VMT 1 (2024): Fermentatie
Fermentatie wordt de laatste jaren steeds populairder. Vooral als smaakmaker, maar met precisiefermentatie zijn ook zuiveleiwitten te produceren....
Fermentatie wordt de laatste jaren steeds populairder. Vooral als smaakmaker, maar met precisiefermentatie zijn ook zuiveleiwitten te produceren....
Hoe kijken we terug op 2023 en wat wordt trendy in 2024? In dit laatste nummer van 2023 voorspellen branchegenoten, markt- onderzoekers en...
De Europese biocideverordening 528/2012 (BPR) is sinds 2013 van kracht. Dit kan een uitdaging zijn bij het reinigen en desinfecteren van...
De huidige wijze van schoonmaken van voedingsmiddelenfabrieken kan gemakkelijk leiden tot een microbiële besmetting met listeria. Vochtbeheersing...
In het nieuws kondigen diverse bedrijven aan dat zij overgaan op plantaardige producten. Het is een mooie doelstelling, maar zet de weg er naartoe...
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor voedingsproducenten. Er komt steeds meer wetgeving op dit gebied. Wat zijn de bottlenecks op het gebied...
Er is een wildgroei aan duurzaamheidsnormen. Voor bijna iedere pure grondstof is wel een duurzaam alternatief te krijgen. Denk aan de diverse normen...
Reinigen en desinfecteren van de voedselfabriek is bittere noodzaak, maar er zijn veel zaken om op te letten. Hoe pak je het bestrijden van...
Als QA'er kan je overvallen worden door beslissingen van het management. Zeker als je zelf niet in het MT zit. Zodra het niet voor de wind gaat met...
Functionele ingrediënten die hun effect hebben op de gezondheid zijn volop in ontwikkeling. Maar een gezondheidsclaim krijgen, is niet gemakkelijk.