VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Koolhydraten (suikers)

  • Marketing & Consument8 mrt. 22

    Unilever maakt vet-, zout- en suikerscore in producten inzichtelijker

    Unilever gaat onder druk van investeerders het suiker-, vet- en zoutgehalte van zijn producten beter inzichtelijk maken. Het levensmiddelenconcern belooft om publiekelijk verslag te zullen doen van de prestaties van de eigen producten, afgezet tegen een zestal door overheden goedgekeurde maatstaven zoals de Europese Nutri-Score.

  • Volgens Imkje Tiesinga is de levensmiddelenwetgeving de afgelopen decennia enorm veranderd, van verticaal naar horizontaal. Zo hebben veel warenwetbesluiten voor specifieke producten plaatsgemaakt voor meer generieke wetgeving. Echter, nu zie je soms weer een tegengestelde beweging. (foto: Guy Ackermans)
    Wetgeving & Toezicht21 jun. 21

    Imkje Tiesinga: 'Nutri-Score alleen zal niet leiden tot gezonder...

    Meer dan 37 jaar representeerde Imkje Tiesinga achter de schermen een groot deel van de voedingsmiddelenindustrie richting de Nederlandse en Europese beleidsmakers en probeerde waar dat kon de totstandkoming van de levensmiddelenwetgeving te beïnvloeden, zodat deze ook werkbaar bleef voor de producenten. Maar het spel is veranderd.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Suiker en Zoetstoffen21 dec. 20

    Voor abonnees E-lecture: Met digitale tools sneller herformuleren (met demo)

    Consumenten letten tegenwoordig beter op welke ingrediënten hun voedingsmiddelen bevatten. Bevat het niet te veel vet, suiker en zout? Heeft het genoeg vezels? Is het plantaardig? Herformuleren is daardoor complex. Met digitale tools is dit proces te versnellen, zeggen experts van Wageningen Universiteit.

  • Ingrediënt & Product18 dec. 20

    Novel eiwit kan zoete smaak van suiker vervangen

    Amai Proteins ontwikkelt eiwitten die de zoete smaak van suiker in levensmiddelen kunnen vervangen. VMT sprak met de producent over dit novel food ingrediënt dat waarschijnlijk pas over 2 jaar in Europa toegestaan is.

  • Economie & Bedrijven9 okt. 20

    CSM verkoopt bakkerij-poot aan investeringsmaatschappij

    CSM, wereldwijd leverancier van bakkerij-ingrediënten, verkoopt deze tak aan een Europese investeringsmaatschappij. De deal met Invest Industrial moet begin volgend jaar rond zijn.

  • Ingrediënt & Product30 jun. 20

    Frisdranken bevatten in 2019 25% minder calorieën

    Frisdranken van A-merken die in 2019 zijn verkocht, bevatten 25 procent minder calorieën dan in 2012. Hiermee lopen de producenten voor op de afspraak uit het Nationaal Preventieakkoord.

  • Marketing & Consument16 dec. 19

    Foodwatch: Chocopasta voor baby's is meest misleidend

    De biologische chocoladepasta van De Kleine Keuken is door Foodwatch benoemd tot het meest misleidende product van 2019. Daarmee 'wint' deze chocopasta voor baby's vanaf 8 maanden het Gouden Windei. De Kleine Keuken is het er niet mee eens en heeft systematisch op een rij gezet waarom.

  • Economie & Bedrijven21 okt. 19

    Minder suiker prikkelt omzet Coca-Cola

    Coca-Cola blijft wereldwijd profiteren van zijn strategie om meer frisdranken met minder suiker te verkopen, zoals de suikervrije variant Coca-Cola Zero. Dat zorgde in het derde kwartaal andermaal voor hogere opbrengsten voor het Amerikaanse frisdrankbedrijf. Ook buiten de eigen landsgrenzen deed Coca-Cola goede zaken.

  • Ingrediënt & Product9 apr. 18

    Suikerreductie gaat niet hard genoeg volgens Diabetes Fonds

    Het gaat niet snel genoeg met het terugdringen van suiker in voedingsmiddelen. Dat zegt Hanneke Dessing, directeur van Diabetes Fonds. Haar organisatie is vandaag begonnen met een zogenoemde Suiker Terugroepactie voor consumenten.

  • Ingrediënt & Product7 feb. 18

    Questionmark: 'Weinig vezels en onnodig veel zout in cornflakes'

    Veel producenten voegen onnodig zout toe aan cornflakes. Bovendien bevat deze populaire ontbijtsoort twee tot drie keer minder vezels dan andere ontbijtgranen. Dat zegt onderzoeksbureau Questionmark op basis van zijn zogeheten Cornflakeswijzer.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen