VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie
VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Flanders Food

  • Een ‘Factory of the Future’ is een ‘Factory With a Future’.
    Digitalisering26 feb. 24

    Factory of the Future winnaar Alpro: 'Mensen maken het verschil'

    Alpro won dit jaar voor het eerst de Factory of the Future. Cargill en Danone verlengden hun titel voor drie jaar. Bij Alpro komen de food heroes op de eerste plaats. Cargill legt het accent op de betrokkenheid en verantwoordelijk van de medewerkers en Danone op digitalisering.

  • peulvruchten16 jan. 24

    Peulvruchtencake? Flanders Food onderzoekt potentie van peulvruchten als bakkerij-ingrediënt

    Kunnen peulvruchten in de bakkerijsector een belangrijke grondstof zijn voor glutenvrije en plantaardige producten? Flanders Food zocht het uit in het project PulseBake. Dit zijn 3 conclusies uit het onderzoek.

  • Innovatie17 mrt. 23

    Nieuw wetenschapspark moet innovatie voeding en gezondheid stimuleren

    'We hebben de ambitie om internationale netwerken in de voedings- en de gezondheidssector te ontwikkelen', zei Jean de Bethune van de West-Vlaamse ontwikkelingsmaatschappij bij de opening van het Food Innovation Park in Roeselare. 'Voeding moet zorgen dat mensen gezond blijven.'

  • Nadia Lapage van FEVIA: “Het is geen toeval dat voedingsbedrijven jaar na jaar goed scoren op de Factory of the Future awards”
    Technologie16 feb. 23

    Factory of the Future: automatische fabriek en virtuele collega's geven kwaliteit en efficiëntie een impuls

    Pomuni Frozen en Barry Callebaut kregen onlangs de Factory of the Future 2023 award. Eerstgenoemde producent van aardappelproducten automatiseerde de productie volledig. De medewerkers die overbleven, storten zich vooral op controle. De chocoladefabriek van Barry Callebaut is een 'smart factory'. Operators hebben real time inzicht in het proces en worden begeleid door een virtuele assistent.

  • Studenten zetten zich in voor het verminderen van voedselverspilling
    België10 okt. 22

    De Kostwinners pakken het voedselverlies aan

    Vooraanstaande Vlaamse partners slaan de handen in mekaar in hun strijd tegen voedselverlies onder de nieuwe naam: De Kostwinners. Dit is een versterkte samenwerking tussen alle partners die het actieplan tegen voedselverlies trekken.

  • Steeds vaker experimenteert Food Pilot met zeer innovatieve grondstoffen of producten.
    Technologie & Techniek25 mei 22

    Food Pilot breidt uit met nieuwe hal voor kleine hoeveelheden product

    Om ook met kleine hoeveelheden (eiwitrijke) grondstoffen innovatief te experimenteren krijgt de Food Pilot in Melle een unieke extra ruimte met kleinschalige vernieuwende en toch commercieel-interessante apparatuur.

  • Lieve Herman, hoofd technologie en voeding binnen ILVO en directeur van de Food Pilot
    Technologie & Techniek18 okt. 21

    Lieve Herman over tien jaar Food Pilot: 'Bedrijven willen ondersteuning vanaf idee tot product'

    Lieve Herman, hoofd technologie en voeding binnen ILVO en directeur van de Food Pilot, blikt in een interview terug op de ontwikkelingen van de proeffabriek de afgelopen tien jaar en de samenwerking met Flanders' FOOD. "Buiten kijf staat dat de interactie tussen Flanders' FOOD en de voedingsbedrijven voor de Food Pilot een drijvende kracht is."

  • Duurzaamheid & MVO16 sep. 21

    VEG-i-TEC pakt de uitdagingen van de groenteketen integraal aan (+video)

    Bij de verwerking van groenten en aardappelen gaat veel water, energie en product verloren. In het onderzoekscentrum VEG-i-TEC herbekijken wetenschappers van de UGent samen met partners Flanders' FOOD, Howest, VITO en Vlakwa het verwerkingsproces van grond tot mond.

  • Ingrediënt & Product17 mrt. 21

    Voedingsbedrijven en toeleveranciers betrokken bij NuHCaS-platform dat voeding in de zorg optimaliseert

    Flanders' FOOD, ILVO, VIVES Hogeschool, TUA WEST en POM West-Vlaanderen bundelen in het NuHCaS-platform hun krachten om de voedings-, zorg- en gezondheidssector te ondersteunen. Voedingsbedrijven en ook hun toeleveranciers zijn hierbij betrokken. Totaal wordt € 1,4 miljoen geïnvesteerd.

  • Technologie & Techniek24 okt. 20

    Vandemoortele Izegem is het vlaggenschip: "Betrokkenheid medewerkers is cruciaal"

    De automatisering en de digitalisering in de fabriek van Vandemoortele in Izegem evolueert steeds verder. Gewerkt wordt aan nieuwe plannen. De Fabriek van de Toekomst 2020 is het vlaggenschip binnen het concern. Betrokkenheid van de medewerkers is de succesfactor, weten de site manager en de project manager te vertellen.

Meer artikelen

  1. AI komt op in de agro-voedingsindustrie. Hype of zit er meer in?
  2. Inge Arents, Flanders' FOOD: "In 2030 elk bedrijf een R&D-manager"
  3. Animo om peulvruchten te telen, te verwerken en te eten is groot
  4. Landbouw en Visserij gaat 'vooruit voor (h)eerlijk voedsel'
  5. Voor abonneesFood Pilot investeert in extruder voor alternatieve eiwitten
  6. Food Pilot heeft machine voor verwerken alternatieve eiwitten
  7. Atelier M ontwikkelt frisse drank met komkommersap (+video)
  8. Pack4Food breidt uit en bundelt met Flanders' FOOD verder de krachten
  9. Vandemoortele Izegem Factory of the Future 2020 (+video)
  10. Puratos betrokken bij SpaceBakery-project voor Mars
  1. ILVO en Food Pilot verwachten 5.000 bezoekers tijdens Open Bedrijvendag
  2. Flanders' FOOD start platform over gepersonaliseerde voeding en gezonde diëten
  3. Internationaal Jaar van de Plantengezondheid 2020 focust op belang plantgezondheid
  4. S3FOOD-project stimuleert digitalisering
  5. Flanders' FOOD lanceert eiwittransitieprogramma
  6. 'Productontwikkelaars kunnen gerichter te werk gaan'
  7. Colruyt: 'Sneller verduurzamen door eigen productie'
  8. Flanders' FOOD: Inspiratie voor Innovatie
  9. Sensors For Food leidt tot twee spin-offs
  10. Voedingsindustrie staat voor E-nummer paradox
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen