Steviazoetstof Eversweet goedgekeurd door EFSA
De zoetstof Eversweet wordt geproduceerd door Avansya, een 50/50 jointventure tussen Cargill en dsm-firmenich.
De zoetstof Eversweet wordt geproduceerd door Avansya, een 50/50 jointventure tussen Cargill en dsm-firmenich.
De natuurlijke zoetstof stevia is al jarenlang een populaire vervanger voor suiker. Aanvankelijk werd Reb A gebruikt, de meest zoete component in het steviablad. Inmiddels zijn ook allerlei andere combinaties mogelijk, waarbij vooral Reb M steeds populairder wordt.
De natuurlijke zoetstof stevia is al jarenlang een populaire vervanger voor suiker. Aanvankelijk werd Reb A gebruikt, de meest zoete component in het steviablad. Inmiddels zijn ook allerlei andere combinaties mogelijk, waarbij vooral Reb M steeds populairder wordt. De productie van Reb M kan via drie methodes: extractie uit steviabladeren, fermentatie en bioconversie.
VMT bezocht de Free From-beurs op zoek naar innovaties. Drie innovaties die inspelen op de trend van minder suiker en minder koolhydraten vielen op. "We gebruiken geen bindmiddel, glucosestroop, honing, dadels of wat dan ook."
Van koolzaadeiwit tot vezelrijke tarwe: dit zijn enkele van de innovaties die genomineerd zijn voor de innovatie-awards van de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe.
Avansya, de Joint-Venture van Cargill en DSM, start met de productie van EverSweet. Dit is een natuurlijke zoetstof van het steviaplantje maar dan zonder bijsmaak. Hoe kreeg Avansya het voor elkaar om de kenmerkende nasmaak van stevia weg te werken?
Avansya, de Joint-Venture van Cargill en DSM, start met de productie van EverSweet. Dit is een natuurlijke zoetstof van het steviaplantje maar dan zonder bijsmaak. Hoe kreeg Avansya het voor elkaar om de kenmerkende nasmaak van stevia weg te werken?
De interesse in laagcalorische voeding en dranken blijft onverminderd groot. Suikerreductie als claim komt steeds vaker voor, terwijl zout- en natriumreductie minder aandacht lijkt te krijgen in de ontwikkeling van nieuwe producten. <i>Dit artikel is verschenen in VMT 1 van 25 januari 2019.</i>
DSM en Cargill starten een joint-venture Avansya om stevia geproduceerd via fermentatie op de markt te brengen
Sinds een paar maanden liggen de 'Goodies', ontbijtgranen, van het merk Holie in de schappen van Albert Heijn. Ze onderscheiden zich van de concurrentie omdat ze geen toegevoegde suikers en zout bevatten, vertellen de trotse ondernemers Marc Veltman (50) en Merick Schoute (30) aan VMT.