29/01/2026 | KNVM Symposium

29/01/2026 | KNVM Symposium

Symposium van de KNVM over Voedselmicrobiologie door de eeuwen heen: van fermentatie tot veilige plantaardige voedingsmiddelen vindt plaats op 29 januari 2026 in Wageningen, Nederland.

De symposium namens de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie, over Voedselmicrobiologie door de eeuwen heen: van fermentatie tot veilige plantaardige voedingsmiddelen, vindt plaats op 29 januari 2026 in Wageningen, Nederland.

Het volledig adres betreft: Omnia, Hoge Steeg 2, 6708 PH Wageningen
Als je op de campus aankomt volg dan ‘P-route’ to parkeerplek P1. Omnia is gebouw nummer 105.

Het programma ziet er als volgt uit:

9.30 - 10.00 Registratie, koffie & thee
10.00 - 10.05 Welkom
10.05 - 10.35 Voedselveiligheid door de eeuwen heen: van spontane fermentatie tot wetenschappelijke risicobeoordeling
Aarieke de Jong (NVWA)
10.35 - 11.05 Naar de veiligheid van plantaardige vleesanalogen: een nieuw groeimodel voor Listeria monocytogenes
Cristina Serra (Voedselmicrobiologie, WUR)
11.05 - 11.30 Koffie, thee
11.30 - 12.00 New Kid on the Meat Block Microbiële ecologie en beheersing van pathogenen in plantaardige vleesproducten
Matthew McCusker (Kerry Ingredients)
12.00 - 12.30 Beheersing van Listeria monocytogenes in een veranderende voedingsindustrie: houdbaarheidsonderzoeken en plantaardige producten
Charlotte Verbart (NVWA)
12.30 - 13.30 Lunch
13.30 - 14.00 Fermentatie: een conversietechnologie om de voedingswaarde per hectare akkerland te maximaliseren
Wim de Laat (BioscienZ)
14.00 – 14.30 Nieuwe vleesalternatieven
Judith Wolkers (Voedselmicrobiologie, WUR)
14.30 - 15.00 Koffie, thee
15.00 - 15.30 Precision fermentation begrijpen: inzichten in terminologie, voedselveiligheid en regelgeving
Mark Sturme (Wageningen Food Safety Research)
15.30 - 16.00 Biologische complexiteit in precision fermentation
Cees Sagt (DSM-Firmenich)
16.00 Borrel

U kunt zich registreren via deze link en dit kan tot 23 januari 2026.

De tarieven bedragen:

  • € 65,- voor KNVM members;
  • € 75,- voor non-members;
  • € 20,- voor students.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonneesSalmonella-uitbraak na festival in Spanje: 162 zieken
  2. Yespers verwerkt hele appel in nieuwe fabriek, maar duurzaam concept vereist ander soort klant
  3. Cacao gillend duur: Europese fabrieken verwerken weer minder bonen
  4. Voor abonnees8 belangrijke resultaten uit het NVWA-toezicht in 2024
  5. Voor abonneesThuishygiëne belangrijk bij voorkomen van campylobacter-infecties
  6. EFSA uit zorgen over gebruik venkelproducten, met name bij baby's en jonge kinderen
  7. Voor abonneesTegen deze 7 bottlenecks lopen R&D'ers aan in de 'wetgevingsjungle'
  8. Voor abonnees'Er zit licht tussen de normen en de interpretatie, dat is een vervelende discussie'
  9. Voor abonneesHalal-certificering: dit zijn de do's en don'ts (video)
  10. Huismerktest: Zo scoren supermarkten in vegan
  1. Voor abonneesDerde uitbraak van hepatitis A in 2 jaar
  2. Productontwikkeling bij Bieze Food Group: van suikerreductie tot 'plantificering'
  3. Voor abonneesVerfpigment in schoollunch: ruim 200 Chinese kleuters ziek door loodvergiftiging
  4. NVWA waarschuwt opnieuw voor gevaarlijke afslankmiddelen
  5. Voor abonneesDit moet een productontwikkelaar weten over trademarketing: 'Snap de dynamiek van een categorie'
  6. Slim opschalen: zo voorkom je als startup dure misstappen
  7. Voor abonnees5 tips van R&D'ers om goed om te gaan met wetgeving: 'Zoek hulp als je het niet zeker weet'
  8. Young QA: Hoe houd je de kwaliteitsafdeling toekomstbestendig?
  9. Inproba vergroot capaciteit Aziatische sauzen: 'We willen dé private label-producent zijn voor sambal, soja- en chilisaus in Europa'
  10. Zo 'brouwt' startup eiwit uit bacteriën: 'Door eigen productie leren we van fouten'