VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Reportage

  • Een schijfje magnesiumchloride zoals het eruit ziet als de pekel die uit de grond wordt opgepompt weer is ingedroogd. (Foto's artikel: Ronnie Zeemering en VMT)
    Ingredient19 mei 25

    Kan magnesiumchloride het nieuwe wapen worden in de zoutverlaging?

    In de zoutmijn onder Veendam wordt al decennialang magnesiumzout gewonnen voor vooral industriële toepassingen. Maar sinds kort werkt Nedmag samen met productontwikkelaars van onder meer Mister Kitchen om dit natuurlijke mineraalzout een plek te geven in voeding. Is magnesiumzout hét antwoord in natriumreductie zonder verlies van smaak of functionaliteit?

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Reportage3 feb. 25

    Voor abonnees Overzicht: 5 trends in chocolade gespot op de ISM

    Was er op de ISM een chocoladebedrijf te vinden zonder een Dubaistyle-reep in het assortiment? Ja, maar het aantal bedrijven met een reep met de groene, knapperige vulling waren talrijk. Zelfs een producent van weipoeder haakte aan bij de hype die al bijna een jaar duurt. Gelukkig waren er ook andere trends waar te nemen in chocola.

  • Verpakking12 nov. 24

    Innovaties in verpakkingen spotten: bladeren als grondstof tot...

    Reduce, reuse and recycle (3R), PPWR-wetgeving: bekende begrippen in de verpakkingswereld. Hoe spelen verpakkingsproducenten in op de wens voor minder plastic, meer gerecycled materiaal en de wens voor hergebruik? Op de All4Pack, een Parijse verpakkingsbeurs, was een aantal innovaties te zien.

  • ingredienten en grondstoffen11 nov. 24

    Edamameboontjes telen in de Hollandse klei, vanaf volgend jaar bij...

    Op een regenachtige dag eind september is een klein gezelschap welkom op Harry's Farm in Flevoland. Op dat moment zitten de edamamepeultjes nog aan de plant, maar het zal niet lang meer duren voordat de boontjes worden geoogst. En deze vinden in het eerste kwartaal van 2025 hun weg naar het vriesversschap van Jumbo.

  • ingredienten en grondstoffen1 okt. 24

    Ingrediëntentrends spotten op Intrafood:24

    Tijdens de ingrediëntenvakbeurs Intrafood:24 op 25 en 26 september ontmoetten vooral ingrediëntenleveranciers en voedingsbedrijven in Kortrijk Xpo. De leveranciers presenteerden ingrediënten waarmee ze productontwikkelaars tegemoet komen als het gaat om de kosten van ingrediënten, gezonde voeding en duurzaamheid. Om de Nutri-Score kunnen de bedrijven niet heen.

  • Credit: PlantFWD
    Startup29 apr. 24

    Jonge startups gaan voor minder bewerkte vlees-, vis- en...

    Voorheen ontwikkelden startups vleesvervangers die heel erg op vlees moesten lijken, een lange ingrediëntenlijst maakte niet uit. Jonge startups opgericht tijdens of na de coronacrisis hameren juist op minimale bewerking en weinig ingrediënten. Fermentatie lijkt ook hier de weg.

  • Ingredient29 sep. 23

    Terugblik: het Food Future Event in beeld

    Meer dan 160 jonge en ervaren productontwikkelaars kwamen op 26 september naar het Food Future Event. Bekijk de fotoreportage van het geslaagd event.

  • Linda ter Bogt - innovatiemanager - is verantwoordelijk voor veel innovaties in snoep bij Cloetta. Fotocredit: Peter Roek
    productontwikkeling14 feb. 23

    Suikervrij, caloriearm, lekker zonder zoetstoffen én betaalbaar?...

    Suiker reduceren in snoep, hoe complex is dat? Innovatiemanager Linda ter Bogt van snoepfabrikant Cloetta legt uit wat daarbij komt kijken. "Het is bij suikerreductie zoeken naar een balans tussen lekker, betaalbaar en caloriearm."

  • Eerder verschenen op VMT en weer actueel21 nov. 22

    Directeur HAK Fresh: 'Door onze nieuwe high risk-zone bevatten onze...

    Het moederbedrijf achter groentefabrikant HAK nam vier jaar geleden groentesnijderij Peter van Halder over. De naam werd eind vorig jaar HAK Fresh en na een flinke verbouwing in coronajaar 2020 is het bedrijf klaar om de consumptie van verse groenten te laten toenemen. Directeur van HAK Fresh Rogier Hilkes: "Een plak gegrilde aubergine is niet duurder dan een plak rosbief, en oogt voor de consument wel als luxe."

  • Technologie18 jul. 22

    Nostalgisch kauwgummerk BenBits weer tot leven gewekt, nu niet alleen...

    BenBits was in de jaren zeventig het eerste kauwgommerk dat met een suikervrije variant op de markt kwam. Daarna werd het ingehaald door de concurrenten. Met een nieuwe vorm (schildpad) en een nieuwe claim (plasticvrij) probeert ondernemer Milan Dontje een jongere doelgroep aan te spreken. "Ik vind het leuk om in een verzadigde markt in te stappen en een plekje te veroveren."

Meer artikelen

  1. Aanbod in plantaardige alternatieven voor vis groeit, vooral tonijn populair
  2. PeelPioneers opent grootste schillenfabriek EU: 'Het is een grondstof, geen reststroom'
  3. Voor abonneesMosa Meat druk bezig met voedselveiligheidsdossier voor EFSA (video)
  4. Van Geloven investeert in nieuwe kaaslijn: 'Naar 50% vega in 2025' (video)
  5. Reportage: Kromkommer strijdt tegen voedselverspilling
  6. Reportage: de korte keten van Boerschappen
  7. Video-terugblik PLMA: wereldwijd wekelijks lanceringen van free from alternatieven
  8. Horecava 2018: van groentebrood tot veganistische bitterbal (videoreportage)
  9. Start-up Ghee Easy schaalt productie geklaarde boter geleidelijk op
  10. Colruyt: 'Sneller verduurzamen door eigen productie'
  11. 'Robots in food krijgen steeds complexere taken' (video-repo)
  12. Borgesius gaat op voor Riskplaza audit+
  13. Clean labeltrend niet weg te denken van SIAL (podcast)
  14. Foto impressie Markthal: alle speciaalzaken op een plek
  15. Oerlemans bewijst kwaliteitscultuur
  1. Banketbakkerij De Maro onderscheidt zich met BRC A+ certificaat
  2. Proeftuin der beleving
  3. Food Design Experience
  4. Winnende maatjesharing
  5. Lage resolutie NMR rukt op in food
  6. Boek Snelle Methoden feestelijk gelanceerd
  7. Herintroductie Ranja tegen de stroom in
  8. Brand was rampzalig, maar ook een zegen
  9. Johma 'oet Losser' hervindt haar wortels
  10. Gevraagd: gezonder aanbod
  11. Een fabriek zonder operators
  12. Geld verdienen met rechtstreeks recyclen
  13. Open innovatie loont
  14. Nitrietreductie in biologische vleeswaren
  15. Behouden, maar dan wel moderniseren
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen