VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie
VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Crispr-CAS

  • Wetgeving6 jul. 23

    Moderne gentechnieken gebruiken? De Europese Commissie wil dat het makkelijker wordt

    De Europese Commissie wil wetgeving versoepelen voor het telen en verkopen van moderne veredelde gewassen in de EU. Natuurorganisaties zoals Greenpeace zijn kritisch.

  • Mark Jolink, Octrooigemachtigde Life Sciences/Octrooibureau EP&C Patent Attorneys.
    Eerder verschenen op VMT en weer actueel3 jul. 23

    Waarom foodproducenten biotech zo keihard nodig hebben (podcast)

    De foodsector zet zichzelf 1-0 achter als Europa vast blijft houden aan de zware regelgeving rondom biotech gewassen. Met veelbelovende technieken zoals CRISPR-Cas bestaat de potentie om voedselschaarste uit de wereld te helpen en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen drastisch te reduceren.

  • Voedselveiligheid29 jun. 23

    Odin, Ekoplaza en Bionext: Gentech moet op het etiket staan

    Als de Europese Commissie begin juli instemt met het gebruik van gentechniek CRISPR-Cas, willen Bionext, Ekoplaza en Odin dat dit op het etiket komt.

  • Ketentransparantie8 mei 23

    Voedselproducenten in transitie: op deze 6 borden tegelijk schaken

    Ons voedselsysteem loopt zowel economisch, sociaal als ecologisch vast. Met een groeiende wereldbevolking en gelijkblijvende consumptiepatronen zal ons huidige voedselsysteem niet langer voedselzekerheid blijven bieden. Kortom, werk aan de winkel voor de voedingsindustrie, waarbij keteninnovatie een doorslaggevende factor zal worden. Het wordt schaken op 6 borden tegelijk.

  • Genetische manipulatie13 apr. 23

    Zembla: wetenschappers voerden 'misleidende' lobby voor gentech-voedsel

    Wetenschappers van Wageningen Universiteit en Research (WUR) en de Universiteit Utrecht hebben zich actief ingezet om de strenge Europese regels rondom het genetisch modificeren te versoepelen, meldt Zembla. Collega-wetenschappers uiten in het onderzoeksprogramma donderdag flinke kritiek op de manier waarop politiek en maatschappij worden beïnvloed.

  • Crispr-CAS16 feb. 22

    Koppert Cress teelt Nederlandse vanille: 'Wij hebben high end vanille, geen tandenstokers'

    Vanille is een van de duurste specerijen en het telen ervan blijkt geen peulenschil. Na jaren experimenteren introduceert Koppert Cress nu als eerste vanille van Nederlandse bodem. VMT ging langs en sprak met oprichter Rob Baan. "Ik krijg het schaamrood op de kaken van producenten die kunstmatige vanille gebruiken."

  • Achtergrond5 jan. 22

    5 doorslaggevende trends voor 2022: duurzaamheid neemt koppositie in

    Ook in 2021 had de coronacrisis nog een grote invloed op de levensmiddelenindustrie en consumenten. Het virus en de daaruit voortvloeiende gevolgen leiden tot veranderende prioriteiten en behoeften. Wat zijn de belangrijkste trends voor 2022? VMT dook in de verschillende trendlijstjes en zet de vijf opvallendste trends voor de voedingsindustrie op een rij.

  • Alternatief voor zuivel10 sep. 21

    5 foodtrends voor 2022: van melk opnieuw uitvinden tot de samensmelting van on- en offline

    Marielle Bordewijk, food designer en trendwatcher bij Food by Design zet de grootste foodtrends voor 2022 op een rij. Bordewijk voorspelt een biologische revolutie, het opnieuw uitvinden van melk, etnische blending, het samensmelten van on- en offline en de verwildering van voedsel en landbouw voor volgend jaar.

  • Mark Jolink, Octrooigemachtigde Life Sciences/Octrooibureau EP&C Patent Attorneys.
    Wetgeving & Toezicht9 jul. 21

    Opinie: Nederland dreigt koploperspositie te verliezen als biotechhub

    Plantenbiotechnologie heeft de potentie om voedselschaarste uit de wereld te helpen en kan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen drastisch reduceren. Strenge Europese regels en trage besluitvorming werken echter tegen, waardoor Nederland een koploperspositie dreigt te verliezen, betoogt Mark Jolink, Octrooigemachtigde Life Sciences/Octrooibureau EP&C Patent Attorneys.

  • Marketing & Consument12 mrt. 21

    Wat willen de 12 grootste partijen voor de voedingsindustrie?

    Alle politieke partijen hebben verschillende standpunten op het gebied van de voedingssector. Komende woensdag zijn de verkiezingen. VMT dook in de lijvige verkiezingsprogramma's en zet de standpunten van de 12 grootste partijen overzichtelijk op een rij.

Meer artikelen

  1. Voor abonnees'CRISPR-Cas leidt tot win-winsituatie voor hele voedselketen'
  2. Voor abonneesSnelle groei toepassingen Crispr-Cas: foodindustrie klem tussen wetgeving en consumentenperceptie
  1. Toekomst opsporen ggo's onduidelijk
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen