Scilia-vezels bieden gezondheid en functionaliteit

Scilia-vezels bieden gezondheid en functionaliteit

Vezels zijn veelzijdige ingrediënten. Er kan op veel manieren gebruik van worden gemaakt. Het assortiment sciliaTM-onoplosbare vezels biedt fabrikanten een manier om functionele eigenschappen van hun producten te verbeteren. De vezels zijn gemaakt op basis van tarwe, bamboe, erwt en haver. Het assortiment biedt veel functionaliteiten in een verscheidenheid van producten, waaronder brood en banket, vlees, dranken en sauzen en soepen.

De sciliaTM-vezels van Ulrick & Short kunnen, bijvoorbeeld, de textuur of het volume van brood, gebak en muffins verbeteren en een fijner mondgevoel geven aan soepen en sauzen.

Glutenvrij bakken

Specifiek voor glutenvrije bakkerijtoepassingen verbetert het sciliaTM-assortiment ook de kwaliteit ten aanzien van de houdbaarheidsdatum, omdat ze de veroudering van zetmeel vertragen.

Bron van vezels

Consumenten en retailers krijgen steeds vaker te horen hoe belangrijk vezels zijn in een dieet. Er is bewezen dat zij de kans op hart- en vaatziekten verkleinen.

De vraag naar gezonde producten en de beschermende werking hebben ervoor gezorgd dat fabrikanten meer zijn gaan produceren. Er staan ook meer beweringen op de voorzijde van verpakkingen. De toepassing van de bewering:  ’Bron van/hoog in vezel’ is met 240 procent gegroeid tussen 2013 en 2017.

Danni Schroeter, R&D manager bij Ulrick & Short: "De afgelopen twee jaar is er een verschuiving van de consument geweest. Nu gaan 'gezonde voedingsmiddelen' net zo goed over wat fabrikanten actief toevoegen aan hun producten om voedingsproducten te verbeteren, omdat het gaat om het verwijderen van suikers, vetten en zout."

Lees meer over

Prima Food verder als 'The Spreadmaker'

Prima Food verder als 'The Spreadmaker'

Producent van smeerbaar en hartig broodbeleg, Prima Food, opereert sinds 17 oktober onder de naam 'The Spreadmaker'. Naast de naamswijziging opende...

Symposium aan de Schelde: maak ruimte voor duurzame innovatie

Symposium aan de Schelde: maak ruimte voor duurzame innovatie

Wat is de oplossing voor duurzame voedselproductie van de toekomst? Innovatie. Maar wat betekent dat concreet? Op Symposium aan de Schelde (28 juni)...

Mérieux koopt Institut Kirchhoff om Duitse bedrijven meer te bieden

Mérieux koopt Institut Kirchhoff om Duitse bedrijven meer te bieden

Mérieux NutriSciences neemt Institut Kirchhoff Berlin volledig over, een Berlijns bedrijf dat chemische, fysische, moleculair-biologische en...

Nieuwe verkooporganisatie voor TOP-innovaties

Nieuwe verkooporganisatie voor TOP-innovaties

TOP bv brengt de verkoop en marketing van machines voor de voedselindustrie onder in een nieuwe verkooporganisatie: Like Fresh. TOP zelf kan zich zo...

Normec Label & Specifications is de nieuwe naam van Etiketteren.nl

Normec Label & Specifications is de nieuwe naam van Etiketteren.nl

Etiketteren.nl, onderdeel van Normec Foodcare, heet vanaf 1 februari Normec Label & Specifications.

Ulrick & Short lanceert eivervanger voor glutenvrije bakkerijproducten

Ulrick & Short lanceert eivervanger voor glutenvrije bakkerijproducten

Ulrick & Short lanceert een eivervanger voor glutenvrije bakkerijproducten. Het ingrediënt ovaprox F is de nieuwste toevoeging aan het...

Voedselveiligheid begint bij het label

Voedselveiligheid begint bij het label

De juiste etikettering op het gebied van allergenen en voedselinformatie is van cruciaal belang voor de hele voedingsmiddelenindustrie. Met de...

Callifreeze van GEA getest in patatproductie bij Bergia

Callifreeze van GEA getest in patatproductie bij Bergia

Technologiebedrijf GEA heeft proeven afgerond met haar Callifreeze-systeem om de doeltreffendheid hiervan aan te tonen. Het systeem verbetert de...