VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Mild conserveren

  • Helen Ashworth, General Manager Freeze Dry Sales bij het Nieuw-Zeelandse bedrijf Cuddon Freeze Dry.
    Conservering22 aug. 24

    Vriesdrogen minder energieslurpend: interessanter voor meer ingrediënten?

    Het grote nadeel van vriesdrogen als conserveringstechnologie is dat het traditioneel een vrij duur en energie-intensief proces is. Vriesdrogen is voor voedingsbedrijven vaak een premiumkeuze: iets wat je reserveert voor batches waar de hoogste kwaliteit voor noodzakelijk is. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. Zuinigere technologie maakt vriesdrogen toegankelijker.

  • "Klanten willen de zekerheid dat er geen pathogenen zoals salmonella, staphylococcus of E. coli in een product zitten."
    Voedselveiligheid & Kwaliteit13 jan. 22

    Vernieuwd verhittingsproces pakt voedingsingrediënten met fluwelen handschoenen aan

    Hoe weet je 100% zeker dat er in de specerijen, gedroogde kruiden, eetbare zaden, gedroogde groenten, ontbijtgranen en peulvruchten die je verwerkt geen ziekmakende bacteriën huizen? Een innovatieve verhittingstechnologie op basis van temperatuur én druk is inmiddels uitvoerig getest en geeft die garantie aan afnemers.

  • Technologie & Techniek24 sep. 20

    Is rauwe melk straks veilig te drinken? Nieuwe technologie moet veiligheidsrisico's wegnemen

    Het wordt steeds duidelijker: het drinken van rauwe melk biedt gezondheidsvoordelen, vooral ook voor kinderen. Er is eigenlijk maar één belemmering om volop rauwe melkproducten te nuttigen, namelijk de kans dat er nog schadelijke bacteriën in de melk aanwezig zijn. Maar wellicht is dat binnenkort verleden tijd.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Technologie & Techniek21 apr. 20

    Voor abonnees Is High Pressure Processing (HPP) de heilige graal?

    High Pressure Processing (HPP) of pascalisatie komt in het kader van de blijvende listeriaproblematiek binnen de voedingsindustrie vaker in beeld als nieuwe conserveringstechniek. De techniek op basis van ultrahoge waterdruk stamt weliswaar al uit de jaren '90, maar zou een antwoord kunnen zijn op voedselveiligheidsvraagstukken en een langere houdbaarheid met behoud van smaak en voedingswaarde.

  • Ingrediënt & Product24 okt. 16

    Babyvoeding goudmijn voor start-ups

    Babyvoeding is met name door een grote vraag uit Azië lucratief. Dat bleek ook op de Franse voedingsbeurs Sial weer waar voedingsmiddelen gericht op kinderen en zuigelingen opvallend aanwezig waren. Ook start-ups hebben babyvoeding ontdekt en geven hier hun eigen innovatieve draai aan.

  • Technologie & Techniek23 feb. 16

    PurePulse nu ook geschikt voor groentesap, soep en saus

    PurePulse, de milde conserveringstechnologie van het tech-bedrijf Coolwave Processing, is verbeterd. De methode kan nu ook ingezet worden om hoog geleidbare producten te behandelen.

  • Technologie & Techniek18 aug. 15

    Eerste serie Nutri-Pulse e-Cooker verkrijgbaar

    Dit najaar is de science edition van de e-Cooker voor het eerst verkrijgbaar. De belangstelling voor het apparaat dat voedsel gaart met elektrische pulsen is al jaren groot. "Nu zijn we technisch zo ver dat we een onderzoeksversie te koop kunnen aanbieden", vertelt Hans Roelofs, Innovation Director bij IXL Netherlands.

  • Technologie & Techniek21 jul. 15

    Vier winnaars van IFT Food Expo Innovation Awards (video)

    Aseptia Technologies, Corbion, Ecolab en Parabel zijn alle vier benoemd tot winnaars van de IFT Food Expo Innovation Award. De winnaars werden uitgeroepen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de IFT (Institute of Food Technologists). De bijeenkomst vond dit jaar plaats in Chicago, van 11 tot 14 juli.

  • Technologie & Techniek1 apr. 15

    Sappen stuwen markt HPP

    Wereldwijd groeit de markt voor HPP-geconserveerde producten. VMT bezocht op de Anuga FoodTec twee grote producenten van HPP-machines Avure en Hiperbaric. Beide zien de markt voor gepascaliseerde producten, vooral sappen, groeien.

  • Technologie & Techniek11 feb. 15

    Milde conserveringsmethode op kleine schaal

    De milde conserveringsmethode van Cool Wave Processing is nu ook beschikbaar voor productie op kleine schaal. Het bedrijf introduceert een kleinschaligere versie van het PurePulse systeem, PurePulse 350L.

Meer artikelen

  1. Zwanenberg ontwikkelt groenteburgers en -spreads
  2. WUR: koud plasma inactiveert chemisch- en hitte-resistente microbiële sporen
  3. PEF vervangt preheater bij aardappelverwerking
  4. 'Nederlandse producent nog huiverig voor HPP'
  5. Uzuma lanceert langer houdbare slowjuice groentesappen
  1. HPP-producent Avure opent distributiecentrum in Nederland
  2. HPP: volwassen technologie op Anuga FoodTec
  3. Starbucks stapt in HPP-sappen
  4. 'Durf te ondernemen'
  5. Vers onder hoge druk
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen