29/10 | VMT webinar zoutreductie: de laatste ontwikkelingen en ervaringen in de praktijk 

29/10 | VMT webinar zoutreductie: de laatste ontwikkelingen en ervaringen in de praktijk 

Het lijkt alsof het vooral eiwit is wat de klok slaat. Wat echter - nog steeds - aandacht vereist van productontwikkelaars is zoutreductie, zeker vanuit supermarkten en hun focus op de Nutri-Score en het Nationaal Akkoord Productverbetering (NAPV).

De inname van zout lijkt te zijn gedaald zo blijkt uit de laatste voedselconsumptiepeiling in 2023. Desondanks kan het zoutgehalte in verschillende productcategorieën nog omlaag.  

Supermarkten vragen om een goede Nutri-Score, daarin past ook een lager zoutgehalte. En het is niet alleen het voedselkeuzelogo waar ze op letten. Ook de eisen geformuleerd in het Nationaal Akkoord Productverbetering sturen zoutreductie.

Minder zout, betere smaak

Waar in het verleden zoutalternatieven een bijsmaak hadden, zijn er de laatste jaren verschillende betere alternatieven op de markt gekomen.

In dit webinar vertellen verschillende experts over de laatste ontwikkelingen en praktijkervaringen  als het gaat om zoutreductie. 

Experts aan het woord

  • Maud Theelen deelt de resultaten zoutreductie binnen NAPV en vertelt wat de participanten tegenkwamen in de praktijk.
  • Food Valley NL heeft een diepgaande herformuleringsgids samengesteld waarin ze onder andere de mogelijkheden voor zoutreductie op een rij zetten. Vera Hoynck van Papendrecht zal daarover uitweiden. Ze neemt ingrediëntenleverancier MCLS mee die vertelt over de potentie van gistextracten bij zoutreductie.

Inschrijven voor het webinar (gratis voor abonnees)

Lees meer over

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Overcapaciteit in zuivel- en vleessector dreigt door krimpende veestapel, verwacht ABN Amro
  2. Blik zonder BPA? Tata Steel ontwikkelt polymeerlaag als alternatief
  3. Voor abonneesFranse yersinia-uitbraak door geitenkaas groter dan gedacht
  4. Zo gebruiken producenten AI voor duurzaamheidswetgeving: 2 cases en 10 tips
  5. Voor abonneesArgentinië meldt reeks nieuwe uitbraken van trichinellose
  6. Gezondheidsclaim aanvragen: zo deed Zespri dat voor groene kiwi's
  7. FNV valt over ontbrekende pauzes OMT'ers slachthuizen: NVWA gaat gesprek aan
  8. 4 belangrijke beleidsontwikkelingen in voedselveiligheid: van meldplicht tot nieuwe risico's
  9. Productinnovaties juli/augustus: Entremont lanceert raclette kaassneetjes
  10. Voor abonneesMassale voedselvergiftiging bij gratis schoollunchprogramma in Indonesië
  1. Voor abonneesContaminanten in plantaardige zuivelalternatieven: de microbiologische uitdagingen
  2. Duurzaamheid laten leven in het hele bedrijf? Arla en Fish Tales vertellen hoe zij dat aanpakken
  3. Food Safety Event: Borging van grondstofgevaren, integriteit en Infoblad 64
  4. Voor abonneesSpaanse salmonella-uitbraak vermoedelijk veroorzaakt door tomaten
  5. Grote brand bij cacao-opslagbedrijf in Veenendaal
  6. Nieuwe editie boek 'Microbiologie van Voedingsmiddelen' is uit
  7. Verpakkingsleverancier Paardekooper failliet verklaard
  8. Startup in fermentatie? Investeren in eigen demofaciliteitfabriek hoeft niet meer met komst BFF
  9. 5 tips van QA'ers om goed om te gaan met wetgeving: 'Niemand kan het alleen doen'
  10. FDA waarschuwt voor mogelijk radioactieve bevroren garnalen in VS