VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Kennis uit de markt - Ingrediënten

  • productontwikkeling7 feb. 23

    Betoog: zo draagt Nutri-Score bij aan een gezonder voedselaanbod

    De discussie over nut en noodzaak van het invoeren van voedselkeuzelogo Nutri-Score is volop gaande. VMT heeft de verschillende standpunten uitgebreid belicht. Het volgende artikel is een betoog van Valérie Lalisang, expert Nutri-Score bij Schuttelaar & Partners. Volgens haar is Nutri-Score een enorme drijfveer voor productverbetering.

  • Ingrediënt & Product18 mei 21

    Plantaardige vleesvervangers: wat zijn de nieuwste inzichten?

    KENNISPARTNER - In Nederland zijn steeds meer mensen zich bewuster van de oorsprong van ons eten. We willen rekening houden met het milieu en duurzame voedingskeuzes maken. In de supermarkt zijn er steeds meer plantaardige vleesvervangers te vinden. Wat zijn de nieuwste inzichten voor de productie van plantaardige vleesvervangers?

  • Wetgeving & Toezicht25 feb. 21

    De juiste voedingswaarden op het etiket: zo doe je dat

    KENNISPARTNER - Als producent ben je verplicht om bepaalde informatie over de voedingswaarde op het etiket van een product te plaatsen. Van de calorische waarde tot vet, suikers, eiwitten en zout. Ook zijn er voedingswaarden die je vrijwillig mag vermelden. Maar: producenten moeten wél zorgen voor de juiste waarden op het etiket.

  • Ingrediënt & Product10 sep. 20

    Extra aandacht voor voedselfraude na coronatijden

    KENNISPARTNER - "De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten." Dat stelt Hans van der Moolen, International Food Fraude Consultant bij Eurofins Food, Feed, Water Benelux.

  • Ingrediënt & Product15 jul. 20

    Nederlandse consument wil vooral meer plantaardige opties in deze 3...

    De Nederlandse consument vindt de huidige keuze aan plantaardige varianten van kaas, kant-en-klaarmaaltijden en gebak in supermarkten beperkt. De klanten van Aldi en Lidl zijn het minst tevreden, die van Ekoplaza het meest.

  • Ingrediënt & Product24 sep. 19

    Belgische chocolade: kwaliteit telt

    KENNISPARTNER - België is van oudsher bekend om zijn chocolade, wafels, frieten en bier. Met name chocolade is populair bij toeristen en Belgische chocoladebedrijven exporteren wereldwijd hun 'Belgian chocolates', zowel in reepvorm als gevulde praline. Belgen zelf behoren tot de grootste consumenten van chocolade ter wereld en eten jaarlijks minstens 6 kilo aan chocolade en pralines. Wat maakt dat de Belgische chocolade als zo veel beter wordt beschouwd dan andere chocolade?

  • Wetgeving & Toezicht4 mrt. 19

    'Optimel vanillevla-uitspraak zorgt voor meer onduidelijkheid'

    KENNISPARTNER - De uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC) dat 'Optimel vla Vanille' een misleidende productnaam is, zorgt voor nog meer onduidelijkheid binnen de voedingsmiddelenindustrie rondom productbenamingen. Dat betoogt advocaat Victor van Ahee, advocaat in het Food & Beverages team van Loyens & Loeff.

  • Ingrediënt & Product25 jun. 18

    Algen: hulkjes onder de voedingsstoffen

    Het grote publiek raakt steeds meer doordrongen van de gezondheidsvoordelen van plantaardige voeding, inclusief 'superfoods' als Chlorella en Spirulina. Dat de toepassing van algen in voedingsmiddelen nog geen hoge vlucht heeft genomen, is voor een belangrijk deel te danken aan de (niet zo lekkere) smaak. Maar daarvoor is inmiddels een oplossing.

  • Ingrediënt & Product17 okt. 17

    Anuga 2017: Natuurlijk en caloriearm is niet meer genoeg

    De consument van nu wil natuurlijke én caloriearme dranken, die daarnaast ook nog een positief effect zouden hebben op de gezondheid van de consument. Bijvoorbeeld ongefilterd gemberbier gezoet met stevia.

  • Technologie & Techniek15 feb. 17

    Expertsystemen bij productontwikkeling

    Expertsystemen geven informatie over het effect van grondstofeigenschappen, procesontwerp en proces- en opslagcondities op de kwaliteit en functionaliteit van eindproducten.

Meer artikelen

  1. Column: Clean label en eiwitten op HI Europe 2016
  2. Persoonlijke voeding werkt aantoonbaar op gezondheid
  3. Biologische certificatie van voedselveilige microalgen
  4. Plantaardige eiwitten en clean label trends op IFT16
  5. Hydrolysaten als functioneel ingrediënt
  6. Column: kaas maken met een constante kwaliteit
  1. Langer houdbaar met minder preservatieven
  2. Column: Hoe een voedingsmiddel te produceren met de juiste textuur
  3. Column FiE: 'Suikerverlaging was hot item'
  4. Column: Membraanprocessen, van idee naar realisatie
  5. Column: Van caseïne micellen tot eiwitvertering
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen