VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Haringworm

  • Voedselveiligheid4 dec. 20

    Beheersing van zoönosen in de levensmiddelenindustrie moet nu op de kaart staan bij bedrijven

    Dieren zijn altijd al een reservoir geweest van mogelijke ziekteverwekkers voor mensen. Denk aan Listeria, Salmonella, de ziekte van Lyme en het recentelijke nieuwe virus COVID-19. Het handhaven van correcte beheersmaatregelen en hygiënische maatregelen is nu belangrijker dan ooit.

  • Paul Besseling, voedselveiligheidsexpert Précon Consulting Group, blikt terug op 25 jaar HACCP.Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid13 nov. 20

    Voor abonnees Terugblik op 25 jaar HACCP: 'Voedsel veel veiliger dan toen, maar eisen nemen almaar toe. Waar houdt het op?'

    De voedingsmiddelenindustrie schudde op haar grondvesten toen in 1995 de HACCP-verplichting werd ingevoerd. Nu, 25 jaar later, kunnen we stellen dat ons voedsel heel veel veiliger is geworden. "Begin jaren negentig regende het recalls", blikt Paul Besseling, voedselveiligheidsexpert bij Précon Consulting Group terug. "Maar ik denk wel eens: schieten we niet door?" Besseling blikt terug en kijkt vooruit in dit interview met VMT.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid & Kwaliteit11 aug. 20

    Voor abonnees Haringworm in ansjovis

    In azijn ingelegde ansjovis die te koop was in geheel Spanje, bleek besmet te zijn met Anisakis marina, de haringworm. Drie mensen zijn daardoor begin mei 2020 ziek geworden.

  • Voedselveiligheid12 jun. 20

    Toename uitbraken in Frankrijk

    In 2018 waren in Frankrijk 1630 uitbraken van voedselinfecties en -vergiftigingen. Meer dan 14.700 mensen werden ziek. Dit staat in een rapport uit eind maart 2020 van het Franse Departement van Volksgezondheid (Santé Publique France). Volgens Santé Publique France is dit aantal gestegen ten opzichte van 2017 toen er ongeveer 1300 uitbraken waren.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid & Kwaliteit1 mei 20

    Voor abonnees Aantal parasieten in rauwe vis neemt explosief toe

    Onderzoekers van de Universiteit van Washington adviseren consumenten om de volgende keer dat ze sushi, sashimi of een andere vorm van rauwe vis eten, eerst te controleren of er geen wormen inzitten.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen