VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over VMT Magazine - 2012

  • Algemeen13 dec. 12

    VMT Jaaroverzicht 2012

    Het meest opmerkelijke voedinggerelateerde nieuws uit 2012 was natuurlijk de besmetting van de Foppen zalm. In oktober overleden er vier mensen aan de gevolgen van de salmonellabesmetting. maar wat waren al die andere nieuwswaardigheden uit 2012?

  • Algemeen13 dec. 12

    VMT Food Event 2013

    Vakkundig, verdiepend en verbindend. Deze termen omschrijven het karakter van het VMT Food Event dat in 2013 voor de zevende keer wordt gehouden. Het evenement brengt voor managers in alle disciplines in de foodindustrie kennis en informatie die juist nu van belang is in de dagelijkse praktijk. Daarbij is onder het motto 'Sterk en Vooruit' de blik tevens naar de toekomst gericht.

  • Algemeen13 dec. 12

    Social compliance: onafwendbaar

    Niet- gouvernementele organisaties houden de sociale aspecten in de voedselketen scherp in de gaten. Constateren ze misstanden bij een leverancier, dan confronteren ze de eindproducent hiermee. Om imagoschade te voorkomen letten voedingsbedrijven scherper op of de leveranciers hun zaakjes op orde hebben.

  • Algemeen13 dec. 12

    Kansen in online verkoop van food

    De meeste voedingsmiddelenbedrijven gebruiken sociale media om klanten te binden. Maar hoe maakt een bedrijf de vertaalslag naar het daadwerkelijk verkopen van producten? Nestlé haakte hier op in door de introductie van Nestlé Marktplatz, Makro opende een succesvolle webshop. De online verkoop van levensmiddelen is groeiende.

  • Algemeen13 dec. 12

    Phycom produceert algen voor foodtoepassingen

    Twee ondernemers zagen in de grootschalige productie van algen een duurzame oplossing voor het tekort aan mineralen en eiwitten in de hedendaagse voeding en het oplopend tekort aan zoet water. Na veel testen op kleine schaal draait hun algenfabriek Phycom nu op volle toeren. Een tweede fabriek staat op de planning om aan de groeiende vraag te voldoen.

  • Algemeen13 dec. 12

    Voedingsbedrijven ontdekken crowdfunding

    Banken verstrekken steeds minder krediet aan het bedrijfsleven. Ze duperen hiermee vooral bedrijven in het midden- en kleinbedrijf, waar ook de voedingsindustrie voor het grootste deel uit bestaat. Gedwongen door omstandigheden zoeken ze naar alternatieve vormen van financiering. dan komt al snel het uit de verenigde staten overgewaaide fenomeen 'crowdfunding' in beeld.

  • Algemeen13 dec. 12

    Vakbeurs Health Ingredients Europe - Van sportvoeding tot stevia

    Ruim 7.000 mensen liepen langs meer dan 400 aanbieders van ingrediënten op de beurs Health Ingredients Europe op zoek naar ingrediënten voor bijvoorbeeld een clean label, een gezondheidsclaim of om de voedingswaarde van hun product te verhogen. Gezondheidsclaims, maar ook vetreductie, minder zout en gewichtsmanagement zijn onderwerpen waar voedingsmiddelenbedrijven nog steeds mee bezig zijn.

  • Algemeen13 dec. 12

    Alles zien met DNA-technieken?

    Biomoleculaire methoden spelen een sleutelrol bij de monitoring van voedseluitbraken en het herleiden van besmettingen tot de bron. Net DNA-onderzoek zijn ziekteverwekkers op genniveau van elkaar te onderscheiden met als nieuwste ontwikkeling de bepaling van het complete genoom. Voor routinescreening is dat nog wel toekomstmuziek.

  • Algemeen13 dec. 12

    Bespiegeling: Werkloosheidstrend

    Het woord crisis klinkt luider dan ooit: eurocrisis, economische crisis en berichten over ontslagen. Tegelijkertijd wordt gezegd dat in de toekomst het personeelsgebrek onder met name technisch personeel zal oplopen. Vooral het vinden van goede operators wordt een probleem.

  • Algemeen22 nov. 12

    Bespiegeling: Zo zout gegeten

    Elke dag bezig met food, zien we als redactie regelmatig 'mooie' nieuwe producten langskomen. Producten die mijn 'technologisch hart' doen opbloeien. Vooral als je dan hoort hoeveel ontwikkelingswerk er achter zo'n product zit.

Meer artikelen

  1. Winnende maatjesharing
  2. Yes We Canteen
  3. Vertrouwen in tweede kabinet Rutte tijdens FNLI-jaarbijeenkomst
  4. Netwerken op Food Valley Expo
  5. Feed Food Health-campus
  6. SIAL: Ideale ideeënmachine
  7. Minder zout
  8. Koekjes als ontbijt
  9. Uitbraak salmonella in zalm
  10. Venz chocoladehagel met 30% minder suiker
  11. ERP-systeem geeft Smilde Foods zicht op actuele kostprijs en marges
  12. Koekjesfabriek Aviateur investeert in efficiëntiemetingen
  13. Kennis opdoen over TPM
  14. Betrek en beloon medewerkers bij verbetertraject
  15. Fisherman's Friend wil keelpastille-imago verfrissen
  1. ESBL's in gehele dierlijke productieketen
  2. Vital 2.0
  3. Zelfcontrole groeit bij ambachtsbedrijf
  4. Overheidstoezicht en certificatie
  5. Industrie positief over autocontrole
  6. Perfetti Van Melle tekent convenant Horizontaal Toezichtq
  7. Veranderend toezicht
  8. HET Instrument 2012 toont nieuwste hybrides
  9. Pieken met Kerst
  10. Industrial Processing: kwaliteit verbeteren en kosten besparen
  11. Wordt 80% minder uitstoot broeikasgassen in vleesketens in 2050 haalbaar?
  12. Meer gezonde stoffen in fruitsappen
  13. Netwerkbeurs Intrafood
  14. Karamelsmaak populair
  15. Markt gezonde ingrediënten blijft groot
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen