Sensorisch onderzoek

'Bij een groot deel van onze smaaktesten gaat het om veggie en vegan...
Wat is de smaak van de gemiddelde Nederlander die zijn boodschappen bij de supermarkt haalt? Waar moet je op letten als je een nieuw product op de...

"We willen de externe R&D-afdeling zijn van onze klanten."
"We willen de externe R&D-afdeling zijn van onze klanten die op zoek zijn naar oplossingen voor hun uitdagingen", zegt Michel Faes van...

Ingrediënten moeten eerlijk op het etiket
Vegan staat bovenaan het menu van de voedingsbedrijven, zo zagen de bezoekers van de Intrafood. Exposanten toonden nieuwe concepten, ook voor...

Partnership Cacaolab en Puratos verankert R&D in chocolade in België...
Sparkalis, de food tech incubator van de Puratos Group, en UGent spin-off Cacaolab zijn een partnership aangegaan om het zwaartepunt voor cacao- en...
Betaalbare detectiemethode berengeur in het slachthuis van groot...
Een optimaal sensorisch detectieprotocol voor berengeur en aantoonbare reductie-effecten van aangepast voeder en immunocastratie op het voorkomen van...
Onderzoek naar verlies van reuk en smaak bij corona
Is reuk- en smaakverlies een bruikbare indicator bij vroegtijdige diagnose van COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het coronavirus? Die vraag staat...