09/2025 | Cursus basis Microbiologie HAS Green Academy

09/2025 | Cursus basis Microbiologie HAS Green Academy

HAS green academy biedt in 2025 een breed aanbod van cursussen en workshops aan op het gebied van food, zoals de nieuwe korte cursus Basis Microbiologie van Voedingsmiddelen, de nieuwe cursus Productontwikkeling, de cursus Ingredienten of een andere cursus.

De cursus Basis Microbiologie in de voedingsmiddelenis een cursus van 6 avonden op dinsdagavond en wordt gehouden bij HAS Green academy in Den Bosch. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor kwaliteitsmedewerkers die willen bijscholen, kwaliteitsmanagers, laboratorium medewerkers en professionals in de voedselindustrie die hun kennis over microbiologie willen versterken.

Datum & tijd:
6 lesavonden op dinsdagavond, twee theorie avonden en vier avonden een combinatie zijn van theorie en practicum. Startdatum: dinsdag 9 september 2025, de lestijden zijn van 16.00–19.30 uur. De cursusavonden zijn op 9, 16, 23, 30 september, 7, en 28 oktober. Op 4 november is ’s avonds de toets. 

Interesse in deze cursus?  Inschrijven is mogelijk via: Cursus Microbiologie in de voedingsmiddelenindustrie - HAS green academy

Andere interessante cursussen:  
Cursus Productontwikkeling van Voedingsmiddelen, 13 bijeenkomsten, start dinsdagavond 18 november 2025. Onderwerpen bij deze cursus: productontwikkeling, innovatie, strategische marketing, ideeën, concept, haalbaarheid, ingrediënten, sensoriek, implementatie en receptuurontwikkeling. Voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in productontwikkeling en verantwoorde keuzes wil maken bij het ontwikkelen van een nieuw voedingsmiddel. De cursus bestaat uit 10 theoriebijeenkomsten en drie practica. 

Workshop Plantaardige eiwitten, 1 dag, dinsdag 30 september 2025. Onderwerpen bij deze nieuwe workshop: functies van eiwitten in voedingsmiddelen, waarom eiwittransitie, functionaliteiten van eiwitten, voedingskundige verschillen tussen plantaardige en dierlijke eiwitten, welke plantaardig eiwit geschikt voor welke toepassing, practicum. 

Cursus Ingrediënten in Voedingsmiddelen, 12 bijeenkomsten, start 3 maart 2026. Een vernieuwde cursus waarin je leert om verbanden te leggen tussen de ingrediënten en producteigenschappen van voedingsmiddelen. De functionaliteit van diverse ingrediënten wordt zowel vanuit de theorie als de praktijk behandeld. Onderwerpen bij deze cursus zijn: eiwitten, vetten, geleer-en verdikkingsmiddelen, emulgatoren, practica, en de beïnvloeding van ingrediënten op de producteigenschappen.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.