VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Brucella

  • Voedselveiligheid22 dec. 22

    Aantal voedseluitbraken in EU stijgt, maar nog onder pre-corona niveau

    Het aantal zoönoses en door voedsel overgedragen uitbraken zat in 2021 in de lift in de EU. Maar het aantal lag nog altijd een stuk lager dan van de jaren voor de coronapandemie. Dat blijkt uit het laatste jaarlijkse EU One Health-zoönoserapport dat is uitgebracht door EFSA en ECDC.

  • Nieuwsbrief Voedselveiligheid26 okt. 22

    Brucella is niet verdwenen van het wereldtoneel

    Onderzoek toont aan dat in tweehonderd monsters ongepasteuriseerde zuivelproducten in Tunesië de bacterie Brucella volop aanwezig is. Dat blijkt uit een publicatie in Journal Foods van augustus 2022.

  • Allergenen26 jan. 22

    Overzicht Belgische recalls en waarschuwingen in 2021

    In 2021 maakten VMT en het Belgische FAVV in totaal melding van 500 recalls en veiligheidswaarschuwingen. Voor welke producten werd een recall of waarschuwing afgegeven in België en waarom? VMT geeft een duidelijk overzicht.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit6 jan. 22

    Rauwmelkse kaas in Europa uit de verkoop wegens risico op brucellose

    Half november 2021 werden diverse soorten rauwmelkse kaas, voornamelijk de soort Reblochon, uit de verkoop gehaald. Dit gebeurde in België, Luxemburg, Frankrijk en Groot-Brittannië. De reden was dat in een groep melkvee was aangetoond dat zij besmet waren met Brucella melitensis, de bacterie die brucellose veroorzaakt.

  • Allergenen30 nov. 21

    Recalls België november: stukjes metaal in zuurkool met ham en salmonella in verschillende burgers

    In dit artikel een overzicht van de recalls van voedingsmiddelen in de Belgische markt in november. Laatste wapenfeiten: stukjes metaal in zuurkool met ham en salmonella in verschillende burgers.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit28 jun. 21

    Tientallen Algerijnen ziek door zoönose brucellose via geitenmelk

    In april 2021 verscheen een bericht in de Algerijnse media dat in Batna, een stad in Algerije, minstens dertig mensen waren geïnfecteerd met Brucella melitensis na het drinken van geitenmelk. Hierdoor hadden zij brucellose opgelopen. In dit artikel meer over deze zoönose.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid & Kwaliteit22 mrt. 19

    Voor abonnees Gevaarlijke brucellosis door rauwmelkse zuivel

    De Centers for Disease Control (CDC) in de Verenigde Staten (VS) onderzoeken de blootstelling van rauwe melk aan <i>Brucella</i> RB51. De ongepasteuriseerde zuivel was afkomstig van Miller's Biodiversity Farm. In februari 2019 is één persoon ziek geworden en er zijn in ieder geval vele honderden blootgesteld die deze zuivel hebben geconsumeerd.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid & Kwaliteit19 dec. 17

    Voor abonnees Naar de dokter na drinken melk van Udder Milk

    Consumenten die de afgelopen zes maanden melk van het bedrijf Udder Milk dronken, moeten zich direct bij hun dokter melden. Die oproep deden de Centers for Disease Control (CDC) in de Verenigde Staten (VS). Zij moeten direct starten met een antibioticumkuur tegen brucellosis.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid & Kwaliteit24 okt. 17

    Voor abonnees Weer uitbraken door rauwmelkse zuivel

    In september 2017 deden zich twee uitbraken voor in de Verenigde Staten (VS) door zuivel van ongepasteuriseerde melk.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid & Kwaliteit3 okt. 16

    Voor abonnees Uitbraak voorbij... dacht men

    Op 5 september van dit jaar verklaarde de Schotse Food Standards Agency (FSS) dat een uitbraak door kaas van niet gepasteuriseerde melk, besmet met <i>E. coli</i> O157:H7 voorbij was. Het crisisteam werd ontmanteld, men ging over tot de orde van de dag.

Meer artikelen

  1. Pathogenen in illegaal geïmporteerde voedingsmiddelen
  2. Voor abonneesIllegale kaasproductie veroorzaakt Brucellose
  1. Thaise kruiden bij uitzondering nog besmet met Salmonella
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen