VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Trends 2018

  • Algemeen7 mei 19

    Zoete aardappel wint wereldwijd aan populariteit in de voedingsmiddelenindustrie

    Voedingsmiddelenbedrijven grijpen in groeiende mate naar de zoete aardappel als ingrediënt. Consumenten zien de groente als gezonder dan reguliere aardappel, waardoor het als babyvoedingsingrediënt zeer populair is.

  • Ingrediënt & Product30 jul. 18

    2 nieuwe SIAL initiatieven: Alter'Native Food & Future Lab

    Na een succesvolle start in 2016, organiseert de voedingsmiddelenvakbeurs SIAL dit jaar, van 21 t/m 25 oktober, wederom speciale beursruimtes voor opkomende sectoren: Alter'Native Food & Future Lab.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit5 feb. 18

    Radicale ketentransparantie centraal op Food Future Event 2018

    Het thema van het jaarlijkse VMT Food Future Event op donderdag 5 april is bekend: 'Radicale ketentransparantie, kan dat?' Directieleden vanuit Nestlé, EOSTA en HAK zullen hun visie hierop toelichten. In de verdiepende middagsessies aandacht voor blockchain, suikerverlaging, transparante communicatiestrategie, startups in food, datakwaliteit en eigenaarschap, plantaardige eiwitten en etikettering.

  • Ingrediënt & Product12 jan. 18

    Ook Tesco speelt in op vegatrend met ontwikkeling van koelverse maaltijden

    De Britse retailer Tesco introduceert 'Wicked Kitchen': een reeks van koelverse plantaardige maaltijden om in te spelen op de vegatrend. In Nederland zal deze trend terugkomen in de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees.

  • Ingrediënt & Product8 jan. 18

    Horecava 2018 van start: wat valt er te zien? (video)

    De 62e editie van de Horecava is begonnen. Tijdens de horecavakbeurs worden nieuwe producten, trends en innovaties getoond. 3D foodprinting, contactloos handenwassen, Delivery Drone en een wormenhotel behoren tot de bezienswaardigheden.

  • Ingrediënt & Product20 dec. 17

    Food Trends 2018: Wat zeggen de trendwatchers?

    Aan het eind van elk jaar kijken analisten terug op het afgelopen jaar. Trendwatchers kijken vooruit. Wat voorspellen verschillende trendwatchers voor 2018? Wat valt op en wat blijft hetzelfde? Een overzicht.

  • Algemeen19 dec. 17

    Trending in Food 2018: interviews

    VMT presenteert in ieder jaar in de laatste editie van het jaar een serie trendinterviews. De Trending in Food 2018 bestaat dit jaar uit een achttal interviews over onder meer: digitalisering, data, hygiëneborging, borging van listeria en STEC, de opkomst van vegetarische producten en internationalisering. Een overzicht.

  • Duurzaamheid & MVO12 dec. 17

    'Consument wil geen overtollige informatie op verpakking'

    Marktonderzoeker Mintel onderzocht welke trends spelen op het gebied van verpakkingen. Duurzaamheid, consumentenvertrouwen en esthetica zijn belangrijke begrippen in het jaarlijkse trendrapport van Mintel.

  • Algemeen8 dec. 17

    Trending in food 2018: Alle data in één model

    Bert Frowijn, Tebodin: 'Betere samenwerking bespaart tijd en voorkomt fouten' Datamanagement, virtual reality en early partnership zijn voor Tebodin de belangrijkste trends voor de toekomst. "Door data in één model aan elkaar te koppelen, kunnen verschillende partijen tijdens het ontwerp-, bouw-, en onderhoudsproces beter met elkaar samenwerken. Dit bespaart tijd en geld, en daarmee breng je de faalkosten met 10 tot 15 procent naar beneden."

  • Algemeen8 dec. 17

    Trending in food 2018: Hygiëne altijd op auditniveau

    Gert Visscher, Eco2Clean: 'Met een goede monitoring houd je het niveau hoog' Eco2Clean merkt dat overheid en retailers van voedingsmiddelenbedrijven eisen dat zij altijd actief zijn op auditniveau. Ook consumenten kijken steeds kritischer naar voedingsmiddelen en schandalen krijgen veel aandacht in de media. "Het borgen van een constant hygiëneniveau is dan ook een must".

Meer artikelen

  1. Trending in food 2018: Vertrouwen terugwinnen
  2. Trending in food 2018: Meer goede vleesvervangers
  3. Trending in food 2018: Goede koppelingen geven grip
  1. Trending in food 2018: Focus op listeria en STEC
  2. Trending in food 2018: Meer mogelijk met big data
  3. Trending in food 2018: Niet langer eilandjes van data
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen