VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over UGent

  • Een Carrefour in België (foto: Shutterstock).
    België3 jan. 25

    Belgische voedingsproducenten kunnen samen met supermarkten gezonde...

    Supermarkten en voedingsproducenten zijn gezamenlijk in staat om consumenten aan te sporten om gezondere voeding te kopen. Dit blijkt uit een experiment van Be4Life, het onderzoekscentrum van de Universiteit Gent, in samenwerking met de sectorfederaties Fevia en Comeos, en bedrijven uit de voedingsindustrie en de retailhandel.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid22 sep. 22

    Voor abonnees VMT Summerclass QA 6: Zo roei je persisterende Listeria...

    Omgevingsmonitoring van voedselpathogenen in de voedingsindustrie kan beter. De frequentie van bemonstering ligt vaak veel te laag en is onvoldoende risico-gebaseerd. Ook schort het aan de uitvoering van omgevingsmonsterafnames en de grondigheid van reinigen en ontsmetten. Hoe dan wel leer je in deze VMT Summerclass QA.

  • Het thema van de Food Safety Update 31 maart a.s. is Testen op pathogenen in de praktijk
    Voedselveiligheid & Kwaliteit31 jan. 22

    Food Safety Update: Testen op pathogenen in de praktijk

    Om met een omgevings- en pathogenen monitoringsprogramma toegevoegde waarde te kunnen bieden is het van belang dit met de juiste kwaliteit te implementeren. Alle ins- en outs hierover hoor je tijdens VMT's Food Safety Update op 31 maart.

  • Duurzaamheid & MVO6 jan. 22

    UGent: nieuwe opleiding voor ontwikkeling duurzame voedselverpakkingen

    De nieuwe master-na-masteropleiding Sustainable Food Packaging aan de UGent Campus Kortrijk leidt studenten op als expert in het duurzaam verpakken van levensmiddelen.

  • We zien hier de de extrusieinstallatie bij de Food Pilot van Flanders Food en ILVO.
    Technologie & Techniek24 nov. 21

    'Vegan markt ontwikkelt extreem snel en vereist samenwerking in...

    De uitdagingen bij het ontwikkelen van vegan producten zijn inzicht in de functies van de eiwitten en het procesontwerp voor een goede kwaliteit en smaak. Food Pilot, en drie bedrijven, DSM, Tetra Pak en Taaas delen hun ervaringen.

  • Duurzaamheid & MVO16 sep. 21

    VEG-i-TEC pakt de uitdagingen van de groenteketen integraal aan...

    Bij de verwerking van groenten en aardappelen gaat veel water, energie en product verloren. In het onderzoekscentrum VEG-i-TEC herbekijken wetenschappers van de UGent samen met partners Flanders' FOOD, Howest, VITO en Vlakwa het verwerkingsproces van grond tot mond.

  • Duurzaamheid & MVO25 mei 21

    Chitine uit schaaldieren winnen kan duurzaam door fermentatie en...

    "Met enzymen en bacteriële fermentatie is het even goed mogelijk om de nuttige stof chitine uit garnalenpellen en krabbenschalen te halen dan met agressievere chemie-gebaseerde processen," zegt ILVO-UGent onderzoeker Yang Zou aan het eind van zijn doctoraat. Chitine voorkomt onder meer biofilms en neutraliseert vrije radicalen.

  • Mensen & Loopbaan24 mei 21

    Benedikt Sas, manager Food2Know, wordt directeur DGZ, MCC en VIVEE

    Benedikt Sas, general manager van Food2Know en professor faculteit biowetenschappen UGent, is vanaf 12 juli directeur van drie zuivelorganisaties DGZ, MCC en VIVEE. Hij volgt Denis Volckaert op.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit2 mrt. 21

    Mutante sporen B. cereus hebben impact op voedselveiligheid en...

    ILVO, UGent en KU Leuven ontrafelden het mechanisme waarmee endosporen van bederf- of ziekteverwekkende bacteriën van de Bacillus cereus groep resistenter worden tegen UV-C bestraling of verhitten. Een dergelijke verhoogde weerstand heeft namelijk potentieel nefaste gevolgen voor de houdbaarheid en voedselveiligheid.

  • Ingrediënt & Product30 jun. 20

    Niet alleen ras, maar ook het 'terroir' van hop bepalen smaak, aroma...

    Voor het eerst werd aangetoond dat het 'terroir' van hop - de combinatie van omgevingsfactoren en teelttechniek - een impact kan hebben op de 'flavour' - het geheel van mondgevoel, aroma en smaak van bier.

Meer artikelen

  1. De visie van UGent ... Liesbeth Jacxsens: 'Voedselveiligheid begint bij een goede bedrijfscultuur'
  2. Waterexpert UGent roept op geen flessenwater te hamsteren
  3. Student-ingenieurs werkten mee aan gezonde kinderkoekjes
  1. Milcobel en UGent starten nieuwe zuivelonderzoekleerstoel
  2. Aquacultuur grijze garnaal geen verre droom
  3. Tool meet menselijk factor voedselveiligheid
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen