VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Vleesbereiding

  • Beeld: Shutterstock
    Food Law Event2 apr. 25

    Verborgen routes van het lobby-labyrint: zo beïnvloedt het onze...

    Lobbyen, een activiteit waar de meningen in de industrie over verdeeld zijn. Toch speelt het een belangrijke rol bij het tot stand komen van wetgeving. Tijdens het Food Law Event op 10 juni neemt Frans van Dongen (COV) je aan de hand van voorbeelden mee in de wereld van het lobbyen. Hoe werkt het precies? Wie beïnvloedt wie? Kunnen we zonder lobbyen, of is het onmisbaar?

  • Gesponsord
    Gesponsord
    Etikettering23 okt. 24

    Gesponsord Creëer de juiste bereidingswijze op het etiket

    Je kent het wellicht wel. je volgt keurig de bereidingswijze op de verpakking van een product, maar toch is het na bereiding nog half koud, niet gaar of juist verbrand. Als retailer wil je een product met de juiste informatie aan de man brengen. Bij Eurofins voeren ze er sinds korte tijd verschillende testen mee uit zodat retailers zeker weten dat hun producten na bereiding smaakvol en veilig zijn.

  • Beeld: Luiten vleeswaren
    Visie op wetgeving4 sep. 24

    R&D'er over ervaringen wetgeving: 'Ga niet over-reguleren waardoor...

    VISIE OP WETGEVING - Wetgeving verschilt hier en daar voor grote voedselproducenten en kleine ambachtelijke bedrijven als bakkers en slagers. Wel wordt wetgeving voor die laatste groep ook steeds strenger, wat volgens Ruud Luiten, manager productontwikkeling bij Luiten Vleeswaren, een zorg is. VMT sprak met hem over de bottlenecks die hij ziet op gebied van wetgeving en zijn tips voor andere R&D'ers. Dit is het vierde artikel in een serie.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Campylobacter14 aug. 24

    Voor abonnees Toename van campylobactergevallen leidt tot waarschuwing in Zweden

    Zweedse gezondheidsfunctionarissen gaven een waarschuwing af na een toename van het aantal mensen dat in juli besmet raakte met campylobacter.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Vogelgriep17 jul. 24

    Voor abonnees Vierde persoon in Verenigde Staten die dit jaar vogelgriep oploopt

    Een man die op een melkveebedrijf in het noordoosten van Colorado werkt, is de vierde mens in de Verenigde Staten die dit jaar positief test op vogelgriep. Hij had direct contact met besmet vee en zijn symptomen waren onder meer ontstoken ogen.

  • Foto: Shutterstock
    Vlees8 jul. 24

    Trends in BBQ: van crispy burger tot slow cooking

    Barbecue-omzetten blijven stijgen. In de eerste zomer tijdens de coronacrisis (2020) werd barbecueën nog populairder dan dat het al was. Na een terugloop van de vleesomzet in de zomer van 2021 zijn burgers, spiesjes en worsten weer meer in trek. Steeds vaker liggen er plantaardige producten op de barbecue.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Hepatitis E3 jun. 24

    Voor abonnees Onvoldoende verhitte varkenslever gerelateerd aan hepatitis...

    Volgens een recent rapport was slecht gegaarde varkenslever de vermoedelijke bron van een hepatitis E-uitbraak in China in 2022.

  • Bedrijven17 apr. 24

    Doorstart Ladessa onder Belgische vleugels van The Spreadmaker

    Ladessa, Nederlands producent van filet américain en diverse spreads, gaat na een faillissement een doorstart maken. Deze nieuwe kans komt er dankzij The Spreadmaker, een Belgische producent van vergelijkbare producten. De activiteiten van Ladessa zijn overgenomen vanaf 15 april.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Visie op wetgeving3 apr. 24

    Voor abonnees Ervaring van R&D'er: 'Het is topsport om producten te ontwikkelen die...

    VISIE OP WETGEVING - Zowel productontwikkelaars als kwaliteitsmanagers hebben dagelijks te maken met wetgeving. Een voedingsmiddel moet aan alle wetten voldoen voor het de markt op gaat. Voor productontwikkelaars is dit vaak zelfs 'topsport', stelt Thea Smit, director new product development bij Vion Food Group. VMT sprak met haar over bottlenecks op het gebied van wetgeving. Dit is het tweede artikel in een serie.

  • Uitbraak8 dec. 23

    Klassieke uitbraak door hamburgers met minstens 24 zieken

    In november 2023 waarschuwde het Noorse Departement van Volksgezondheid, het Folkehelseinstituttet, dat een uitbraak van een infectie met E. coli O157:H7 met 24 zieken nog niet voorbij was.

Meer artikelen

  1. Goed en veilig vlees ontdooien is behoorlijk lastig
  2. Brand bij Tyson Foods in Oosterwolde verwoest loods
  3. Brandt & Levie wil 'eenheidsworst' tegengaan door sharefunding
  4. Nederland komt met voorstel voor wettelijke definities 'vegetarisch' en 'veganistisch'
  5. Brancheorganisaties reageren op vleesbelasting: 'Niet effectief, niet uitvoerbaar en contraproductief'
  6. 10 adviezen over het vermijden van fouten bij eten klaarmaken
  7. Francis Kint stopt als CEO bij Ter Beke
  8. Ongeveer 400 zieken door gepaneerde diepvrieskipstukjes
  9. Subsidievraag Duitse vleesverwerker Tönnies na lockdown wekt wrevel
  10. Voor abonneesVleesproducent Beimer Meat opent winkel voor particulieren
  1. Edwin van Veldhuizen commercieel directeur bij Zwanenberg Food Group
  2. Ondernemingsraad Vion Boxtel steunt geplaagde werkgever en hekelt scherpe kritiek op slachterij
  3. Vion Boxtel presenteert resultaten coronamaatregelen: 'Meer besmettingen tijdens extra controles'
  4. Voor abonneesMeeste consumenten negeren advies voor veilige kip
  5. Vion wil alle medewerkers herhaald preventief laten testen
  6. Onderzoek: als mensen meer weten over kweekvlees dan betalen ze hier ook meer voor
  7. NVWA ziet nog steeds gebruik van sulfiet in vlees
  8. Terugroepactie HEMA ossenworst om mogelijke Salmonella
  9. Noemen we het een vleesbereiding of toch een vleesproduct?
  10. 'Europese Hof baant weg voor fagen tegen listeria bacterie'
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen