VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Hepatitis E

  • Foto: PixabayVoor abonnees
    Voor abonnees
    Virussen11 feb. 25

    Voor abonnees Virussen in voedsel: WHO en FAO brengen risico's in kaart

    Een werkgroep van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft een microbiologische risico-analyse (MRA) opgesteld over virussen die voedselgerelateerde ziekten veroorzaken. Daarbij is gekeken naar de frequentie en ernst van deze ziekten, evenals de voedingsmiddelen die de grootste kans op besmetting met zich meebrengen.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Hepatitis E3 jun. 24

    Voor abonnees Onvoldoende verhitte varkenslever gerelateerd aan hepatitis E-uitbraak in China

    Volgens een recent rapport was slecht gegaarde varkenslever de vermoedelijke bron van een hepatitis E-uitbraak in China in 2022.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Virussen21 mei 24

    Voor abonnees Top 3 virale oorzaken van voedselinfecties

    Virussen zijn de kleinste microben die we kennen. Desondanks zijn virussen de afgelopen jaren steeds meer erkend als belangrijke veroorzakers van door voedsel overgedragen ziekten.

  • Hepatitis E29 mrt. 24

    FDA waarschuwt voor Canadese mosselen vanwege uitbraak in Verenigde Staten

    De Food & Drug Administration (FDA) heeft een waarschuwing afgegeven over bepaalde mosselen van Allen's Fisheries in Newfoundland, Canada, die in de Verenigde Staten zijn geïmporteerd.

  • Hepatitis E26 mrt. 24

    Finland onderzoekt verband tussen hepatitis E en de consumptie van metworst

    Het Finse Voedselagentschap heeft hepatitis E-virus aangetroffen in metworst afkomstig van een Finse vleeswarenfabrikant. De betreffende producten zijn van de markt gehaald.

  • Hepatitis E13 sep. 23

    Hepatitis E-zieken mogelijk veroorzaakt door onvoldoende verhit varkensvlees

    Een klein aantal zieken op het eiland Jersey, het grootste Kanaaleiland, is geïnfecteerd door hepatitis E-virus. Dit maakten autoriteiten begin juni 2023 bekend. Het aantal zieken is niet bekend gemaakt. Wel dat er geen sterfgevallen zijn en dat niemand is opgenomen in een ziekenhuis.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid6 dec. 22

    Voor abonnees 6 gevaren van klimaatverandering voor de voedselveiligheid op een rij: waarschijnlijk meer pathogenen, parasieten en mycotoxinen

    Het Zweedse Departement van Voeding (Livsmedelsverket) heeft eerder dit jaar een rapport opgesteld over de impact van klimaatverandering op voedselveiligheid. Hierbij is vooral gekeken naar het effect van meer regen, meer droogteperiodes en hogere gemiddelde temperaturen.

  • Voedselveiligheid31 aug. 22

    Belgische recalls en waarschuwingen augustus: STEC bacterie in spinazie

    In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van augustus. De laatste wapenfeiten: STEC bacterie in gewassen en ongewassen spinazie.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit1 apr. 22

    Hepatitis E-virus is resistent tegen gangbare handdesinfectiemiddelen

    Uit een onderzoek, gepubliceerd in januari 2022, blijkt dat veel van de gangbare desinfectiemiddelen in handgels of handsprays het hepatitis E-virus (HEV) niet kunnen inactiveren. Het gaat daarbij om desinfectiemiddelen op basis van alcohol.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid17 mei 21

    Voor abonnees On topic: In hoeverre is Hepatitis E een opkomend voedselveiligheidsrisico te noemen?

    Wat is Hepatitis E en waar komt dit virus vandaan? In hoeverre is Hepatitis E een opkomend voedselveiligheidsrisico te noemen? Hoe vaak en waar komt Hepatitis E voor in de voedselketen? Hoe ga je als voedselindustrie om met Hepatitis E? Hoe zit het met wetgeving en welke voorbeelden zijn er van uitbraken?

Meer artikelen

  1. Beheersing van zoönosen in de levensmiddelenindustrie moet nu op de kaart staan bij bedrijven
  2. Voor abonneesVarkensvlees vermoedelijk oorzaak hepatitis E in Frankrijk
  3. Voor abonneesZeewiersalade besmet met hepatitis E
  4. Symposium: Voedseloverdraagbare virusinfecties bedreigen voedselveiligheid
  5. Voor abonneesSituatie Hepatitis E lijkt zorgelijk
  1. Rauw varkensvlees belangrijkste bron van Hepatitis E
  2. Verhoogd risico voedselvirussen in zomer
  3. Praktijkgids virussen en voedsel
  4. Varkensvlees mogelijke oorzaak stijging hepatitis E
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen