VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Proveg

  • vleesvervangers15 aug. 24

    Vleesvervangers vervangen vooral vlees in catering en horeca

    De consumptie van vleesvervangers en plantaardige zuivel is de afgelopen twee jaar flink gegroeid in de Nederlandse foodservice. Vooral in de horeca en de catering groeien deze producten lekker door. De totale verkoop van vleesvervangers aan deze sector is in twee jaar tijd meer dan verdubbeld.

  • Kant-en-klaarproducten5 jul. 24

    Dit zijn 6 kansen voor plantaardig in kant-en-klare snacks

    Proveg formuleerde 6 kansen voor plantaardig in kant-en-klare producten nadat een rapport van Future Market Insights groei in die categorie voorspelde.

  • Plantaardig3 mei 24

    Zo wil Lidl België de verkoop van plantaardige eiwitproducten...

    Supermarktketen Lidl België geeft aan de verkoop van plantaardige eiwitproducten te willen verdubbelen tegen 2030. Uit eigen onderzoek blijkt dat klanten bereid zijn meer plantaardige producten te kopen als de prijzen lager zijn. Daarom voert Lidl vanaf 15 mei een flinke prijsverlaging in.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    reststromen18 apr. 24

    Voor abonnees Mozzarellaproducent Milcobel wint hoogwaardig eiwit uit reststroom

    De Belgische zuivelverwerker Milcobel investeerde 19 miljoen euro in een membraaninstallatie die het eiwit filtert uit de weistroom die vrijkomt bij de productie van mozzarella. Het eiwitconcentraat wordt naar de fabriek van zuivelgigant Arla in Denemarken vervoerd en verwerkt in hoogwaardige voedings- en farma-producten. Naast de valorisatie van reststromen, ziet Milcobel ook volop kansen voor haar mozzarellakaas.

  • Foto: ProVeg
    eiwittransitie10 apr. 24

    Minder weerstand bij 'stille eiwittransitie', zo blijkt uit onderzoek...

    Consumenten leggen de verantwoordelijkheid voor eiwittransitie bij supermarkten, voedselfabrikanten en cateraars. Ze verwachten goedkopere plantaardige producten of dat dierlijke ingrediënten worden vervangen door plantaardige. Dat blijkt uit een rapport van ProVeg en Kieskompas.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    plantaardige eiwitten29 mrt. 24

    Voor abonnees Eiwitmeting: zo brengen 6 supermarkten de verkochte dierlijke en...

    In Nederland is 39,7% van de eiwitten die de consument koopt in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Zo blijkt uit de eerste gezamenlijke meting van 6 supermarkten.

  • plantaardige eiwitten20 feb. 24

    Verstegen over Kneed & Klaar: 'We proberen geen vlees na te maken,...

    De kruiden- en specerijenproducent Verstegen komt op de markt met een droge mix bestaande uit kruiden, specerijen en een plantaardig eiwit. De consument hoeft alleen water en olie toe te voegen. Brandmanager Nina van Delsen en voedingstechnoloog Guido Slegers vertellen aan VMT over deze ontwikkeling: 'We hebben wel meer dan 30 soorten eiwitten getest.'

  • Kweekvlees9 feb. 24

    'Het ondermijnt het Europees beoordelingssysteem,' zegt GFI over het...

    "Ze verspreiden misinformatie," zegt Ivo Rzegotta van de Good Food Institute (GFI) aan VMT.nl. Hij doelt op het pleidooi van Frankrijk, Italië en Oostenrijk om extra onderzoek en een breed debat te voeren over kweekvlees voor de invoering. We vroegen ook ProVeg en Meatable om een reactie.

  • vleesvervangers5 feb. 24

    Maaltijd met vleesvervanger even verzadigend als vergelijkbaar maal...

    Pasta bolognese met plantaardig gehakt is even verzadigend als de variant met vlees. Hetzelfde geldt voor een curry met plantaarde kipstukjes. Dit ondanks dat de plantaardige maaltijden minder calorieën bevatten. Dit blijkt uit onderzoek van de Wageningen University. De onderzoekers geven een aantal redenen voor deze resultaten.

  • Plantaardig15 dec. 23

    'Meer plantaardig eten is gezond voor de meeste Nederlanders'

    Wat betekent het voor de gezondheid van de Nederlandse bevolking als het voedingspatroon voor 60% uit plantaardige eiwitten bestaat? De minister van LNV vroeg de Gezondheidsraad om advies. Een tijdelijke commissie Eiwittransitie boog zich over deze vraag.

Meer artikelen

  1. Hoe heeft de plantaardige categorie zich ontwikkeld in de supermarkt? 'We hoeven niet nóg een plantaardige burger'
  2. Voor abonneesTrends 2024: wat wil consument van plantaardig? 5 lessen uit recent onderzoek Proveg
  3. Voor abonneesWat is gezonder: vleesvervanger of de vleesvariant? Dit zijn 7 conclusies uit het onderzoek van ProVeg
  4. EVA wordt onderdeel ProVeg
  5. Livekindly en ProVeg willen samen beleid beïnvloeden: 'Plantaardig eten wordt de nieuwe norm'
  6. Plantaardige zuivel van afgedankte fruitpitten? Dit en meer ontwikkelden de 9 startups van ProVeg Incubator
  7. ProVeg Incubator zoekt startups in plantaardig en gekweekt voedsel
  8. Proveg start een petitie om zuivelnamen voor plantaardige varianten te behouden
  1. ProVeg daagt met Veggie Challenge consumenten uit minder vlees te eten
  2. Voor abonneesVivera over samenwerking met ProVeg: 'Vleesvervangers moeten zo sexy zijn dat ook horecaondernemers de stap durven zetten'
  3. ProVeg richt European Alliance for Plant-based Foods op
  4. Proveg: 'Gevolgen 'vegaburgerverbod' proberen te vermijden'
  5. Nieuwe ronde ProVeg Incubator van start
  6. Max&Bien en Petit Veganne winnaars 1e Vegan Cheese Awards ProVeg
  7. ProVeg verzoekt Europees Parlement tot intrekken vegaburgerverbod
  8. ProVeg start petitie tegen Europees vleesnamenverbod voor vegaproducten
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen