VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie
VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Hart- en Vaatziekten

  • Voedingscentrum22 mei 25

    Voedingscentrum moet fors inkrimpen; voedselveiligheid blijft

    Het Voedingscentrum krijgt vanaf volgend jaar 3 miljoen euro minder door overheidsbezuinigingen. Daardoor sneuvelen de voedingsadviezen voor patiënten met bijvoorbeeld diabetes of hart- en vaatziekten. Het Voedingscentrum gaat zich nadrukkelijker richten op ziektepreventie.

  • Voeding & Gezondheid12 jul. 21

    Universiteit Maastricht: 'Dagelijkse consumptie van drinkbare groente- en fruitmixen verhoogt weestand tegen hart- en vaatziekten'

    Onderzoekers van de Universiteit Maastricht claimen dat dagelijkse consumptie van drinkbare groente- en fruitmixen een positief effect kan hebben op het verhogen van weerstand tegen diabetes en hart- en vaatziekten.

  • Product & Bedrijfsnieuws7 apr. 21

    DSM stapt in personalized nutrition met miljoeneninvestering in voedingsservice

    DSM investeert $100 miljoen (€84 miljoen) in Hologram Sciences, een consumentgericht bedrijf dat persoonlijke oplossingen biedt voor verschillende gezondheidsproblemen. Hologram Sciences combineert gezondheidsdiagnostiek, digitale coaching en persoonlijk voedingsadvies om consumenten hun gezondheid te laten monitoren.

  • personalized nutrition16 okt. 19

    Hoe de dingen werken: De belofte van personalized nutrition

    Het klinkt mooi: je laat je genen of je microbioom onderzoeken aan de hand van een doe-het-zelf-kit. Een maand later krijg je de uitslag thuis en weet je hoe je moet eten en drinken om gezond te blijven of ziekte te vermijden.

  • Wetgeving & Toezicht14 mei 19

    'Soja verlaagt LDL-cholesterol wel'

    De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) wil de gezondheidsclaim van soja intrekken. Fabrikanten kunnen nu nog de gezondheidsclaim 'verminderd het risico op coronaire hartziekten' op de verpakking zetten, iets wat volgens de FDA niet meer zou moeten kunnen aangezien er onvoldoende bewijs is dat het daadwerkelijk helpt.

  • Ingrediënt & Product13 aug. 18

    'Huidige zoutinname zorgt niet voor verhoogde kans op hart- en vaatziekten'

    Dat tachtig procent van de Nederlandse bevolking meer dan de aanbevolen maximale hoeveelheid van zes gram zout per dag consumeert, zorgt volgens onderzoekers aan het Population Health Research Institute (PHRI) niet voor een hoger risico op hart- en vaatziekten. Hun studie liet pas negatieve effecten op het cardiovasculaire systeem zien bij een inname van twaalf gram zout per dag of meer.

  • Ingrediënt & Product2 aug. 18

    'Consumptie volle zuivel verhoogt kans op hart- en vaatziekten niet'

    De consumptie van volle zuivelproducten zorgt niet voor een verhoogde kans op hart- en vaatziekten zoals hartziekten en beroerten. Het zou zelfs de kans op bepaalde hart- en vaatziekten kunnen verlagen. Dit stellen onderzoekers van de universiteit Texas Health Science at Houston (UTHealth).

  • Wetgeving & Toezicht16 mei 18

    WHO: 'Alle transvetzuren geproduceerd door industrie moeten uit ons voedsel'

    De World Health Organisation (WHO) heeft een stappenplan opgezet om transvetten uit ons eten te bannen.

  • Ingrediënt & Product7 feb. 18

    Martijn Katan: Obesitas is een politiek en sociaal probleem

    'Voedingspatronen zijn een magere en een onbevredigende vorm van wetenschap.' Deze prikkelende stelling bracht emeritus hoogleraar Martijn Katan naar voren tijdens de jaarlijkse publiekslezing van de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen die 30 januari gegeven werd in Driebergen-Zeist. Volgens de wetenschapper zijn voedingspatronen niet objectief genoeg meetbaar. Hij pleit ervoor dat er in de voedingswetenschap wordt teruggegaan naar de harde wetenschap van het moleculair denken waarin voedingsstoffen centraal staan.

  • Ingrediënt & Product23 mrt. 17

    WUR maakt knapperige koekjes met gezondere vloeibare vetten

    Wageningse wetenschappers ontwikkelden een relatief goedkope techniek om vloeibare vetten vast te maken met behulp van eiwitten, zogeheten oleogels. Daarmee kunnen relatief ongezonde vetten in bijvoorbeeld koekjes en worstjes worden vervangen door gezondere vetten.

Meer artikelen

  1. 'Schrap verplichte vermelding van gehard vet'
  2. Zuivel(vet): goed of slecht voor de gezondheid?
  3. Volhouden gezonde leefstijl onderwerp van nieuw onderzoek
  4. EP wil bovengrens voor industriële transvetten in producten (UPDATE)
  5. Bariatrische chirurgen slaan alarm over overgewicht en obesitas
  1. Betavivo verkoopt haverproduct met meer bètaglucaan
  2. Europese samenwerking voor gezondere voeding (video)
  3. Geloof in zelfregulering bij productverbetering slinkt
  4. Te veel bloedglucose zorgt mogelijk voor hart- en vaatproblemen
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen