29/01/2026 | KNVM Symposium

29/01/2026 | KNVM Symposium

Symposium van de KNVM over Voedselmicrobiologie door de eeuwen heen: van fermentatie tot veilige plantaardige voedingsmiddelen vindt plaats op 29 januari 2026 in Wageningen, Nederland.

De symposium namens de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie, over Voedselmicrobiologie door de eeuwen heen: van fermentatie tot veilige plantaardige voedingsmiddelen, vindt plaats op 29 januari 2026 in Wageningen, Nederland.

Het volledig adres betreft: Omnia, Hoge Steeg 2, 6708 PH Wageningen
Als je op de campus aankomt volg dan ‘P-route’ to parkeerplek P1. Omnia is gebouw nummer 105.

Het programma ziet er als volgt uit:

9.30 - 10.00 Registratie, koffie & thee
10.00 - 10.05 Welkom
10.05 - 10.35 Voedselveiligheid door de eeuwen heen: van spontane fermentatie tot wetenschappelijke risicobeoordeling
Aarieke de Jong (NVWA)
10.35 - 11.05 Naar de veiligheid van plantaardige vleesanalogen: een nieuw groeimodel voor Listeria monocytogenes
Cristina Serra (Voedselmicrobiologie, WUR)
11.05 - 11.30 Koffie, thee
11.30 - 12.00 New Kid on the Meat Block Microbiële ecologie en beheersing van pathogenen in plantaardige vleesproducten
Matthew McCusker (Kerry Ingredients)
12.00 - 12.30 Beheersing van Listeria monocytogenes in een veranderende voedingsindustrie: houdbaarheidsonderzoeken en plantaardige producten
Charlotte Verbart (NVWA)
12.30 - 13.30 Lunch
13.30 - 14.00 Fermentatie: een conversietechnologie om de voedingswaarde per hectare akkerland te maximaliseren
Wim de Laat (BioscienZ)
14.00 – 14.30 Nieuwe vleesalternatieven
Judith Wolkers (Voedselmicrobiologie, WUR)
14.30 - 15.00 Koffie, thee
15.00 - 15.30 Precision fermentation begrijpen: inzichten in terminologie, voedselveiligheid en regelgeving
Mark Sturme (Wageningen Food Safety Research)
15.30 - 16.00 Biologische complexiteit in precision fermentation
Cees Sagt (DSM-Firmenich)
16.00 Borrel

U kunt zich registreren via deze link en dit kan tot 23 januari 2026.

De tarieven bedragen:

  • € 65,- voor KNVM members;
  • € 75,- voor non-members;
  • € 20,- voor students.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Lusten consumenten circulaire broodpasta? 'Smaak, prijs én duidelijke communicatie doorslaggevend'
  2. Europarlement wil verbod op termen 'veggieburger' en 'sojaworst'
  3. Voor abonneesOpnieuw massale voedselvergiftiging in Indonesië: schoolmaaltijden vragen om systeemaanpak
  4. Voor abonneesExpert over PPWR: 'Verpakking onmisbaar in R&D-proces'
  5. Voor abonneesZo implementeert Schouten Europe duurzaamheidswetgeving: 'AI kan transparantie in keten bevorderen'
  6. Voor abonneesZo gaat het handhavingsbeleid van ACM eruitzien: 'Claim niks als je niks te claimen hebt'
  7. Voor abonneesAnuga: 5 trends gespot voor de productontwikkelaar
  8. Voor abonneesEAT-Lancet: We moeten ons voedselsysteem transformeren. Dit moet er gebeuren
  9. Water wordt fors knelpunt voor voedingsindustrie
  10. Voor abonneesDenemarken traceert Cryptosporidium-uitbraak naar Italiaanse peterselie
  1. Jumbo kiest voor dit duurzaamheidskeurmerk voor kaas en zuivel
  2. VMT 6 (2025): Duurzaamheidswetgeving
  3. GesponsordDe microbiologische uitdagingen van voedselproductie
  4. Voor abonnees9 doden door STEC-uitbraak, justitie onderzoekt voedselketen
  5. Radioactieve garnalen in de VS doen in Europa geen alarmbellen rinkelen
  6. Coca-Cola wil duurzamer schap: 'Fles zonder etiket komt eraan'
  7. AH, Jumbo, Lidl, Superunie stoppen met Atlantische makreel, Aldi dubt
  8. Voor abonneesDit moet je als startup doen om wél het schap van de supermarkt te halen (en er te blijven)
  9. Het gaat slecht met Atlantische makreel. Stoppen met eten of politiek probleem oplossen?
  10. Cargill zet AI-robot in voor veiligheidsinspecties