VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event

Alles over VMT Magazine - 2013

  • Algemeen12 dec. 13

    Simulatie van digestie met het SIMPHYD-plafform

    Sneller gezonde voedingsmiddelen ontwikkelen en testen. Dat kan met modellen die de meest kansrijke producten selecteren, voordat de stap naar een humane studie wordt gezet. Het SIMPHYD-platform biedt een spectrum aan relatief eenvoudige en snelle modellen met specifieke toepassingen.

  • Algemeen12 dec. 13

    Fi Europe reflecteert trends in ingrediëntenbranche

    Overvol was het op de beursvloer tijdens Fi Europe 2013. Het aanbod op de ingrediëntenvakbeurs weerspiegelde de bestaande trends van clean label en caloriereductie. De strijd tegen obesitas wordt aangegaan en functionele ingrediënten moeten de gezondheid bevorderen. Alles met behoud van smaak en kostenefficiënt. Duurzaam sourcen groeit uit tot een trend.

  • Algemeen12 dec. 13

    Eisen allergenen veranderden snel

    Afnemers, met name de retail, stellen continu meer eisen aan allergenenbeheer. Die ontwikkeling gaat zo snel dat certificeringsschema's als BRC de hoeveelheid nieuwe voorwaarden nauwelijks kunnen bijbenen. Retailers verwachten een gedegen allergenenmanagementsysteem. Om de consument van dienst te zijn, maar ook om negatieve aandacht in de vorm van recalls te voorkomen.

  • Algemeen12 dec. 13

    Effectief grondstofgebruik

    Met een effectiever gebruik van grondstoffen valt nog veel duurzaamheidswinst te behalen in de agrifoodketen. Onderzoekers van TI Food and Nutrition werken samen met FNLI en CBL aan het Multi Criteria Decision Model waarmee fabrikanten en retailers weloverwogen verbeteringen kunnen doorvoeren. Het doel van de levensmiddelensector om meer met minder te produceren, komt hiermee een stap dichterbij.

  • Algemeen12 dec. 13

    Vernieuwde HCA moet verbinding arbeidsmarkt-voedingsindustrie structureel verbeteren

    Je zou het een langdurige trend kunnen noemen: de veelheid aan initiatieven die de laatste jaren ontsproten om de verbinding tussen onderwijs en voedingsindustrie te verbeteren. De vernieuwde Human Capital Agenda onder leiding van de FNLI streeft ernaar dat dit de normaalste zaak van de wereld wordt. Dit vereist een andere manier van denken van zowel onderwijs als voedingsbedrijven.

  • Algemeen12 dec. 13

    Meten met ruimtevaarttechnologie

    Het Leidse bedrijf Cosine ontwikkelde een geavanceerd inspectiesysteem voor de voedingsmiddelenindustrie. Deze innovatie, CONDI, waarborgt voedselkwaliteit en -veiligheid en is in tegenstelling tot de gangbare technieken niet-destructief en contactvrij. Bovendien is het geschikt voor diverse toepassingen.

  • Algemeen12 dec. 13

    Beautyfoods meer mainstream

    De markt voor schoonheidsproducten wordt momenteel gedomineerd door medicijnen of supplementen bedoeld voor esthetische doeleinden ter verbetering of bevordering van huid, ogen, haar of nagels. Maar er is een groeiende markt voor ingrediënten en voeding waarbij de ingrediënten de schoonheid van binnenuit stimuleren.

  • Algemeen12 dec. 13

    Fabriek van de toekomst

    Hoe gaat de voedselfabriek er in de toekomst uitzien en welke technologieën worden toegepast? VMT vroeg het aan Peter de Jong van NIZO food research en Lieselotte Geerts van Flanders' FOOD.

  • Algemeen12 dec. 13

    Salmonella in gerookte zalm

    Najaar 2012 ontstond de grootste voedselepidemie sinds tijden in Nederland. Meer dan 20.000 consumenten werden ziek, soms met levenslange gevolgen. Vier mensen stierven. Oorzaak: met Salmonella Thompson besmette gerookte zalm. Wat kunnen voedingsmiddelenproducenten en andere betrokken partijen leren van deze casus?

  • Algemeen21 nov. 13

    Verbeteren door opleiding

    Kwaliteit op de werkvloer bereik je met gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers, goede zakenpartners en goede kwaliteitssystemen. Dit bleek uit het congres 'Kwaliteit vanaf de werkvloer' georganiseerd door PAVO en VMT.

Meer artikelen

  1. Partijen bijeen op Food Valley Expo
  2. Productschap MVO wordt private organisatie
  3. NVVL viert 60-jarig bestaan
  4. Met waterstof lek detecteren
  5. In-line lekdetectie met infrarood
  6. Lekdetectie vacuümverpakking
  7. Wie is er verantwoordelijk?
  8. Metaaldetectie op de werkvloer
  9. Metaaldeeltjes
  10. Tips bij selectie van sorteermachine
  11. Jaarprijs Goede Voeding 2013
  12. Thermovormen wijzigt gasbarrière
  13. FrieslandCampina laat innovatiemotor versnellen
  14. Nieuw op Fi Europe 2013
  15. Europese ingrediëntenbeurs in Frankfurt
  1. Mondgevoel
  2. Zijerveld introduceert romige, light-geitenkaas
  3. Anuga 2013 goed bezocht
  4. Tony's Chocolonely ontwikkelt limited editions
  5. Minder suiker, even lekker
  6. Drukke editie Solids
  7. Bespaar op vacuüm
  8. Drinktec 2013
  9. 'Food' sterk en duurzaam
  10. Kwaliteitsmanager wordt schaap met zeven poten
  11. Antibioticagebruik achterhaald via bot
  12. Food en verpakken bijeen in Zwolle
  13. NEVO: uitgebreid en online
  14. Norm garant voor betrouwbare UV-C waterdesinfectie
  15. Waterverbruik in kaart
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen