VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event

Alles over VMT Magazine - 2004

  • Algemeen17 dec. 04

    Cramwinckel's krimp/rek onder de loep

    Cramwinckel's krimp/rekmethode is bedoeld om te corrigeren voor verschillend schaalgebruik van proefpersonen. Maar deze methode is niet in staat alle tussenpersoonsvariantie te elimineren. Z-scoretransformatie beantwoordt wel aan het beoogde doel van het verwijderen van alle tussenpersoonsvariantie als gevolg van verschillend schaalgebruik. Bovendien heeft tussenpersoonsvariantie geen storende invloed bij het statistisch evalueren van productverschillen, indien het juiste variantieanalytisch model wordt toegepast.

  • Algemeen17 dec. 04

    Alles draait om gezond en smakelijk

    De consument is zich steeds meer bewust van zijn gezondheid en de rol die voeding daarbij speelt. Maar gezond mag niet ten koste gaan van smaak. Dit werd duidelijk in gesprekken met leveranciers op de Health Ingredients in Amsterdam. Met 440 exposanten en meer bezoekers dan ooit heeft de derde editie van de HI zijn levensvatbaarheid duidelijk bewezen.

  • Algemeen17 dec. 04

    'Voorkom crises en communiceer gericht'

    Fabrikanten moeten meer aandacht besteden aan voedselveiligheid. De negatieve berichtgeving rond een fout kan slechts door vijf keer zo veel marketing worden gecompenseerd. In traceerbaarheid is de consument nauwelijks geïnteresseerd, wel in kwaliteit(slabels). Maar ook hier moet de informatie gericht en zeer laagdrempelig zijn.

  • Algemeen17 dec. 04

    Productieproces voorbakken frites verbeterd?

    Een nieuw productieproces voor het voorbakken van frites dat begon als een veelbelovende innovatieve procesroute biedt onvoldoende (economisch) perspectief. Wel heeft het project veel inzicht opgeleverd in de processen die op microschaal in frites optreden en in hoe de procesomstandigheden de productkwaliteit beïnvloeden. Deze nieuwe kennis kan worden gebruikt bij het ontwikkelen van innovatieve producten met bijvoorbeeld een verbeterde krokantheid.

  • Algemeen17 dec. 04

    VWA meldt recalls op site

    De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) meldt sinds 1 september alle terughaalacties op haar website. Bedrijven ondersteunen dit maar zetten vraagtekens bij de aard van de recall en hoe lang deze moeten worden vermeld. In de nabije toekomst zal de VWA ook de inspectieresultaten gaan vermelden.

  • Algemeen3 dec. 04

    Kummel en het ontwerpen van voedsel

    "Ik hou ermee op", sprak meneer Kummel. Met een klap sloeg hij de winkeldeur dicht. Hoe vaak had hij nu naar buiten gekeken… om te zien of er toch niet iemand kwam? "Ik moet er gewoon flink geld tegenaan gooien, dan komen ze terug", sprak hij zichzelf bemoedigend toe. En zijn blik bleef rusten op een mooi paardje van suikerwerk, dat in de etalage stond.

  • Algemeen3 dec. 04

    Verder met keteninnovatie

    De Stichting Agro Keten Kennis (AKK) is begonnen aan de 'derde levensfase'. Na het creëren van bewustwording van de noodzaak van ketensamenwerking en het bijeenbrengen van partijen in co-innovatieprogramma's, ligt er nu de taak voor AKK om ketenkennis op te schalen en in te bedden in de dagelijkse realiteit van bedrijven. Bepalend voor succes is daarbij hoe wordt omgegaan met bestaande structuren en macht.

  • Algemeen3 dec. 04

    Onderzoek is presteren

    In VMT nr. 18/19, 2004, pp 40-42 (3 september) is het artikel verschenen 'Non-proevers veroorzaken ruis'. In dit artikel wordt de suggestie gewekt dat niet alle respondenten in sensorisch onderzoek geschikt zijn als proever en dat verkleinen van de steekproef tot meer betrouwbare uitkomsten kan leiden. Hoewel deze constatering aantrekkelijk is vanuit kostenoogpunt is hij helaas vanuit methodologisch oogpunt niet correct.

  • Algemeen3 dec. 04

    Oorlog in voedselland

    De hedendaagse voedingswereld staat op barsten. Overheersende productiepraktijken en consumptiepatronen hebben hun onschuld verloren. Ze trekken een te zware wissel op de gezondheid van mens en milieu. Verandering is op komst. Het panoramische boek 'Food Wars' biedt twee uitwegen om in de nabije toekomst aan een apocalyps te ontsnappen.

  • Algemeen3 dec. 04

    'Industrie moet de beste technologie willen gebruiken'

    Retailers drukken met hun toenemend aandeel eigen merken een zwaar stempel op de productontwikkeling in de voedingsmiddelenindustrie. Welke kansen ziet kwaliteitssuper Albert Heijn die, zeker in het koelverssegment, onbetwist marktleider is. Hoe wil deze super zich positioneren en (hoe) kan de industrie daar op inspelen?

Meer artikelen

  1. Poeders virtueel finetunen
  2. Nederlandse voedingsmiddelenindustrie moet kiezen
  3. Metro Future Store breidt RFID uit
  4. Keten begint bij consument
  5. Etikettering fytosterolen en fytostanolen
  6. Een-tweetje tussen R&D en markt
  7. Bananenwijn
  8. 'Koffie is een hobby'
  9. Effectiviteit kwaliteitszorg is te meten
  10. Bestaande kennis gebruiken voor innovatie
  11. Zelf stikstof produceren
  12. Traceren met ICT
  13. Recycling voedselverpakkingen in aantocht
  14. Innoveren op basis van vertrouwen
  15. Beurzen in de lift
  1. "We willen meer en beter maar wel geleidelijk"
  2. Sturen van eiwitfunctionaliteit
  3. Risico's verpakkingsmaterialen steeds beter in beeld
  4. Minder vet en suiker, meer vezels en vitaminen
  5. Nieuwe technologie combineert drogen en expanderen
  6. Impopulariteit overschaduwt jubileum
  7. 'Iets nieuws voor kaasaanbidders'
  8. Functional foods populair
  9. Zoetwaren
  10. Nog veel vragen rond etikettering
  11. Gezonde vetzuren, kansen voor de industrie?
  12. 'Food Valley is uit de steigers'
  13. Meetonnauwkeurigheden analyseren
  14. Wettelijke eisen aan een noodstop
  15. Procesanalyse: Hoe sneller, hoe beter
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen