VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie
VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over VMT Magazine - 2007

  • Algemeen14 dec. 07

    Trends in de tijd

    Trends veranderen in de tijd. Iets wat vandaag hot is kan morgen weer verdwijnen. Fabrikanten surfen op de golfbeweging van trends. Wat is er op het gebied van consumentenwensen, wetenschap, proces- en productontwikkeling, verpakken en voedselveiligheid allemaal voorbij gekomen? Wat speelt vandaag en waar gaat het in de toekomst naartoe? Een terugblik met toekomstvisie.

  • Algemeen14 dec. 07

    Groene verpakkingen, opschalen maar!

    Wat klein is, kan nog hard groeien. Zo ook met composteerbare verpakkingen. Het aanbod in biopolymeren zal de komende jaren sterk stijgen. Toch is het te vroeg om over een groene verpakkingsrevolutie te spreken.

  • Algemeen14 dec. 07

    Omschakelen van kunstmatig naar natuurlijk kost tijd

    Van snoepgoed tot soep en rookworst tot frisdrank: levensmiddelen zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen zijn steeds meer te vinden in de supermarktschappen. Maar kan een bedrijf zomaar overschakelen van kunstmatig naar natuurlijk? Internationale regelgeving en procescondities blijken de belangrijkste struikelblokken te zijn. "Het is bijna altijd mogelijk om over te stappen, maar het kost tijd."

  • Algemeen14 dec. 07

    Winkelen en koken met één druk op de knop

    Een koelkast die de voedselvoorraad bijhoudt of een weegschaal die met gezonde menusuggesties komt: toekomstmuziek of realiteit? Living Tomorrow in Amsterdam en Vilvoorde (B) toont tal van dit soort noviteiten aan de consument. Tegelijk biedt het bedrijven een platform om samen tot nieuwe innovaties te komen.

  • Algemeen14 dec. 07

    Risicobeoordeling grondstoffen taak van keten

    De voedingsmiddelensector is gebaat bij een transparant ketensysteem waarin risico's van grondstoffen aan volgende schakels worden doorgegeven. De bakkerijsector loopt daarbij voorop met het ketenproject RiskPlaza. De VWA stelt daarvoor haar kennis ter beschikking. Ook de vleeswaren- en snackindustrie werkt aan een gezamenlijke aanpak.

  • Algemeen14 dec. 07

    MVO, streek- en biologische producten tellen volop mee

    Biologische producten verkopen goed en komen in recent onderzoek ook nog als gezonder uit de bus dan de reguliere producten. Dit sluit naadloos aan bij de gezondheidstrend, die vaak gepaard gaat met milieubewustzijn. Niet voor niets houden steeds meer bedrijven zich bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Een recente trend is de opkomst van de streekproducten.

  • Algemeen14 dec. 07

    Normering contaminatie dijt almaar uit

    Sinds de eerste verordening, in 1997, voor maximumgehalten aan verontreinigingen in voedsel, is deze normering alleen maar uitgebreid. En omdat we steeds meer weten over stoffen en hun (schadelijke) effecten is het einde aan de regelgeving nog lang niet in zicht.

  • Algemeen14 dec. 07

    'Niet van wieg tot graf, maar van wieg tot wieg'

    Al Gore staat inmiddels symbool voor het toegenomen milieubewustzijn in samenleving en bedrijfsleven. In de voedingsmiddelenindustrie zijn publiekprivate samenwerking en de groeiende invloed van commerciële stakeholders factoren die de aandacht voor het milieu vergroten, stelt Derk-Jan Haverkamp in zijn promotieonderzoek uitgevoerd bij de Wageningen Universiteit. "We moeten toe naar ketengerichte milieuzorg."

  • Algemeen14 dec. 07

    Flexibel, functioneel en automatisch

    Automatisering in de voedingsmiddelenindustrie betekent een efficiëntere productie combineren met snelle productiewissels, zo min mogelijk productafkeur en een betaalbare prijs. Op de Food Automation Show (FAS07) toonden toeleveranciers hoe zij voedingsmiddelenbedrijven daarin bijstaan.

  • Algemeen14 dec. 07

    Consument kiest voor minder vet

    Meer dan de helft van de bevolking vindt het belangrijk te letten op vet in voeding. Als het gaat over gezond eten, is het eten van producten met minder vet zelfs het eerste dat bij mensen opkomt. Redenen zijn vooral het gewicht en het risico op hart- en vaatziekten. Het loont dus om verder te werken aan producten met minder verzadigd vet.

Meer artikelen

  1. Doelgroepmarketing brengt koopgedrag in kaart
  2. Carrières worden maatwerk
  3. Ingredientenvakbeurs Fi Europe 2007
  4. Volop kansen in Spanje
  5. Integrale aanpak moet toename overgewicht stoppen
  6. DSM heeft toepassingsprimeur
  7. Ontwaken ontwapent spore
  8. Ontdekkingsreis naar gezonde kant van lekker
  9. De queeste naar 's werelds meest onschuldige merk
  10. Conimex-merk viert jubilieum
  11. Babyvoeding in de groei
  12. Europese regelgeving rond voedselveiligheid, gezonde voeding en claims
  13. De koelkast van Janine Messing-Verheesen
  14. 'May contain' is geen disclaimer en moet bron van informatie blijven
  15. Gastronomisch fijnproeven in Maastricht
  1. Tebodin CCE
  2. The right to food or fuel?
  3. Sleutelparameters bepalen soms secondewerk
  4. Populaire verpakkingen: afbreukrisico of meeromzet?
  5. Eten is weten in het Restaurant van de Toekomst
  6. Peter van Den Elzen, directeur Agrotechnology & Food Sciences Group, WUR
  7. Olfactoscan® screent op natuurlijke oplossingen voor geur- en smaakafwijkingen
  8. Voer voor diabetici
  9. Kindervoeding à la carte
  10. Claimsverordening onwerkbaar in de praktijk
  11. Analysenormen vitamines krijgen internationaal tintje
  12. Trends op Anuga 2007
  13. Vettax terug van weggeweest
  14. Van verpakkingsnerd naar verpakkingsflirt
  15. Philip den Ouden, directeur FNLI
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen