VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over FEVIA

  • Een Carrefour in België (foto: Shutterstock).
    België3 jan. 25

    Belgische voedingsproducenten kunnen samen met supermarkten gezonde...

    Supermarkten en voedingsproducenten zijn gezamenlijk in staat om consumenten aan te sporten om gezondere voeding te kopen. Dit blijkt uit een experiment van Be4Life, het onderzoekscentrum van de Universiteit Gent, in samenwerking met de sectorfederaties Fevia en Comeos, en bedrijven uit de voedingsindustrie en de retailhandel.

  • De E.coli bacterie. Als je deze bacterie vindt dan kan dat ook betekenen dat andere darmpathogenen aanwezig zijn in de productie, Salmonella bijvoorbeeld.
    Pathogeen14 sep. 23

    Beheersing omgevingspathogenen toegevoegd aan autocontrolegidsen

    De module 'Beheersing van omgevingspathogenen in de voedingsindustrie', opgesteld door Fevia en haar sectoren, is een toevoeging voor alle autocontrolegidsen van de verwerkende sectoren in België. Deze is vanaf maart 2025 verplicht voor alle autocontrolegidsen.

  • Nadia Lapage van FEVIA: “Het is geen toeval dat voedingsbedrijven jaar na jaar goed scoren op de Factory of the Future awards”
    Technologie16 feb. 23

    Factory of the Future: automatische fabriek en virtuele collega's...

    Pomuni Frozen en Barry Callebaut kregen onlangs de Factory of the Future 2023 award. Eerstgenoemde producent van aardappelproducten automatiseerde de productie volledig. De medewerkers die overbleven, storten zich vooral op controle. De chocoladefabriek van Barry Callebaut is een 'smart factory'. Operators hebben real time inzicht in het proces en worden begeleid door een virtuele assistent.

  • België28 dec. 22

    Digitaal statiegeld moet in Vlaanderen zwerfvuil voorkomen

    De keuze van de Vlaamse regering om de strijd tegen zwerfvuil op te drijven met een innovatief systeem van digitaal statiegeld wordt positief onthaald door de voedingsindustrie, de retailers en Fost Plus. Dit zou de meest gebruiksvriendelijke en toekomstgerichte oplossing zijn om zwerfvuil effectief aan te pakken.

  • Fevia roept op tot samenwerking en overheidssteun om de huidige crises te overleven
    Economie7 dec. 22

    Fevia noopt tot samenwerking en overheidssteun: 'Veel bedrijven...

    Door de opeenvolgende crises de afgelopen tijd zijn de reserves van veel Belgische voedingsbedrijven op, stelt Fevia. De leden van de brancheorganisatie kijken momenteel angstig uit naar de aanhoudende hoge energieprijzen en de hoge loonkosten. Samenwerkingen tussen bedrijven in de keten en overheidssteun zijn volgens de branchevereniging noodzakelijk om de huidige crisis te boven te komen.

  • België30 nov. 22

    "Met de Vlaamse voedselstrategie is het recept geschreven en liggen...

    Minister van Landbouw en Voeding Jo Brouns stelde op 29 november een nieuwe ambitieuze en breed gedragen strategietekst voor op de Vlaamse voedseltop in Roeselare. Hij lanceert er ook diverse voedseldeals, waaronder actoren hun schouders willen zetten om op korte termijn al concrete resultaten te kunnen boeken.

  • Studenten zetten zich in voor het verminderen van voedselverspilling
    België10 okt. 22

    De Kostwinners pakken het voedselverlies aan

    Vooraanstaande Vlaamse partners slaan de handen in mekaar in hun strijd tegen voedselverlies onder de nieuwe naam: De Kostwinners. Dit is een versterkte samenwerking tussen alle partners die het actieplan tegen voedselverlies trekken.

  • Economie15 sep. 22

    Tekort aan CO2 brengt productie voedingsindustrie in het nauw

    Prik in frisdrank en bier, droogijs voor het invriezen van diepvriesvoeding, het verdoven van dieren in slachterijen. Hiervoor is allemaal CO2 nodig. Door de hoge aardgasprijzen valt de productie van CO2 stil en dat heeft gevolgen. Ook voor de voedingsindustrie.

  • Energiekosten voor de productie nemen flink toe.
    België11 sep. 22

    Fevia: "Nu niet ingrijpen staat gelijk aan schuldig verzuim!"

    Bij 2 op 3 Belgische voedingsbedrijven gingen de voorbije maanden de financiële knipperlichten aan en 4 op 10 dreigt zelfs kopje onder te gaan bij een nieuwe economische klap, waarschuwt Fevia, die concrete voorstellen met de regering(en) deelde.

  • STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics.
    België1 sep. 22

    Industrie tevreden met oprichting STEM-loket

    Dat tekort aan medewerkers met 'STEM-profielen' is volgens Agoria, essenscia, Fedustria en Fevia Vlaanderen niet enkel acuut, maar zeker ook structureel.

Meer artikelen

  1. Een verstoorde keten, waar moeten voedselproducenten rekening mee houden?
  2. Groei export naar de VS stokt
  3. Belgische voeding populairder dan ooit in het VK
  4. Jongeren willen op 3 manieren anders vorm geven aan de voeding van morgen
  5. Belgische fabrikanten: Kopzorgen door exploderende kosten
  6. Anthony Botelberge nieuwe Fevia-voorzitter
  7. FEVIA: Belgische voedingsbedrijven zien kosten exploderen en doen beroep op ketenpartners
  8. Foodinnovatie volgens jongeren: voeding zonder compromissen (video's)
  9. Food Forward Festival toont de voeding van morgen
  10. Bedrijfsexperten leren studenten innoveren
  1. Voedingsbedrijven en toeleveranciers betrokken bij NuHCaS-platform dat voeding in de zorg optimaliseert
  2. Voor abonneesFevia verwelkomt Brexit akkoord maar vraagt informatie en steun voor voedingsbedrijven
  3. Technopolis en Food at Work schotelen scholen online lezingenreeks Food for the Future voor
  4. Vlaamse Regering wil heldere markt- en prijsgegevens van verwerkte producten
  5. Voedingsindustrie mikt op economisch herstel ondanks omzetverlies van 4 miljard euro
  6. 5 manieren om Food Heroes aan te trekken met Food At Work
  7. Belgische voedingsindustrie toont ambitie voor echt economisch herstel
  8. Fevia formuleert 5 voorwaarden voor duurzame voeding, 'from farm to fork'
  9. Studenten hoger onderwijs tonen voeding van morgen
  10. Voedingssector pleit voor overleg rond stappenplan
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen