nieuws

Joint venture Chr. Hansen en Lonza gaat biotherapeutische producten op de markt brengen

Product & Bedrijfsnieuws

Joint venture Chr. Hansen en Lonza gaat biotherapeutische producten op de markt brengen

Chr. Hansen bundelt zijn krachten met Lonza AG om op de opkomende markt voor biotherapeutische producten te pionieren.

De 50/50 joint venture wil biotechnische en farmaceutische klanten ondersteunen als contractontwikkelaar en productiepartner (CDMO).

Bacteriestammen

De kennis van Chr. Hansen over het ontwikkelen, opschalen en produceren van bacteriestammen in combinatie met Lonza’s vaardigheid in de productie van farmaceutische producten en technologieën voor formulering en toediening van medicijnen geeft Chr. Hansen-directeur Mauricio Graber het vertrouwen dat de samenwerking succesvol zal worden.

“We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met een wereldwijd bedrijf in de farma-CDMO-markt om de voorkeurspartner te worden voor biotherapeutische middelen. De toeleveringsmarkt voor klinisch onderzoek groeit snel, om nog maar te zwijgen van de vele mogelijkheden wanneer de eerste op bacteriën gebaseerde medische producten de commerciële markt betreden”, zegt Graber.

Mark Funk, directeur van Lonza Group, voegt daaraan toe: “Onze klanten kunnen hiermee putten uit de vaardigheden van twee experts die kennis hebben van de veeleisende processen omtrent de productie van strikt anaerobe microben tot formulerings- en doseringsvormen.”

“We begrijpen de complexiteit van het vermarkten van geneesmiddelen, inclusief de constant ontwikkelende regelgeving, en zullen ontwikkeling en farmaceutische kwaliteit produceren die de markt voor levende bioterapeutische producten nodig heeft,” aldus Funk.

Reageer op dit artikel