VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Database levensmiddelenwet- en regelgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Boek Microbiologie
  • Food Safety Event

Alles over Verenigd Koninkrijk

  • Foto: CDCVoor abonnees
    Voor abonnees
    Norovirus22 okt. 25

    Voor abonnees Norovirus treft Britse horeca: oesters vaak de bron

    Nieuwe cijfers van de Britse gezondheidsdienst UK Health Security Agency (UKHSA), tonen aan dat norovirus nog altijd een groot risico vormt voor de horeca. Tussen 2015 en 2023 werden in Engeland 67 voedselgerelateerde norovirusuitbraken geregistreerd, waarbij ruim 4000 mensen ziek werden. De meeste uitbraken vonden plaats in restaurants en cateringbedrijven, met oesters als opvallendste besmettingsbron. De resultaten laten zien dat een goede beheersing van hygiëne in de voedselketen noodzakelijk blijft.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Hepatitis A16 jul. 25

    Voor abonnees Derde uitbraak van hepatitis A in 2 jaar

    De Britse Health Security Agency (UKHSA) onderzoekt een toename van hepatitis A-gevallen. Samen met andere gezondheidsinstanties onderzoekt de instantie twee clusters van het hepatitis A-virus met tientallen bevestigde patiënten.

  • Afbeelding: ShutterstockVoor abonnees
    Voor abonnees
    Salmonella2 jul. 25

    Voor abonnees Zeldzame salmonella-uitbraak treft jonge kinderen in het Verenigd Koninkrijk

    In het Verenigd Koninkrijk zijn 25 mensen besmet geraakt met de zeldzame salmonella-variant Saintpaul, onder wie opvallend veel jonge kinderen. De uitbraak in februari en maart van dit jaar, leidde tot vijf ziekenhuisopnames. De besmettingsbron is nog niet vastgesteld door de Britse gezondheidsautoriteit.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Vogelgriep7 mei 25

    Voor abonnees Vogelgriep aangetoond bij een gezond schaap

    Vogelgriep is voor het eerst bij een schaap aangetroffen. Ondanks dat benadrukken experts dat het gezondheidsrisico voor mens en dier laag is.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Listeria31 mrt. 25

    Voor abonnees 3 doden door listeria-uitbraak gelinkt aan desserts

    Er is listeria aangetroffen in twee soorten desserts. De toetjes zijn in zorginstellingen genuttigd door ouderen met onderliggende gezondheidsproblemen. Vijf mensen werden ziek, drie patiënten overleden.

  • Foto: FSAVoor abonnees
    Voor abonnees
    Recall13 mrt. 25

    Voor abonnees Pretzels met chocolade: branderig gevoel in de mond

    Lidl roept AlpenFest Style Salted Mini Pretzels (met chocolade) terug vanwege een mogelijk branderig gevoel bij consumptie.

  • Afbeelding: PixabayVoor abonnees
    Voor abonnees
    Campylobacter3 feb. 25

    Voor abonnees Doeltreffendheid van campylobacter-aanpak onderzocht

    Het effect op de volksgezondheid van een uitgebreid nationaal programma om campylobacteriose bij de mens terug te dringen is recent onderzocht. De Food Safety Authority (FSA) van het Verenigd Koninkrijk heeft de resultaten gepubliceerd van de maatregelen genomen sinds 2010. Het resultaat is in het kort dat er geen verbetering van de volksgezondheid is opgetreden.

  • foto: shutterstockVoor abonnees
    Voor abonnees
    E.Coli5 jul. 24

    Voor abonnees Update: E.coli-uitbraak via sla op sandwiches zorgt voor 250 zieken 

    UPDATE: Meer dan 250 mensen zijn ziek geworden door een uitbraak met E.coli (STEC) O145 in het Verenigd Koninkrijk (VK). Whole Genome Sequencing (WGS) wijst uit dat het waarschijnlijk gaat om één enkele bron die wordt gelinkt aan sla.

  • Monkfruit (foto: Shutterstock)
    Novel foods4 jul. 24

    Zoetstoffen van monkfruit geen novel food meer in Verenigd Koninkrijk

    Een opvallende ontwikkeling: de Britse Voedsel- en Warenautoriteit (FSA) heeft recentelijk bepaald dat concentraten uit monkfruit niet langer als novel food worden beschouwd. Dit betekent dat producenten deze natuurlijke, caloriearme zoetstof nu als ingrediënt mogen gebruiken in het Verenigd Koninkrijk. Dit gaat ook een effect hebben op de EU.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Cryptosporidium27 mei 24

    Voor abonnees Uitbraak van Cryptosporidium treft tientallen mensen in Engeland

    In Zuidwest-Engeland zijn ten minste 46 Cryptosporidium-infecties bevestigd die verband houden met vervuild water.

Meer artikelen

  1. Onderzoekers linken kaasbedrijf aan dodelijke E. coli-uitbraak
  1. Britten willen eind deze maand een certificaat zien bij invoer veel voedselproducten
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Database levensmiddelenwet- en regelgeving
  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen