VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Stop Food Waste

  • Duurzaamheid & MVO9 nov. 17

    Arla Foods gaat overschotten doneren via FEBA

    Arla Foods gaat overtollige producten doneren via de partners van het netwerk van de Europese Federatie van Voedselbanken (FEBA). Zowel Arla Foods als de non-profit organisatie FEBA ondertekenden het partnerschap om voedselverspilling verder terug te dringen.

  • Duurzaamheid & MVO11 okt. 17

    Agrifood-bedrijven ondernemen samen actie tegen voedselverspilling

    Steeds meer bedrijven werken samen binnen het innovatiecentrum THREE SIXTY in Veghel om voedselverspilling tegen te gaan. Ook MVO Nederland zal vanuit Veghel werken aan hun food&agri-programma. Bij THREE SIXTY staat samenwerking centraal, om een vuist te bieden tegen voedselverspilling.

  • Duurzaamheid & MVO21 sep. 17

    'Zuivelpak kan nog heel lang mee'

    Het melkpak als optimale verpakking voor zuivelproducten heeft nog lang niet zijn langste tijd gehad. De verpakking is inmiddels volledig recyclebaar en biobased. Volgens Patrick van Baal, Director Global Packaging Development bij FrieslandCampina ligt de uitdaging voor de toekomst er om het zuivelpak weer te kunnen recyclen verpakking. Dat is nu nog niet mogelijk.

  • Duurzaamheid & MVO30 jun. 17

    Bob Hutten van Verspillingsfabriek: 'Ook wij hebben fouten gemaakt'

    Geld verdienen met reststromen gaat met vallen en opstaan, ondervond Bob Hutten toen hij de Verspillingsfabriek in Veghel begon. Zijn initiatief is maar een klein radartje in het tegengaan van voedselverspilling. Om echt het verschil te maken, is een systeemverandering noodzakelijk, constateert Toine Timmermans van Wageningen Universiteit tijdens een bijeenkomst van MVO Nederland.

  • Duurzaamheid & MVO28 dec. 16

    'Retailers voelen zich niet verantwoordelijk voor voedselverspilling' (videos)

    Bijval was er genoeg toen Hutten Catering begin dit jaar de Verspillingsfabriek in Veghel opende. Alleen de steun van de supermarkten ontbreekt, waardoor de fabriek "forse verliezen" maakt.

  • Duurzaamheid & MVO23 nov. 16

    Instock maakt van verspilde aardappels 'Pieper Bier' (video)

    Hoe ga je aardappelverspilling tegen? Maak er bier van. Dat is precies wat het anti-voedselverspillingsrestaurant Instock deed. Mede-oprichter Freke van Nimwegen vertelt over het ontstaan 'Pieper Bier' in een blog.

  • Technologie & Techniek28 jun. 16

    Eerste productielijn voor bone broth operationeel

    Het Finse bedrijf Coctio heeft een eerste productielijn gerealiseerd om op industriële schaal bone broth te kunnen maken zonder enzymen of andere toevoegingen.

  • Algemeen23 mrt. 16

    Retourbrood wordt ingrediënt voor koekproducten

    Retourbrood gebruiken als ingrediënt voor ontbijtkoek en koekjes levert kwalitatieve goede en smakelijke producten op. Dit zeggen de initiatiefnemers van het innovatieproject van het European Bakery Innovation Centre.

  • Duurzaamheid & MVO12 nov. 14

    'Prijzen supermarkten werken voedselverspilling in de hand'

    Voedselverspilling staat bij veel bedrijven hoog op de agenda. Het terugdringen van de afvalstromen bespaart niet alleen geld,je kunt er zelfs geld mee verdienen. Gebruikmaken van kleurcodes, hogere supermarktprijzen en investeren in de Nederlandse foodcultuur kunnen helpen 'waste' te verminderen, zo bleek tijdens het Stop Food Waste symposium in Amsterdam.

  • Duurzaamheid & MVO1 okt. 14

    Honderd oplossingen tegen voedselverspilling

    Wekelijks wordt er €2 miljard aan voedsel verspild in de gehele voedselketen. Tien bedrijven deelden hun voedselverspilling vraagstukken met denktank Het ei van Columbus. Die wil vraagstukken van bedrijven rond voedselverspilling oplossen.

Meer artikelen

  1. Dutchlabel organiseert symposium Stop Food Waste
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen