VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Verwaarden

  • Foto: MaGie Creations
    productontwikkeling10 jun. 25

    Brouwgraan wordt clean-label emulgator: 'álles wordt volledig benut'

    MaGie Creations verwaardt brouwgraan - een restproduct dat overblijft na het brouwen van bier - tot natuurlijke voedingsingrediënten. Ditmaal introduceert de startup een emulgator op basis van brouwgraan.

  • Brood Pré Pain met PowerFlour van MaGie Creations.
    Brood24 jul. 23

    Startup kraakt code van reststroom bierbostel: nu wél stabiel genoeg...

    Industriële bakkers die aan de slag willen met de reststroom bierbostel als ingrediënt, lopen vaak tegen verwerkingsproblemen aan. Het product is warm, het vochtgehalte hoog en de samenstelling varieert. Toch heeft startup MaGie bierbostel middels een 'geheim' ontwateringsproces tot waardevol ingrediënt kunnen ontwikkelen: PowerFlour.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Duurzaamheid1 mei 23

    Voor abonnees Welke 15 vragen moet je je als bedrijf stellen als je circulair wil...

    Waarom wil je circulair gaan ondernemen? Omdat je inziet dat de huidige manier van zo veel mogelijk produceren en verkopen behoorlijk verspillend is? Omdat je een bijdrage wilt leveren aan de bestrijding van het klimaatprobleem en de uitputting van de aarde Als je als bedrijf circulair wilt gaan ondernemen, probeer dan eerst antwoord te krijgen op de 15 vragen in dit artikel.

  • Duurzaamheid & MVO29 dec. 20

    'Europese Green Deal legt milieuproblemen elders in de wereld'

    De doelstelling van de Europese Green Deal is om van Europa het eerste klimaatneutrale continent maken in 2050. Het initiatief lijkt echter de duurzaamheidsproblemen elders in de wereld te leggen, in plaats van dat het de problemen zelf oplost. Dit schrijft het Britse natuurwetenschappelijke tijdschrift Nature in een kritische analyse.

  • Duurzaamheid & MVO18 dec. 20

    WUR: 'Consumenten staan open voor smart-sensor houdbaarheidsindicator...

    Consumenten zien de meerwaarde van slimme houdbaarheidsindicatoren op versproducten. De geoptimaliseerde houdbaarheidsdatum kan onnodige voedselverspilling mogelijk tegengaan.

  • Natte cascara op een droogbed.
    Duurzaamheid & MVO16 dec. 20

    Olam Coffee maakt concentraten van koffiereststroom

    Olam Coffee gebruikt cascara - de schil en het vruchtvlees van de koffiebes - om nieuwe producten van te maken. Volgens de koffieproducent ziet de industrie cascara normaal gesproken als onbruikbaar, Olam Coffee wil hier verandering in brengen.

  • Bron: Pixabay
    Ingrediënt & Product19 mrt. 20

    Broodresten geschikt voor productie yoghurt, kaas, zuurdesem, bier en...

    Wetenschappers uit Italië ontdekten dat broodresten geschikt zijn als medium voor de fermentatie van voedingsmiddelen. Welke mogelijkheden brengt dit met zich mee voor de voedingsindustrie?

  • Economie & Bedrijven3 mrt. 20

    Foodbedrijven op zoek naar kennis bij mkb en startups via...

    Vandaag gaat de tweede ronde van het innovatie- en businessbooster programma BioVoice van start. Grootbedrijven zoeken naar mkb'ers en start-ups voor nieuwe challanges.

  • Product & Bedrijfsnieuws19 aug. 19

    Food from Food Congres geeft duidelijkheid over het verwaarden van...

    Op 23 september a.s. vindt het Food from Food Congres plaats in Helmond. Tijdens dit congres wordt bekeken hoe voedselverspilling gezamenlijk tegengegaan kan worden.

  • Duurzaamheid & MVO4 jun. 19

    Industriële voedselverspilling is vaak onnodig

    KENNISPARTNER - Een groot deel van de industriële voedselverspilling kent vier bekende oorzaken. Petra Vader - projectengineer bij Synergo - is van mening dat verspilling vaak onnodig is en dat bewustwording noodzakelijk is. Het verwaarden van reststromen kan verspilling verminderen.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen