VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Swinkels

  • Ingredient3 mrt. 23

    Young R&D: 'Hoe kan ik creatieve ideeën het beste vertalen in het bedrijf?'

    In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten. 

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Ingredient12 jan. 23

    Voor abonnees On Topic: deze 9 prangende vragen hebben jonge R&D'ers voor hun ervaren vakgenoten

    Jonge productontwikkelaars stromen vaak vanuit hun studie direct door in de eerste functie als productontwikkelaar. Hier lopen ze tegen verschillende vragen aan. Na het lezen van dit artikel weet je welke 9 vragen jonge R&D'ers hebben voor hun ervaren vakgenoten en hoe een jonge productontwikkelaar zich onmisbaar maakt.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Duurzaamheid26 sep. 22

    Voor abonnees Waarom verduurzaming in food niet meer vrijblijvend is. En 4 tips

    Verduurzaming in de voedingsindustrie is liet langer vrijblijvend, maar bittere noodzaak geworden om te overleven. De heftige internationale marktontwikkelingen, de klimaatcrisis en steeds dwingendere regelgeving zijn de oorzaak. Een overzicht.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Duurzaamheid7 jun. 22

    Voor abonnees On Topic: Voedselverspilling tegengaan, wat doen foodbedrijven?

    Voedselverspilling tegengaan is een belangrijk onderwerp ook in de voedingsmiddelenindustrie. Grondstoffen, waardevolle reststromen of bruikbaar eindproduct, verspillen is zonde en niet duurzaam. Wat doen bedrijven om voedselverspilling tegen te gaan? In dit On Topic-artikel kijken we hoe verschillende bedrijven dit aanpakken.

  • Coronacrisis10 dec. 21

    Coronacrisis: producenten leggen lijnen regelmatig stil door gebrek aan grondstoffen

    Door de toenemende grondstofprijzen als gevolg van corona in de wereldwijde markt moeten producenten regelmatig productielijnen stilleggen. Ook de nieuwe lockdown hakt er wederom hard in. VMT vroeg zeven voedselproducenten om een reactie op de nieuwe lockdown en de prijsstijgingen die voortkomen uit de wereldwijde coronacrisis.

  • Technologie & Techniek7 dec. 21

    Holland Malt draait in 2024 de gaskraan dicht, moutproductie vanaf dan emissievrij

    Holland Malt gaat in de mouterij in Eemshaven een warmtepomp installeren zodat ze in 2024 mout te produceren zonder CO2 en fijnstof uit te stoten. Het proces zorgt ook voor een energiereductie van 67%.

  • Steeds meer Nederlandse producenten stappen in de Hard Seltzer markt
    Alcohol13 okt. 21

    8 producenten over Hard Seltzer: snelle hype of blijvende trend?

    Er verschijnen steeds meer Hard Seltzer-merken in de supermarktschappen. Maar wat is Hard Seltzer nu precies? En is het een snel voorbijtrekkende hype of een blijvende trend? VMT dook in het onderwerp en deed navraag bij verschillende producenten. "Voorlopig wordt er meer over Hard Seltzer gepraat dan dat er gedronken wordt, maar het gaat zeker een relevante categorie worden."

  • Ingrediënt & Product8 sep. 21

    Brouwerij Uiltje over R&D: 'Wij hebben een neurotische drang om nieuwe bieren te maken'

    Brouwerij Uiltje Brewing Company introduceert elke twee weken een nieuw bier. De brouwerij staat vooral bekend om de opvallende namen en illustraties op de etiketten. Hoe pakt de brouwerij de productontwikkeling aan? Hoe bedenkt Uiltje de opvallende namen voor haar bieren en waarom? VMT ging langs bij Uiltje Brewing Company en sprak met oprichter Robbert Uyleman. "Eigenzinnig blijven innoveren is de key."

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Economie23 jun. 21

    Voor abonnees On Topic: Zo houden deze 17 voedingsproducenten het hoofd boven water in coronatijden

    UPDATE JUNI - Corona heeft ook de voedingsindustrie hard geraakt. Waar het virus voor producenten als Hesselink Koffie leidde tot een lege productieruimte, zorgde het voor producenten als Verkade en Unilever voor een ongeplande groei. Afgelopen maanden sprak VMT met meerdere voedingsmiddelenproducenten over de persoonlijke ervaringen met de coronacrisis. Hieronder alle ervaringen overzichtelijk op een rij.

  • Ingrediënt & Product17 jun. 21

    Cornet introduceert alcoholvrij bier en maakt distillaat van alcoholreststroom

    Belgische brouwerij De Hoorn, onderdeel van Swinkels Family Brewers, lanceert de Cornet Alcohol-Free. De basis voor het alcoholvrije bier is de originele Cornet Oaked, waaruit de alcohol wordt onttrokken. De onttrokken alcohol gooit de brouwer niet weg. hier maken zij een bierdistillaat van.

Meer artikelen

  1. Uiltje Brewing Company sluit aan bij familiebrouwerij Swinkels: 'Zo kunnen wij focussen op creativiteit en kwaliteit'
  2. Brouwerij Swinkels behoudt circulariteitskoers tijdens coronapandemie
  3. Coronacrisis blijkt ultieme test voor creativiteit bij bierbrouwer Swinkels: 'Het is vechten tegen de bierkaai'
  1. Voor abonneesOn topic: Energietransitie in food, een overzicht
  2. Voor abonneesMet diepgaande analyse van brouwproces bespaart Bavaria 15% energie
  3. Voor abonneesBavaria doopt nieuwe brouwinstallatie en introduceert nieuwe Bavaria 0.0: 'Combinatie van receptuur en installatie zorgen voor smaak en schuimlaag zoals alcoholrijk pils'
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen