VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event

Alles over VMT Magazine - 2010

  • Algemeen3 dec. 10

    Stelling: 'Unilever wekt met zijn duurzaamheidstrategie veel te hoge verwachtingen'

    a)      Eens. Unilever heeft het plan goed doordacht en haalt de doelstellingen. b)      Oneens. Het is onwaarschijnlijk dat Unilever deze doelstellingen haalt.c)      Unilever zal alles uit de kast moeten trekken om de doelstellingen te halen. Het zal er om hangen.

  • Algemeen3 dec. 10

    'Bedrijven hebben door dat het vijf voor twaalf is'

    De toekomst van voeding zal een combinatie zijn van duurzaamheid en gezondheid. Om consumenten over de streep te trekken is niet alleen verleiding nodig, maar ook inspiratie, zo bleek tijdens het jubileumcongres van het Voedingscentrum ter gelegenheid van het tienjarig bestaan.

  • Algemeen3 dec. 10

    Cybercrime in industriele omgevingen

    Door de opkomst van SCADA- en MES-systemen worden verbindingen gemaakt tussen het kantoornetwerk en de productieomgeving zelf. Hierdoor hangt de SCADA-infrastructuur aan het internet en is het mogelijk om via het kantoornetwerk door te dringen in de productieomgeving, met alle risico's van dien.

  • Algemeen3 dec. 10

    Vrouwen zijn voorlopers in trends

    Hoe krijgt uw merk de aandacht als de consument druk, druk, druk is? De trend van tijdsverdichting, minder tijd voor alles, is al veel langer actueel. Een oplossing is nog niet voorhanden, maar de consument past zich aan. Hoe hij dat doet lieten verschillende trendwatchers zien tijdens het vijftiende jaarcongres Consumententrends.

  • Algemeen3 dec. 10

    'Deze organisatie is klaar om te veranderen'

    EFSA heeft meer financiële middelen nodig om haar uitdijende takenpakket nu en in de toekomst goed te blijven uitvoeren. De Europese voedselorganisatie wil meer dan nu het geval is een partner zijn van de voedingsmiddelenindustrie in innovatie en duurzaamheid.

  • Algemeen3 dec. 10

    'De BRC straft sterbedrijven'

    Visverwerker Profish in Twello startte twee jaar geleden met onaangekondigde audits en kreeg daarvoor een ster op hun BRC-certificaat. Hoe zijn de ervaringen van dit bedrijf en hun afnemer Superunie? De laatste vindt dat onaangekondigd auditten basisvoorwaarde moet zijn voor het BRC A-certificaat. "Nu straft het systeem in feite deze bedrijven."

  • Algemeen3 dec. 10

    VMT Jaaroverzicht 2010

    Groot en klein leed, onomkeerbare ontwikkelingen en vervlogen feitjes, ernstige kwesties en leuke nieuwtjes… Wat hield u en ons allemaal ook alweer bezig? VMT maakte een gevarieerde selectie uit het foodnieuws van het afgelopen jaar.

  • Algemeen3 dec. 10

    Samen gezonde en duurzame keuzes maken

    De wereldbevolking blijft maar toenemen en de druk op grondstoffen van moeder aarde neemt steeds grotere vormen aan. Om in de toekomst te kunnen groeien en zelfs te blijven voortbestaan, ontkomen bedrijven er niet aan om onderwerpen als verantwoord ondernemen hoog op de agenda te zetten. Niet voor niets waren voedselzekerheid en duurzaamheid belangrijke onderwerpen tijdens een bijeenkomst van de Europese voedingsindustrie.

  • Algemeen3 dec. 10

    Bakker Wiltink sterk in seizoensproducten

    Seizoensproducten zijn voor veel industriële bakkerijen een moeilijk segment. De piek legt een grote druk op de organisatie. Bakker Wiltink heeft zich juist hierin gespecialiseerd en wil het aantal seizoenen de komende tijd uitbouwen. Hoe weet het bedrijf dit in goede banen te leiden?

  • Algemeen3 dec. 10

    Groene revolutie in de procesindustrie?

    Wereldwijd maken groene technologieën revolutionaire ontwikkelingen door. In food kunnen ze het energieverbruik en broeikasgasemissies fors reduceren. Van biobrandstoffen en algengrondstoffen tot flessen uit biomassa, kassenled's en energie uit de nieuwe generatie zonnecellen.   

Meer artikelen

  1. Bespiegelingen: duurzaamheidsmoe
  2. Voedingscentrum volgt voedingsindustrie kritisch
  3. Eten van dichtbij is populair
  4. 'Uiteindelijk moeten we leven van innovatie'
  5. Zelf grenzen stellen aan allergenen
  6. CIP-optimalisatie kan alleen door echt integrale aanpak
  7. 'Goedemorgen, wij komen u vandaag auditten'
  8. Zelfcontrolesysteem zet bedrijven voor VWA 'op slot'
  9. Bedrijven omarmen FSSC 22000
  10. Veiligheid producten efficient aantonen
  11. Hoe effectief zijn uw voedselveiligheidssystemen?
  12. Stelling: 'Kritiek op inzameling kunststof ondermijnt duurzaam imago voedingsindustrie'
  13. Bespiegelingen: Duurzame windows
  14. Stelling: 'Voedselverspillingscampagnes zijn verspilde moeite'
  15. Bespiegelingen: Een zoutarme herfst
  1. Smaakbeleving met natuurlijk tintje
  2. Innovatie kern nieuwe businessmodellen
  3. Sector komt met visie en ambitie
  4. Het R&D-antwoord op EFSA's gezondheidsclaims
  5. Trends clean label en vetarm bijten elkaar
  6. Blijven zoeken of concessies accepteren
  7. Duurzaamheid ook thema op HI Europe
  8. Natriumverlaging beinvloedt houdbaarheid en veiligheid
  9. Gezonde renovatie van Mars
  10. 'Veel IKB-producten met minder zout en extra vezel'
  11. Nieuwe receptuur: nu nog gezonder
  12. Eigen Baas
  13. Geen E-nummers alstublieft
  14. 'Het draait om samenwerken'
  15. Van productiefout tot succesverhaal
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen