VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie
VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Trending in food 2018

  • Technologie & Techniek15 aug. 18

    Bosch denkt aan introductie commerciële 3D-foodprinter, maar eerst obstakels overwinnen (video's)

    BSH, dat onderdeel uitmaakt van het Duitse concern Bosch, heeft vergevorderde plannen om een driedimensionale foodprinter op de markt te brengen. Consumenten kunnen die gebruiken om in hun eigen keuken gepersonaliseerde maaltijden en voedingsmiddelen te maken in de gekste vormen, vertelt innovatiemanager Alexandra Schröter.

  • Ingrediënt & Product30 mei 18

    Twintig foodproduct trends in 2 minuten (video)

    De jaarlijkse private labelbeurs PLMA vond dinsdag 29 en woensdag 30 mei plaats in de Amsterdam RAI. Ongeveer 2600 producenten van over de hele wereld laten er hun noviteiten zien. In de PLMA Idea Supermarket worden de meest opvallende trends en innovaties bij elkaar getoond. VMT bracht twintig food trends in 2 minuten in beeld.

  • Algemeen19 dec. 17

    Trending in Food 2018: interviews

    VMT presenteert in ieder jaar in de laatste editie van het jaar een serie trendinterviews. De Trending in Food 2018 bestaat dit jaar uit een achttal interviews over onder meer: digitalisering, data, hygiëneborging, borging van listeria en STEC, de opkomst van vegetarische producten en internationalisering. Een overzicht.

  • Algemeen8 dec. 17

    Trending in food 2018: Alle data in één model

    Bert Frowijn, Tebodin: 'Betere samenwerking bespaart tijd en voorkomt fouten' Datamanagement, virtual reality en early partnership zijn voor Tebodin de belangrijkste trends voor de toekomst. "Door data in één model aan elkaar te koppelen, kunnen verschillende partijen tijdens het ontwerp-, bouw-, en onderhoudsproces beter met elkaar samenwerken. Dit bespaart tijd en geld, en daarmee breng je de faalkosten met 10 tot 15 procent naar beneden."

  • Algemeen8 dec. 17

    Trending in food 2018: Hygiëne altijd op auditniveau

    Gert Visscher, Eco2Clean: 'Met een goede monitoring houd je het niveau hoog' Eco2Clean merkt dat overheid en retailers van voedingsmiddelenbedrijven eisen dat zij altijd actief zijn op auditniveau. Ook consumenten kijken steeds kritischer naar voedingsmiddelen en schandalen krijgen veel aandacht in de media. "Het borgen van een constant hygiëneniveau is dan ook een must".

  • Algemeen8 dec. 17

    Trending in food 2018: Vertrouwen terugwinnen

    René van Bergen, Mérieux NutriSciences: 'Steeds meer vraag naar authenticiteitstesten' Mérieux NutriSciences ziet internationalisering als belangrijke trend. "Steeds meer bedrijven exporteren producten of importeren grondstoffen. Zij zoeken een laboratorium dat op de hoogte is van de wereldwijde voedselveiligheidsrisico's en dat de regelgeving ook in het buitenland kent." Daarnaast constateert het laboratorium een toenemende vraag naar authenticiteitstesten.

  • Algemeen8 dec. 17

    Trending in food 2018: Meer goede vleesvervangers

    Chih Sung Ma, Yama Products: 'Flexitariërs staan open voor alternatieven' Yama noemt de opkomst van vegetarische producten als belangrijke trend voor 2018. "Er zijn steeds meer eiwitbronnen en technologieën beschikbaar om goede vleesvervangers te produceren.

  • Algemeen8 dec. 17

    Trending in food 2018: Goede koppelingen geven grip

    Rick Veldkamp, CareNet: 'Complexe processen vragen goed gekoppelde datasystemen' Digitalisering en het koppelen van systemen zijn volgens CareNet Online QA Software dé ontwikkelingen van dit moment. Met kwaliteits- en voedselveiligheidsvraagstukken zijn veel data gemoeid. Het wordt steeds lastiger om hier een niet-digitale invulling aan te geven én te voldoen aan de eisen die GFSI-certificeringsstandaarden stellen.

  • Algemeen8 dec. 17

    Trending in food 2018: Focus op listeria en STEC

    Michel Brinkhorst, Care for Food Group: 'Medewerkers nemen soms een spoor mee' De Care for Food Group verwacht dat de borging van listeria en STEC de komende jaren steeds belangrijker wordt. Dit heeft alles te maken met het verscherpte toezicht van de NVWA en het stijgende aanbod van risicovolle verse en kant-en-klare producten.

  • Algemeen8 dec. 17

    Trending in food 2018: Meer mogelijk met big data

    Kathleen De Badrihaye, Adifo: "Met juiste data is een machine nauwkeuriger in te stellen" Big data, machinelearning, receptoptimalisatie en digitalisering van het specificatiebeheer zijn de belangrijkste trends die het softwarebedrijf Adifo constateert. "Uiteindelijk zou het mooi zijn als machines zichzelf na elke productwissel opnieuw instellen, zodat er geen proefbatches meer nodig zijn."

Meer artikelen

  1. Trending in food 2018: Niet langer eilandjes van data
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen