VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Rassers Advocaten

  • Beeld: Shutterstock
    Botanicals25 jun. 25

    Hof van Justitie beperkt gebruik van gezondheidsclaims voor botanicals

    Het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJ) beantwoorde op 30 april 2025 de vraag of de Claimsverordening (Vo. 1924/2006) in de weg staat van specifieke gezondheidsclaims voor botanicals. In dit artikel de aanleiding van dit arrest en de consequenties voor specifieke gezondheidsclaims voor botanicals.

  • Beeld: ShutterstockVoor abonnees
    Voor abonnees
    PPWR7 mei 25

    Voor abonnees PPWR: 3 aandachtspunten bij verplichte etiketteringseisen voor verpakkingen

    De Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR) is al in werking getreden, maar is pas vanaf 12 augustus 2026 van toepassing. De verordening zorgt nu al voor veel commotie. In dit artikel staan 3 aandachtspunten bij de nieuwe verplichte etiketteringseisen voor verpakkingen.

  • Beeld: Shutterstock
    Misleiding5 feb. 25

    Misleiding voorkomen? Dit is de rol van de 'gemiddelde consument' in voedingsrecht

    Voedselproducenten moeten rekening houden met de manier waarop de gemiddelde consument naar producten kijkt. Is de vormgeving van de nieuwe productlijn niet misleidend? Begrijpt de consument de voedingsclaim? En hoe kijkt de consument naar de etiketten op producten? Maar wie is de 'gemiddelde consument' precies? In dit artikel meer hierover.

  • Beeld: Shutterstock
    Reclame Code Commissie3 dec. 24

    Misleidende reclame op voeding voorkomen? 8 opvallende uitspraken van de RCC op een rij

    Hoe ver mag je gaan met het aanprijzen van voedingsmiddelen? In 2024 boog de Reclame Code Commissie (RCC) zich opnieuw over reclames en voedselclaims die consumenten op het verkeerde been zouden kunnen zetten. Van fastfood tot snoep, van eieren tot bier. Dit artikel geeft een beknopt overzicht van de meest opvallende kwesties in 2024.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen