VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Sensorisch onderzoek

  • Sensorisch onderzoek23 jan. 25

    Textuur als sleutel tot langzamere calorie-inname? Zo kunnen...

    Er is veel discussie over de consumptie van ultrabewerkt voedsel in relatie tot gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat ultra-bewerkt voedsel gemiddeld een hogere snelheid van calorie-inname kent dan minder bewerkte producten [1]. In dit artikel zet onderzoeker Dieuwerke Bolhuis het meest recente onderzoek over de relatie tussen overconsumptie en eetsnelheid op een rij.

  • Ingredient5 aug. 22

    'Bij een groot deel van onze smaaktesten gaat het om veggie en vegan...

    Wat is de smaak van de gemiddelde Nederlander die zijn boodschappen bij de supermarkt haalt? Waar moet je op letten als je een nieuw product op de markt wil brengen? Smaaktesten geven een idee, maar belangrijker is weten wie jouw doelgroep is.

  • België8 jul. 22

    "We willen de externe R&D-afdeling zijn van onze klanten."

    "We willen de externe R&D-afdeling zijn van onze klanten die op zoek zijn naar oplossingen voor hun uitdagingen", zegt Michel Faes van ingrediëntenbedrijf IMCD over de nieuwe Meat, Fish and Plant-Based food pilot voor de EMEA-regio in Mechelen in België. "Onze experts werken hierbij samen met kennispartners en andere food pilots in België, Nederland en Duitsland."

  • Ingrediënt & Product12 nov. 21

    Ingrediënten moeten eerlijk op het etiket

    Vegan staat bovenaan het menu van de voedingsbedrijven, zo zagen de bezoekers van de Intrafood. Exposanten toonden nieuwe concepten, ook voor flexitariërs.

  • Technologie & Techniek2 sep. 21

    Partnership Cacaolab en Puratos verankert R&D in chocolade in België...

    Sparkalis, de food tech incubator van de Puratos Group, en UGent spin-off Cacaolab zijn een partnership aangegaan om het zwaartepunt voor cacao- en chocolade-onderzoek & -ontwikkeling te verankeren in België.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit29 sep. 20

    Betaalbare detectiemethode berengeur in het slachthuis van groot...

    Een optimaal sensorisch detectieprotocol voor berengeur en aantoonbare reductie-effecten van aangepast voeder en immunocastratie op het voorkomen van berengeur van varkensvlees. Dat is het resultaat van het doctoraatonderzoek van Evert Heyrman, onderzoeker aan ILVO, UGent en KU Leuven.

  • Economie & Bedrijven23 apr. 20

    Onderzoek naar verlies van reuk en smaak bij corona

    Is reuk- en smaakverlies een bruikbare indicator bij vroegtijdige diagnose van COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het coronavirus? Die vraag staat centraal in onderzoek van het Global Consortium of Chemosensory Research (GCCR).

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen