VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Trending in food 2019

  • Algemeen5 apr. 19

    Trending in food 2019: Van systeem naar cultuur

    Kelly Keizer, Vinçotte ISACert: 'Voedselveiligheid, integriteit en kwaliteit als bouwstenen'. Vanaf 1 februari 2019 wordt er tegen de nieuwe Global Standard Food Safety issue 8 (BRC Food)-norm getoetst. Een belangrijke toevoeging is de aandacht voor de food safety culture.

  • Algemeen19 dec. 18

    Trending in food 2019: Transparantie in de keten

    Arjan van Heerde, DNV GL: 'Consumenten willen garantie dat data uit de keten kloppen'. DNV GL ziet dat de vraag naar betrouwbare digitale informatie uit de keten toeneemt. "Retailers en consumenten willen meer transparantie en ze willen de garantie dat de informatie die zij krijgen klopt", zegt Hans Groothuis. "Als certificerende instantie zien wij blockchain als een van de middelen om dit te realiseren."

  • Algemeen19 dec. 18

    Trending in food 2019: Productinfo altijd up-to-date

    Hans de Gier, SyncForce: 'We centraliseren de data direct bij de bron'. Voor fabrikanten is het vaak een uitdaging om alle productinformatie op de juiste manier aan te leveren bij de verschillende kanalen. "Dit is op te lossen door met één softwaresysteem te werken dat alle informatie centraliseert en vervolgens per kanaal distribueert", zegt Hans de Gier. "Dit vermindert de kans op fouten en garandeert dat alle informatie op alle kanalen altijd up-to-date is."

  • Algemeen18 dec. 18

    Trending in food 2019: Kwaliteit staat voorop

    Tomaso Della Vedova, Endress+Hauser: 'Meetinstrumentatie bewaakt ons voedsel'. Endress+Hauser ziet dat voedselproducenten zich graag focussen op het primaire proces. "Maar om de hoogste kwaliteit te leveren zijn ook andere zaken belangrijk, zoals het ontwerp van de installatie, het onderhoud en de kalibratie van meetinstrumentatie", zegt Tomaso Della Vedova. "Daarom is het goed om dat over te laten aan externe experts."

  • Algemeen18 dec. 18

    Trending in food 2019: Bedrijfskundige kennis nodig

    Mathijs Brink, N&S Quality Consultants: 'QA-manager moet het schaap met vijf poten zijn'. De huidige ontwikkelingen vergen veel van QA-managers. Vakinhoudelijk moeten ze een verdiepings- en verbredingsslag maken. En om kwaliteitszorg organisatiebreed naar een hoger plan te brengen, is er bedrijfskundige kennis nodig. Mathijs Brink: "Het is goed om je als QA-manager af te vragen waar je kracht ligt en op welke vlakken je nog kunt verbeteren."

  • Algemeen18 dec. 18

    Trending in food 2019: Veranderingen beter te lijf

    Richard Janssen, Nyenrode: 'We helpen bedrijven om de juiste strategie te kiezen'. De wereld verandert snel en er komen veel nieuwe ontwikkelingen op managers af. Hoe ontwikkel je als bedrijf het aanpassingsvermogen om hier op een goede manier mee om te gaan? "Wij helpen bedrijven met dit strategieproces, zodat ze in staat zijn om hun positie te behouden en verder uit te bouwen."

  • Algemeen18 dec. 18

    Trending in food 2019 Voedingsindustrie stelt strengere hygiëne-eisen

    Pieter Haers, Phibo: 'Conventionele reinigingstechnieken voldoen niet meer'. Voedingsbedrijven zijn zich niet altijd voldoende bewust van de hygiënerisico's van contactmaterialen bij de fabricage van de huidige voedingsproducten. Om die reden ontwikkelde Phibo voor machinebouwers het gepatenteerde Sublimotion-proces voor het reinigen en conditioneren van rvs-oppervlakken, legt Pieter Haers uit.

  • Algemeen17 dec. 18

    Trending in food 2019: De wereld ligt met een muisklik aan de voeten

    Kevin Hoorne, Siemens: 'Digitalisering maakt het verschil in kwaliteit en introductietijd'. Digitalisering zal zijn impact hebben op de manier waarop consumenten naar voedsel kijken en op hun keuze voor producten en merken. De voedingsindustrie moet zich voorbereiden om kwaliteit in de breedste zin na te streven. Kevin Hoorne, industry manager CPG & Process bij Siemens PLM Software, licht een tipje van de sluier op van wat er op ons afkomt.

  • Algemeen17 dec. 18

    Trending in food 2019: Schone perslucht onderschat

    Martin Vink, Beko Technologies: 'Vervuilde perslucht levert besmettingsgevaar op'. Perslucht komt vaak direct of indirect in contact met producten. Maar hoe schoon is die perslucht? "QA-managers beseffen steeds meer dat perslucht een bron van besmetting kan zijn", zegt Martin Vink. "Dit betekent dat ze eisen moeten gaan stellen aan de hygiëne en de kwaliteit hiervan."

  • Algemeen17 dec. 18

    Trending in food 2019: Meer dan alleen data leveren

    Dennis Wetjens, Eurofins: 'We willen een kennispartner zijn'. De levensmiddelenindustrie verwacht tegenwoordig meer van een laboratorium dan alleen het leveren van data. "We zien dat onze klanten graag willen dat we met hen meedenken", zegt Dennis Wetjens. "We beschikken over een goudmijn aan data en hebben laboratoria verspreid over de hele wereld. We sparren graag met klanten om te kijken hoe we hen beter van dienst kunnen zijn."

Meer artikelen

  1. Trending in food 2019: Grip op het geheel voor QA
  2. Trending in food 2019: Altijd audit ready
  3. Trending in food 2019: Nieuwe thema's voor QA
  1. Trending in food 2019: Nauwkeuriger inspecteren
  2. Trending in food 2019: Meer data in de keten delen
  3. Trending in food 2019: Bruggen bouwen
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen