Honing

Geïmporteerde honing zuiver? Met bijna de helft is geknoeid
Met bijna de helft van de honing dit in de EU is geïmporteerd, is waarschijnlijk geknoeid of gefraudeerd. Dat heeft een speciaal onderzoeksteam onder...

Nederlandse recalls en waarschuwingen februari: ochratoxine in...
In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van februari. De laatste wapenfeiten: ochratoxine in pistachenoten en...

Handig overzicht: Deze artikelen helpen je bij suikerreductie
Suikerreductie blijft een belangrijk thema voor productontwikkelaars. Dit overzichtsartikel bevat praktijkcases en de aanpak van experts. Hiermee heb...

On Topic: dit zijn de NAPV-criteria per productgroep
Nederlanders eten volgens het RIVM gemiddeld te veel zout, verzadigd vet en suiker. Om de hoeveelheid van deze stoffen in voedingsmiddelen te...

Trending 2023 | Eurofins: 'Voedselfraude kan overal in de keten...
Meer dan ooit willen wij als consument weten wat we eten. Voor producenten en retailers is het belangrijk betrouwbare informatie te krijgen over de...

Suikerarm en koolhydraatvrij: innovaties spotten op Free From-beurs
VMT bezocht de Free From-beurs op zoek naar innovaties. Drie innovaties die inspelen op de trend van minder suiker en minder koolhydraten vielen op....

Honing uit de verkoop omdat er medicijn tegen erectiestoornis inzit
In juli 2022 werden in de Verenigde Staten verschillende merken honing uit de verkoop gehaald. De reden was dat er in de honing het geneesmiddel...

On topic: Het gevaar van Clostridium botulinum
Clostridium botulinum is een gevaarlijke bacterie. Sporen van de bacterie overleven de meeste processtappen in de voedingsmiddelenindustrie en de...

Oekraïne is meer dan een 'graanschuur': dit betekent het land voor de...
Het conflict tussen Rusland en Oekraïne zorgt voor veel zorgen en onduidelijkheden in de voedingsindustrie. Maar welke grondstoffen en...

On Topic Eco-Score: wat is het en hoe wordt het berekend?
Na de Nutri-Score verschijnt nu op steeds meer levensmiddelen een Eco-Score; een score om de ecologische impact van een voedingsmiddel aan te duiden....