De symposium namens de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie, over Voedselmicrobiologie door de eeuwen heen: van fermentatie tot veilige plantaardige voedingsmiddelen, vindt plaats op 29 januari 2026 in Wageningen, Nederland.
Het volledig adres betreft: Omnia, Hoge Steeg 2, 6708 PH Wageningen
Als je op de campus aankomt volg dan ‘P-route’ to parkeerplek P1. Omnia is gebouw nummer 105.
Het programma ziet er als volgt uit:
9.30 - 10.00 Registratie, koffie & thee
10.00 - 10.05 Welkom
10.05 - 10.35 Voedselveiligheid door de eeuwen heen: van spontane fermentatie tot wetenschappelijke risicobeoordeling
Aarieke de Jong (NVWA)
10.35 - 11.05 Naar de veiligheid van plantaardige vleesanalogen: een nieuw groeimodel voor Listeria monocytogenes
Cristina Serra (Voedselmicrobiologie, WUR)
11.05 - 11.30 Koffie, thee
11.30 - 12.00 New Kid on the Meat Block Microbiële ecologie en beheersing van pathogenen in plantaardige vleesproducten
Matthew McCusker (Kerry Ingredients)
12.00 - 12.30 Beheersing van Listeria monocytogenes in een veranderende voedingsindustrie: houdbaarheidsonderzoeken en plantaardige producten
Charlotte Verbart (NVWA)
12.30 - 13.30 Lunch
13.30 - 14.00 Fermentatie: een conversietechnologie om de voedingswaarde per hectare akkerland te maximaliseren
Wim de Laat (BioscienZ)
14.00 – 14.30 Nieuwe vleesalternatieven
Judith Wolkers (Voedselmicrobiologie, WUR)
14.30 - 15.00 Koffie, thee
15.00 - 15.30 Precision fermentation begrijpen: inzichten in terminologie, voedselveiligheid en regelgeving
Mark Sturme (Wageningen Food Safety Research)
15.30 - 16.00 Biologische complexiteit in precision fermentation
Cees Sagt (DSM-Firmenich)
16.00 Borrel
U kunt zich registreren via deze link en dit kan tot 23 januari 2026.
De tarieven bedragen:
- € 65,- voor KNVM members;
- € 75,- voor non-members;
- € 20,- voor students.





