandelende partijen te sturen. In dit artikel leest u de kern van de brief.

  • Duurzaamheid & MVO10 mrt. 21

    Promotieonderzoek UGent: Optimaal verpakken is een praktijkoefening

    Meerlagige verpakkingen hebben niet altijd een meerwaarde voor het verlengen van de houdbaarheid van een voedingsproduct. Dit verschilt per product. Optimalisering van de verpakking moet een daarom een integraal onderdeel zijn van productontwikkeling, pleit Maarten Baele in zijn proefschrift van onderzoek aan UGent.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Duurzaamheid & MVO7 jan. 21

    Voor abonnees De visie van FEVIA op circulair ondernemen

    Sinds de Europese Commissie vorig jaar de Green Deal lanceerde, en daarvoor de Circular Economy Package van 2015, is de circulaire economie meer dan ooit het nieuwe normaal. Moeten voedingsbedrijven het roer daarom radicaal omgooien en mee op de kar springen? Neen hoor.

  • Duurzaamheid & MVO18 dec. 20

    WUR: 'Consumenten staan open voor smart-sensor houdbaarheidsindicator op verpakking'

    Consumenten zien de meerwaarde van slimme houdbaarheidsindicatoren op versproducten. De geoptimaliseerde houdbaarheidsdatum kan onnodige voedselverspilling mogelijk tegengaan.

  • Duurzaamheid & MVO27 okt. 20

    Cargill bouwt biodieselfabriek voor afgewerkte oliën en vetten

    Cargill bouwt in de Gentse haven een biodieselfabriek voor het verwerken van afgewerkte oliën en vetten en afval uit de voedingsindustrie.

Meer artikelen

  1. Voedingsindustrie loopt voor in de strijd tegen voedselverlies
  1. Ontwerp actieplan OVAM: in 2025 30% minder voedselverlies dan in 2015
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen