VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Clostridium perfringens

  • Uitbraak30 okt. 23

    Chili con carne met plantentoxine was de oorzaak van 200 zieken

    Volgens een onderzoek waren onvoldoende verhitte bruine bonen de oorzaak van een groot aantal zieken in een uitbraak van acute gastro-enteritis in Frankrijk, veroorzaakt door plantengifstoffen.

  • Pathogeen17 aug. 23

    Recall van kaneelpoeder met pathogenen wegens minstens dertig zieken (update)

    In Spanje vond in april 2023 een recall plaats van gemalen kaneel die was besmet met C. perfringens.

  • 167167193
    Clostridium perfringens20 jun. 23

    Gemalen kaneel is vermoedelijk de oorzaak van minstens 30 zieken

    Minstens dertig mensen werden in april 2023 ziek in Spanje door met Clostridium perfringens besmette gemalen kaneel. Deze kaneel was geïmporteerd uit Vietnam.

  • Voedselveiligheid12 jun. 20

    Toename uitbraken in Frankrijk

    In 2018 waren in Frankrijk 1630 uitbraken van voedselinfecties en -vergiftigingen. Meer dan 14.700 mensen werden ziek. Dit staat in een rapport uit eind maart 2020 van het Franse Departement van Volksgezondheid (Santé Publique France). Volgens Santé Publique France is dit aantal gestegen ten opzichte van 2017 toen er ongeveer 1300 uitbraken waren.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid29 mei 20

    Voor abonnees Prei in kaassaus maakte ziek

    Onderzoekers publiceerden eind februari 2020 over een uitbraak door Clostridium perfringens in een restaurant in de buurt van Birmingham, Engeland, in december 2018. De oorzaak van deze uitbraak bleek prei in kaassaus te zijn. Dit gerecht was blijven staan en vervolgens weer opgewarmd en geserveerd.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Nieuwsbrief Voedselveiligheid21 sep. 18

    Voor abonnees Restaurantketen Chipotle zorgt niet voor een voedselveiligheidscultuur

    In de laatste week van juli 2018 werden circa 650 mensen ziek nadat zij producten hadden gegeten bij de Mexicaanse restaurantketen Chipotle in de staat Ohio in de Verenigde Staten (VS). Zij kregen een voedselvergiftiging veroorzaakt door Clostridium perfringens.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Nieuwsbrief Voedselveiligheid18 nov. 17

    Voor abonnees Twee feesten eindigen in een drama

    Feestjes bij de vrijwillige brandweer in Chincoteague en de plaatselijke softbalvereniging in Caldwell, beide in de Verenigde Staten (VS), resulteerden onlangs in respectievelijk ten minste 180 en 150 zieken.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Nieuwsbrief Voedselveiligheid12 jun. 17

    Voor abonnees Ga niet naar de gevangenis in de Filipijnen

    Media in de Filipijnen berichtten dat eind mei circa 1.200 gevangenen in de New Bilibid Gevangenis (NBP) in de stad Muntinlupa ziek zijn geworden.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Nieuwsbrief Voedselveiligheid4 jan. 17

    Voor abonnees Thanksgiving bepaald niet feestelijk verlopen

    Na een diner voor Thanksgiving in de stad Antioch in de Verenigde Staten (VS), werden eind november 2016 tenminste 22 mensen ziek. Drie mensen overleden.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Nieuwsbrief Voedselveiligheid17 jan. 16

    Voor abonnees In de gevangenis is het geen feest

    Volgens de lokale kranten deed zich een voedselvergiftiging voor in de gevangenis van Cass County in North Dakota in de Verenigde Staten (VS).

Meer artikelen

  1. Voor abonneesThuis ingemaakte tomaten niet veilig
  2. Nieuw Listeria-model voor groente en fruit
  3. Clostridium perfringens beter beheersen
  1. België scherpt bacterienormen aan
  2. Clostridium perfringens in gepasteuriseerde vleesproducten
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen