VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Dioxine

  • Voedselveiligheid22 nov. 23

    Rivierkreeften veilig voor consumptie? Wageningen Environmental Research zocht het uit

    Er mag in Nederland gevist worden op uitheemse rivierkreeften voor consumptiedoeleinden. Wageningen Environmental Research onderzocht hoe het zit met verontreinigingen in de dieren die vanuit de waterbodem in de dieren terecht komen. Uit het onderzoek blijkt dat staartvlees overwegend veilig is voor consumptie, maar dat het kopvlees vaak hogere verontreinigingen bevat.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit19 okt. 18

    Chemische gevaren in de zuivelketen: Ketenstudie Rikilt WUR geeft antwoorden

    Welke chemische gevaren zijn het belangrijkste in de zuivelketen? Hoe worden deze gevaren in de keten geïntroduceerd? En wat is ertegen te doen? Die vragen zijn beantwoord in een ketenstudie van Rikilt Wageningen University & Research in opdracht van NVWA-BuRO. De belangrijkste resultaten op een rij. <i>Dit artikel is verschenen in VMT 12 van 19 oktober.</i>

  • Nieuws6 dec. 17

    Qlip: Focus op zuivel werpt vruchten af

    Het aantal chemische en microbiologische analyses is de laatste vijf jaar met 40 procent toegenomen, constateert directeur Jan Bobbink van Qlip, het grootste melk- en zuivellaboratorium van Europa. Maar liefst vier procent van de omzet wordt gereserveerd voor onderzoek dat leidt tot de ontwikkeling van de weidegangindicator, bigdata-analyse, VLOG-erkenning en onsite analyses.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit29 apr. 16

    Dioxinecapaciteit via LZV uitgebreid

    Eurofins Lab Zeeuws-Vlaanderen nam in 2014 zijn nieuwe dioxine-onderzoekscentrum in gebruik. Inmiddels staan er vier GC MS/MS-apparaten.

  • Economie & Bedrijven3 feb. 11

    Duitse dioxinecrisis raakt Nederlandse industrie

  • Algemeen12 dec. 08

    Besmet Iers varkensvlees op Nederlandse markt

    Een hoeveelheid verontreinigd Iers varkensvlees is op de Nederlandse markt terechtgekomen. De mogelijkheid bestaat dat consumenten dit hebben gegeten.

  • Algemeen11 dec. 08

    EFSA: 'Dioxine in Iers varkensvlees ongevaarlijk'

    De European Food Safety Authority (EFSA) zegt in een advies aan de Europese Commissie (EC) dat er geen gevaar is voor de gezondheid door aangetroffen dioxine in Iers varkensvlees.

  • Algemeen10 dec. 08

    Besmet Iers vlees komt van drie bedrijven

    De Ierse overheid maakte op 9 december bekend dat bij drie rundveebedrijven te hoge dioxinegehaltes zijn aangetroffen. Het vlees van deze bedrijven zal niet in de handel komen. Eerder werd aangenomen dat alleen varkensvlees vervuild was met dioxine.

  • Algemeen8 dec. 08

    Dioxine in Iers varkensvlees

    De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) vond dioxine in Iers varkensvlees. De Ieren halen hierop alle varkensvleesproducten geproduceerd sinds september uit de handel. Het gaat onder meer om bacon, ham en worstjes.

  • Algemeen13 okt. 08

    'Veel dioxines in bepaalde vissoorten'

    Vis staat bekend als gezond. Het Voedingscentrum raadt aan twee keer per week vis te eten. Maar niet meer dan twee keer per week, anders krijgt de consument te veel dioxines binnen, waarschuwt toxicoloog bij Wageningen Universiteit Tinka Murk bij consumentenprogramma Kassa.

Meer artikelen

  1. Chemische contaminanten bestreden en omstreden
  2. Campina's Q2 scoort
  3. 'Een goede voorbereiding is het halve werk'
  4. Wilde paling uit de grote rivieren bevat te veel dioxine
  5. Diervoedersector past GMP+ opnieuw aan
  6. Risico's vroegtijdig opsporen
  1. Nieuwe opsporingsmethode dioxine
  2. VWA geeft 'dioxinebedrijven' vrij
  3. Supermarkten eisen maatregelen in dioxinekwestie
  4. Vervuild zoutzuur oorzaak dioxineverontreiniging
  5. VWA ontdekt te veel dioxine in veevoeder
  6. Nieuwe technieken voor dioxineanalyse
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen