VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event

Alles over VMT Magazine-artikelen

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit19 dec. 19

    Café René: Geijkte drama's bij een zuivelbedrijf

    "Je ziet toch dat de weegschaal het doet?" De technische dienst toonde mij de originele verpakking van hun 'geijkte' thermometer met een vergeeld, vijf jaar oud controlebriefje. "Kijk zelf maar, de thermometer in de pasteur en die op het computerscherm zijn hetzelfde." Brr. Dit artikel is verschenen in VMT 11.

  • VMT magazine18 nov. 19

    CEN-normen: Voedselfraude blijft hoog op de agenda

    In opdracht van de Europese Commissie (EC) ontwikkelde de Europese normalisatieorganisatie (CEN) normen voor het meten van procescontaminanten. Ook is CEN onlangs gestart met het ontwikkelen van een aantal methoden voor het aantonen van voedselfraude en -authenticiteit. Een overzicht van de ontwikkelingen. Dit artikel is verschenen in VMT 11.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit14 nov. 19

    Young QA: 'Hoe gaan we om met aanpassingen in standaarden?'

    Jonge kwaliteitsprofessionals stellen in deze rubriek een vraag aan een ervaren vakgenoot. Dit artikel is verschenen in VMT 11.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit14 nov. 19

    Hoe reëel is die lange houdbaarheidsdatum nog?

    Wat zijn de trends in microbiologische analyses? Hoe reëel is bijvoorbeeld die lange THT-datum nog? En welke invloed hebben schandalen op de analyses die foodbedrijven laten uitvoeren? Twee laboratoria en een QA-manager geven hun visie. Dit artikel is verschenen in VMT 11.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit13 nov. 19

    De listeria-recall van Offerman vanuit verschillende oogpunten

    Nederland en België werden begin oktober opgeschrikt door het bericht dat de afgelopen twee jaar zeker twintig mensen besmet raakten met een specifiek type Listeria monocytogenes. Drie van hen overleden en één vrouw kreeg een miskraam. De bacterie bleek te herleiden naar de vleeswaren uit de fabriek van Offerman in Aalsmeer. Hoe kon dit gebeuren en wat is de stand van zaken? Dit artikel is verschenen in VMT 11.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit30 okt. 19

    Café René: 'Pauze met een baksteen in de hand'

    Bij een aardappelverwerker werden geen halve maatregelen genomen om een extra werkpauze te regelen. Een baksteen op de loopband bleek daarvoor een goed hulpmiddel. Dit noemen wij ook wel sabotage. Wat doe je als QA-manager als er stenen in het product terechtkomen die er niet in thuishoren? Dit artikel is verschenen in VMT 9.

  • Algemeen27 sep. 19

    'Kansen op energie besparen vaak onbenut'

    Wat kan de voedingsmiddelenindustrie doen om energie te besparen of voedselverspilling tegen te gaan? Met deze vraag bezocht VMT op 19 maart de vakbeurs Aqua Nederland in Gorinchem. Vijf standhouders gaven antwoord, ieder vanuit hun eigen expertise. <i>Dit artikel is verschenen in VMT 4 van 19 april 2019.</i>

  • Duurzaamheid & MVO27 sep. 19

    Nederlands eerste 100% circulaire waterzuivering een feit

    Een traditionele waterzuivering oogt niet en ruikt onaangenaam. Maar eenmaal binnen in de kas van de Biomakerij van Abdij Koningshoeven verbazen het fraaie decor van subtropische planten en het aangename klimaat. De innovatie, ontwikkeld in samenwerking met Waterschap De Dommel, zuivert op ingenieuze wijze jaarlijks 70 miljoen liter bierbrouwerijafvalwater dat ter plekke wordt hergebruikt. De lokale kringloop sluit. Een mooie toekomst voor opschalen is nabij. Dit artikel is verschenen in VMT 15 van 14 december 2018.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit29 aug. 19

    Onaangekondigde audits: 'Vertel gewoon de waarheid'

    Klanten vragen in toenemende mate om onaangekondigde audits. Maar wat betekent het als een auditor onverwachts je bedrijf binnenstapt en vragen gaat stellen aan de medewerkers die op dat moment aan de lijn staan? Drie QA-managers vertellen over hun ervaringen. Dit artikel is verschenen in VMT 8 van 30 augustus 2019.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit28 aug. 19

    De visie van Max van Leeuwen

    De auditdruk wordt steeds hoger. Door de vele soorten normen en keurmerken wordt het commercieel belang van certificaten des te groter. Eisen overlappen en veel audits voelen hierdoor als dubbel werk. En wat is de toegevoegde waarde van GFSI-audits nog als afnemers (en hun afnemers) en keurmerken zelf jaarlijks blijven auditen? Dit artikel verschijnt in VMT 8 van 30 augustus 2019.

Meer artikelen

  1. Voedseltransitie vertaald naar verdienmodellen
  2. Young QA: Hoe maak ik food defense en fraude tastbaar voor medewerkers?
  3. Collaboratieve robots moeten samenwerken met medewerkers
  4. Consortium komt tot één integriteitsstandaard
  5. Café René: Een muis met een staartje
  6. Flexitariër omarmt foodtrends: 'plantaardig wordt middelpunt van bord'
  7. Hoe creëren QA'ers draagvlak voor kwaliteit?
  8. De visie van Hans van der Loo
  9. Voor abonnees5 tips over bedrijfscultuur
  10. Café René: Metaal is bij ons geen CCP
  11. Compaxo verankert voedselveiligheid in bedrijfscultuur
  12. Vier factoren cruciaal voor cultuurverandering
  13. Sensus onderzoekt alternatief voor gas
  14. Productiewaarde vlees naar 1,5 biljoen euro
  15. Expertpanel: Is circulariteit in de voedingsmiddelenindustrie nog ver te zoeken?
  1. No Fairytales stopt groente in bollen
  2. Vezelgehalte in brood duurzaam verdubbelen
  3. Young QA: Hoe profileer je je als serieuze gesprekspartner?
  4. Column: Groen is poen
  5. Verspillingsfabriek kiest nieuwe strategie: Verspilling reduceren door lang houdbaar
  6. Mkb'ers werken samen in Verspilling is Verrukkelijk
  7. Emulgator uit bananenschil
  8. Voor abonnees5 tips over zero-waste
  9. De visie van Wouter-Jan Schouten
  10. Ingrediëntenfabriek zet in op reststromen
  11. Café René: Kort door de bocht met een heftruck
  12. Suiker- en zoutreductie nu ook in vizier horeca
  13. Young QA: Hoe trigger ik het management tot betrokkenheid bij externe audits?
  14. Hygiënisch ontwerp voorkomt kruiscontaminaties
  15. Expertpanel: Wat is er nodig om de recyclebaarheid van verpakkingen te vergroten?
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen