VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Database levensmiddelenwet- en regelgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Boek Microbiologie
  • Food R&D Event

Alles over Opschalen

  • Alternatieve eiwittengisteren

    Kersverse CEO The Protein Brewery over de groei van schimmeleiwit: 'We verwachten binnen een paar maanden antwoord van EFSA'

    Thijs Bosch, de kersverse CEO van The Protein Brewery (TPB) moest meteen aan de bak: "Vanwege de CEO-wissel wilden nieuwe investeerders wat er zou veranderen." Het lukte, want TPB haalde 30 miljoen euro op. Bosch vertelt aan VMT over zijn nieuwe baan, de potentie van hun ingrediënt en de voordelen van een eigen fabriek.

  • Vaten sulfietvrije wijn bij Wijndomein St. Martinus - Beeld: VMT
    Innovatie24 sep. 25

    Producent werkt aan histaminevrije sulfietvervanger: 'Er is geen 'heilig extract' voor alle voeding' 

    Wijndomein St. Martinus werkt aan een alternatief voor sulfiet. De vervanger zit al in sommige wijnen van de producent. Momenteel werkt de wijnproducent aan het finetunen van de sulfietvervanger, zodat deze ook als conserveermiddel in overige voedingsmiddelen gebruikt kan worden. Volgens de producent een natuurlijk alternatief, geschikt voor mensen met een sulfiet- of histamine-intolerantie of -allergie. VMT sprak met Stan Beurskens (eigenaar) en Philip Loop (R&D-specialist) over de sulfietvervanger.

  • Opschalen5 sep. 25

    Producent palmolie-alternatief schaalt productie op in nieuwe demofabriek

    NoPalm Ingredients bouwt de eerste demofabriek voor gistolie op Food Innovation Campus van NIZO. Voor het bedrijf is het de stap naar commerciële productie.

  • Opschalen21 aug. 25

    Startup in fermentatie? Investeren in eigen demofaciliteitfabriek hoeft niet meer met komst BFF

    Ben je als startup in fermentatie klaar om op te schalen? Vraagt een investeerder om een product- en procesvalidatie? Vanaf volgend jaar kan dat in de Biotechnology Fermentation Factory (BFF), een open-access validatie- en opschalingsfaciliteitop het terrein van NIZO Food Research in Ede. "De combinatie van BFF en NIZO is uniek in Europa," zegt directeur Marcel Oogink.

  • Startup11 jul. 25

    Slim opschalen: zo voorkom je als startup dure misstappen

    Wat is het juiste moment om op te schalen, en hoe voorkom je dure misstappen? Veel startups worstelen met deze vragen. Bodec begeleidt foodbedrijven bij de stap van lab naar markt, met testopstellingen, proefproductie en praktijkgerichte procesontwikkeling. Medeoprichter Frank de Boeff deelt zijn inzichten en geeft tips om slim en efficiënt op te schalen.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Innovatie24 mrt. 25

    Voor abonnees Innovaties opschalen zonder te falen? Let op deze 3 kritische onderdelen voordat je begint

    Innovatie in food is risicovol. Naar schatting zijn 70-80% van de gelanceerde producten niet succesvol (1). Daarnaast worden veel innovaties nooit gelanceerd. Deze stranden vaak al gedurende de opschalingsfase. In dit artikel komen kritische aspecten aan bod die de kans op het lanceren van innovaties kunnen vergroten.

  • Startup eigenaren vertellen over bottlenecks bij opstart en groei
    Eerder verschenen op VMT en weer actueel19 jul. 23

    Leuk innovatief product bedacht en nu opschalen? Bijt je niet stuk op deze 5 uitdagingen

    Startups spelen een belangrijke rol op het gebied van innovatie in de voedingsindustrie. Wel lopen startups vaak tegen verschillende bottlenecks aan bij het opstarten en opschalen van hun bedrijf. VMT sprak met vier startup-eigenaren over de grootste bottlenecks en de mogelijke oplossingen hiervan. "Bij multinationals gaat veel talent verloren dat goed zou gedijen bij startups."

  • stockbeeld
    Duurzaamheid28 apr. 22

    In 5 stappen naar duurzaam opschalen productie van plantaardige proteïnes

    Laat veertig foodspecialisten van Bilfinger Tebodin hun hersens kraken over energiebesparing van proteïne productie. Dan krijg je binnen één dag acht concepten. Dat gebeurde tijdens een speciale fooddag waar alle foodspecialisten van Bilfinger Tebodin samenkwamen. "We hebben enorm veel kennis in de groep", zegt sproeidrogerspecialist Reindrik Huizing. "Plantaardige proteïnes komen enorm op. Hoe pak je die schaalvergroting op een duurzame manier aan? Daar hebben we samen over nagedacht aan de hand van vijf stappen."

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Database levensmiddelenwet- en regelgeving
  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen