VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Immuunsysteem

  • 696277012
    Listeria22 nov. 23

    Goed nadenken wat men in ziekenhuizen zonder risico kan serveren

    Levensmiddelenbedrijven in Australië werden half september 2023 gewaarschuwd om te stoppen met het gebruik van stukjes kant-en-klare kipfilet nadat die waren geïdentificeerd als bron van een landelijke uitbraak van listeriose.

  • Procestechnologie7 jul. 23

    Gezondheidsvoordelen lactoferrine behouden? Koude pasteurisatie met UV-C heeft zo zijn voordelen 

    Koude pasteurisatie met behulp van ultraviolette stralen leent zich voor behoud van functionele bioactieve componenten. Voorbeelden zijn lactoferrine voor kindervoeding en industriële enzymen voor de productie van voedingsproducten. De techniek, van het Deense machinebedrijf Lyras, heeft nog meer toepassingen bijvoorbeeld in de kaasproductie.

  • Bisfenol A (ook bekend als BPA) is een chemische stof met de chemische formule C15H16O2. Het is een kunstmatige stof die wordt gebruikt in de productie van plastic. BPA wordt gebruikt als monomeer om polycarbonaatplastic te maken. Het bestaat uit twee fenolen, elk met de formule C6H4OH, die zijn gebonden aan elkaar door een koolstofketen die is gemaakt van een koolwaterstofverbinding met 15 koolstofatomen. Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid21 apr. 23

    Voor abonnees Bisfenol A (BPA) in voedsel slecht voor menselijk immuunsysteem: risico voor alle leeftijden

    Blootstelling aan bisfenol A (BPA) via voeding is een gezondheidsrisico voor consumenten van alle leeftijden. Dat concluderen EFSA-wetenschappers in een net gepubliceerde herevaluatie van de stof.

  • Interview22 nov. 22

    Complexe koolhydraten uit moedermelk gunstig voor baby én volwassene, maar: 'Immuuneffecten zijn lastig te karakteriseren'

    FrieslandCampina Ingredients is een van de grootste producenten van ingrediënten voor babyvoeding. Een van de ingrediënten is 2'-fucosyllactose, een oligosacharide die ook in humane melk voorkomt en daarom ook wel een human milk oligosacharide (hMO) wordt genoemd. Een aantal studies suggereert dat dit ingrediënt het immuunsysteem van baby's en van ouderen kan ondersteunen.

  • Ingredient14 nov. 22

    VMT 08 (2022)

    Functionele ingrediënten die hun effect hebben op de gezondheid zijn volop in ontwikkeling. Maar een gezondheidsclaim krijgen, is niet gemakkelijk.

  • Ingredient8 nov. 22

    Hoe spelen foodbedrijven in op de populariteit van een gezond microbioom?

    Sinds de coronapandemie zijn consumenten geïnteresseerd in het versterken van hun immuunsysteem. Dat een gezond microbioom daarbij helpt, is ook tot hen doorgedrongen. Hoe spelen voedingsmiddelenbedrijven in op deze trend?

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen